Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från friidrott.se


Det blir ingen final för det svenska stafettlaget på 4x100 meter, men finalplatsen var inte långt bort.
 
I dag ska försöken på damernas 4x100 meter springas i München och nu är det klart vilka som tar plats i laget.
 
Efter ett tufft kval inledde Khaddi Sagnia trevande även i finalen. Hoppningen stämde bättre i slutet av tävlingen men de långa hoppen uteblev och Khaddi slutade sexa i EM-finalen, samma placering som under VM i Eugene.
 
Bianca Salming öppnade stenhårt på avslutande 800 meter i jakten på 6200 poäng och lyckades så när. Nytt personligt rekord med 84 poäng och en åttondeplats gör at Bianca förstärker sin plats som trea genom tiderna i Sverige.
 
Himlen öppnade sig precis innan finalpasset i München skulle dra i gång vilket gjorde att tävlingarna fick skjutas upp. Regnet gjorde släggringen hal och inledningsvis fick vi se många ogiltiga kast i finalen.
 
Trots att hon gick vidare på placering från försöken tidigare under dagen blev Lisa Lilja tilldelat den svåra innerbanan i semifinalen. Tävlingarna fick även skjutas upp en halvtimme på grund av regn och åska.
 
Vi fick med oss en av de svenska tjejerna på 200 meter till en semifinal. Lisa Lilja kom fyra i sitt försöksheat och kvalificerade sig direkt.
 
Sjukamparen Bianca Salming fortsätter att överträffa sig själv och stormar mot ett nytt pers.
 
Som väntat tog Armand Duplantis sig vidare till EM-final i stavhopp. Men vägen var inte riktigt så spikrak som den brukar vara.
 
400 meter häck-löparen Carl Bengtström hade inte en bra dag i München när han blev utslagen redan i semifinalen.
 
Andreas Kramer fick en tuff resa till semifinalen och Lovisa Lindh gick inte vidare från sitt stökiga försöksheat.
 
Det blir ingen Sarah Lahti i dagens 5000-meterslopp. En segdragen covidinfektion sätter stopp.
 
Försöksheaten på 3000 meter hinder blev för tuffa för Linn Söderholm och Emilia Ullemo och ingen av dem klarade sig vidare till final den här gången.
 
För första gången arrangeras ett nordiskt mästerskap i parafriidrott. Och det blir på svensk mark. Bollnäs står värd för NM-premiären lördag-söndag. ”Det här blir en bra start för vår elit- och landslagssatsning”, säger landslagsledare Magnus Olsson.
 
Grete Ahlberg tävlade i sin andra stora mästerskapsfinal på bara några veckor. Det blev till slut en niondeplats, något hon själv inte var nöjd med.
 

Postadress:
Svenska Friidrottsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Besöksadress:
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765330
Fax: 087246861
E-post: info@friidrott.se

Se all info