Hoppa till sidans innehåll

Frågor och svar


Generella

Är det vanligt med skador i judo?

Det första man lär sig i judo är att falla rätt. Man övar in olika falltekniker som gör att man reflexmässigt drar in huvudet mot bröstet när man faller på rygg och där man använder armarna på rätt sätt för att lindra fallen. Judo utövas dessutom på mjuka mattor (tatami) och skador är ytterst sällsynta.

Visa svar


Dölj svar


Är judo en våldsam sport?

Nej, judo betyder ”den följsamma vägen” och är en sport där man uttnyttjar  motståndarens kraft och balansmisstag till sin egen fördel. Man övar upp sin egen smidighet, styrka och balans.

Visa svar


Dölj svar


Träning

Måste man tävla, eller kan man bara vara med på träning?

De flesta barn tycker det är väldigt roligt att tävla i judo. Men om man inte alls vill tävla finns det andra möjligheter; man kan utbilda sig vidare och bli tränare eller domare. Men framför allt kan man fortsätta att träna och finna stor glädje i det.

Visa svar


Dölj svar


Kan vem som helst börja med judo?

Ja, absolut! Man kan börja träna judo från fem år och mycket långt upp i åldrarna. Det finns judoutövare som är över 80 år gamla! Alla judoklubbar har nybörjarträning för barn och e flesta har också nybörjarträning för vuxna. Även om man har en funktionsnedsättning kan man framgångsrikt träna judo.

Visa svar


Dölj svar


2020_logga
190x190-judo-sbi
cZ0nB1RS2WQghEVAV-FZ 
facebook
twitter

Postadress:
Svenska Judoförbundet
Edith Södergrans Gata 7
754 60 Uppsala

Besöksadress:
Edith Södergrans Gata 7
754 60 Uppsala

Kontakt:
Tel: 0184300510
E-post: This is a mailto link