Hoppa till sidans innehåll

Rapport från Svealandsmästerskapet


I helgen 13-14 september åkte ett gäng glada ungdomar och ledare till Eskilstuna för årets Svealandsmästerskap utomhus.
Det är en lagtävling mellan distrikten i Svealandsregionen och vi tävlade för Västmanland. Deltagare var med från Västerås,
Götlunda, Köping och Fagersta. I år var det för ungdomar födda 00 och 01. Vi hade en fantastisk tur med vädret. Bortsett från en tät dimma på söndagsmorgonen som ett tag hotade att försena de långa kasten sken solen i stort sett hela tiden. Jag som lagledare uppfattade att arrangemanget flöt på ovanligt bra. Eskilstuna arrangerar nästa år Junior-EM och det var lite av genrep inför de tävlingarna. Grenfunktionärerna var de som kommer att vara med på junior-EM.


Vi hade en tredjeplats från inomhustävlingen i Karlstad tidigare i år att försvara. Vi nådde inte riktigt ända fram, upplänningarna blev för svåra den här gången men det blev en fin fjärdeplats. Tittar vi på fördelningen i åldersklasserna ser vi att det var lite glest bland killarna. I P14 hade vi bara en deltagare, Jonathan Kjellen. Han samlade visserligen ihop imponerande 52 poäng, men det hjälpte inte när t.ex. Uppland sammanlagt hade 281 poäng i den klassen.


Eftersom det är en lagtävling och man samlar poäng till laget var det många som passade på att pröva på nya grenar. Vem vet, nu kan vi ha nya förmågor i spjut, diskus, slägga, stav, långa häcken och 1500 meter hinder. Några grenar där vi hade flera debutanter. Jag tyckte jag hörde Sofia nämna att det var skönt att svalka sig lite varje varv i hinderloppet.


Jag ska inte ens försöka att nämna alla utmärkta prestationer och pers som slogs under tävlingarna. Titta gärna på resultatlistan på Södermanlands Friidrotts hemsida. I och med den här tävlingen vill jag tacka för mig som lagledare för Västmanlandslaget, och lämnar nu över till Mikael Lindberg.


Per Nordlund

Lagledare                                         

Uppdaterad: 18 SEP 2014 21:20 Skribent: Ronnie Frödin

Postadress:
Västmanlands Friidrottsförbund
Bodén, Rekylgatan 4
723 38 Västerås

Kontakt:
Tel: +46706523614
Fax: +4621416060
E-post: vastmanlandsfriidrot...

Se all info