Hoppa till sidans innehåll

Golftjej Västmanland


Golftjej Västmanland 2021

Ifall er dotter skulle tycka att det vore kul att ha ett litet komplement till träningarna på hemmaklubben så är ni så välkomna att vara med på våra träningar med Golftjej! Vi kommer ha ca 6 träningstillfällen i år för att flera tjejer ska få träffas, lära känna varandra, umgås, träna & spela tillsammans! Vi välkomnar både nya och återkommande tjejer från tidigare år till våra gratisträningar i länet!
För att få delta på träningarna:
-Medlem i en golfklubb i Västmanland
-Vara mellan åldern 8-16 år
-Har ett HCP på 54/ grönt kort eller lägre
Årets schema
3 st träningar i 3 h per träningstillfälle: 
Enbart söndagsgolfträningar men med minst en specialdel under varje träning, ex: mentala tips, förberedelse inför tävling, spelet (spelförståelse, spelplanering, klubbval, rutin, regler), koordinations-och rörelseövningar och en liten yogaklass.
3 st träningar i ca 6 h per träningstillfälle: 
Tjejerna kommer spela gratis på banorna eftersom dessa spelträningar kommer ligga på helgfria vardagar under sommarlovet. Ett exempel på hur dagen kommer att se ut: 1h träning, lunch (tjejerna får själva betalat för lunchen/alternativt swisha Sofia så betalar hon) och sedan spelar tjejerna 18 hål på banan. Antingen scramble, bästboll eller singel mm. Ett annat exempel kan vara: träning i 2-3 h, lunch och 9 håls spel på banan.
Datum, golfklubb och tid för kommande träningar:
TBC
Vi är i kontakt med klubbarna och släpper schemat asap så ni kan planera in det i kalendern.
Anmälan:
För att anmäla er till varje enskild träning kommer det finnas en länk nedan som ni klickar på. Ni kommer då länkas till Doodle och på eventet skriver in namnet på tjejen som vill delta på träningen.
Kuriosa: Huvudsyftet med våra träningar är inte nödvändigtvis att få fram en tjej som kommer bli nya Annika Sörenstam utan viktigare för oss är att dessa unga tjejer ska tycka att det är kul att sporta/ golfa tillsammans och kommer vilja fortsätta med spelet i vuxen ålder. Kanske tar de hem ett företagsmästerskap eller klubbtävling under golfveckan och förhoppningsvis även fortsätter spela som pensionärer och kanske lär sina egna barnbarn att spela golf? Viktigast av allt och varför denna satsning skapades är för att vi vill att unga tjejer ska få testa på, våga, utvecklas, känna att de är viktiga, stötta dem och att visa vi bryr oss om dem. Vi vill att det ska vara fler tjejer som spelar golf i Sverige. Kanske börjar de spela juniortävlingar och tycka att det är jätteroligt och t.o.m. söker sig till ett golfcollege eller blir proffs i framtiden?
Tjejernas huvudtränare heter Sofia Ljungqvist, hon kommer hålla i varje träning under årets gång.
Golftjej finns i hela Sverige, tack vare Svenska golfförbundet och Västmanlands golfförbund så är satsningen möjlig även hos oss i Västmanland.
Här på VGDFs hemsida kommer ni hitta all information om träningarna osv. Vi kommer även hålla er uppdaterade på vår Facebooksida: Golftjej Västmanland

 


 


 

 

Uppdaterad: 12 JUN 2018 15:36 Skribent: Christian Hedberg

Postadress:
Västmanlands Golfförbund
Idrottens Hus, Pontus Widéns väg 18
722 23 Västerås

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@vastmanlandsgol...

Se all info