Hoppa till sidans innehåll

3:e plats i Svealandsmästerskapet inomhus


v_stmanland_svea_lag_inne_2014_mindre

Helgen 15-16 mars var det åter dags för Svealandsmästerskapen, den här gången i Våxnäshallen i Karlstad. Den hallen är förresten lite speciell. Den näst äldsta friidrottshallen i Sverige (endast Bosön är äldre). Hallen är rätt trång, med bara tre rundbanor och fem 60-metersbanor (fyra för häck) som går in i längdhoppsansatsen. Å andra sidan var mysfaktorn hög.
 
Som de flesta redan sett tog vi en hedrande tredjeplats efter omöjliga Stockholm och inte så väldigt långt efter Närke.
 
Vi siktade på en bred trupp och det lyckades vi bra med. 32 anmälda och endast ett avhopp på grund av skada. Vi hade deltagare från Västerås, Köping, Götlunda och Fagersta. Det brukar alltid vara svårt att få med tillräckligt med killar, men i år fick vi till och med ihop två stafettlag (8 x 200m mixed med två från varje klass). Det gick åt en del liniment, plåster och frisk luft men till slut hade vi båda lagen på plats. Trea och sjua av tretton lag är inte illa i den hårda konkurrens som är i Svealandsmästerskapen.
 
Som vanligt en massa imponerande resultat. Massor med pers och jag ska inte ens försöka komma ihåg alla, men några vill jag nämna. Maya tog guld på 1,66 i höjd F14. Hugo tog guld på 10,70 i i P13 kula, sista stöten (kom ihåg att de har gått upp till 3 kg). Mathilda tog ett fint silver i 1000m i F14 på 3,13.66. Hilda tog ett lika fint silver, i 800m F13 på 2,25.06. Jag måste också nämna Virvas framfart i 200m F14. Missade A-finalen med bara tre tusendelar (hallen har ju bara tre banor). Ilsknade till i B-finalen och sprang in på andra bästa tiden totalt.
 
Vi ska komma ihåg att det här är en lagtävling och alla i truppen bidrog till den totala tredjeplatsen. Det är lätt att bara fokusera på toppresultaten. Bakom Maya i höjden tog Malin viktiga poäng. Bianca tog poäng i 1000m. Linnea persade i stav och kom sjua. Kastar av sig spikskorna och rusar till kulan och tar poäng där också. Julia tar fina poäng i sin första trestegstävling. Elin kom femma i längd på fem meter blankt i en mycket högklassig längdtävling i F13. Det resultatet skulle för övrigt ha räckt till en andraplats i F14. Joel och Kristian tog fina poäng i bl.a. höjd. Maja persade i alla grenar och samlade bra med poäng. Vi får inte heller underskatta effekten av allt peppande. Någon berättade efter målgång att hon var väldigt trött i bortre rakan, men fick nya krafter av alla hejarop.
 
Alla förtjänar att nämnas och det blev bara ett litet axplock. Alla resultat finns på
https://iof2.idrottonline.se/ImageVaultFiles/id_48944/cf_78/2014_Svealand_Regionm-sterskap_RESULTAT.PDF
 
Efter lördagens tävlingar sov vi över i några klassrum i Felix gamla gymnasieskola i centrala Karlstad. Enligt obekräftade uppgifter vanns ett kuddkrig mot Värmland på kvällen. Självklart inte sanktionerat av oss ledare.
 
Det var en hes och trött samling som åkte hem med bussen på söndagen. I alla fall trötta ledare. Så vitt jag kunde höra de gånger jag vaknade till babblades det oavbrutet bak i bussen.
 
Jag vill passa på att tacka alla ungdomar, ledare och föräldrar som var med. Lagtävlingar blir alltid hektiska, men jag tror att alla hade roligt. 
 
Per Nordlund
 
Ledare, Västmanlands Distriktslag

Uppdaterad: 07 JUN 2016 16:39 Skribent: Ronnie Frödin

Postadress:
Västmanlands Friidrottsförbund
Bodén, Rekylgatan 4
723 38 Västerås

Kontakt:
Tel: +46706523614
Fax: +4621416060
E-post: vastmanlandsfriidrot...

Se all info