Hoppa till sidans innehåll

Svensk Judo hjälper till med flyktingmottagande

22 SEP 2015 16:36
Allteftersom den pågående flyktingsituationen i Europa har närmat sig norra Europa och Sverige så har fler frågat efter vad svensk Judo gör för att bistå människorna på flykt.
  • Uppdaterad: 22 SEP 2015 16:51

Svenska Judoförbundet kommer inte att starta någon egen insamling för bistånd till flyktingsituationen. Det finns redan flera aktörer som gör det alldeles utmärkt och på ett bättre sätt än vad SJF skulle kunna göra. Vi uppmanar våra medlemmar som vill bidra på det sättet att lämna sina bidrag till organisationer som UNHCR, Röda Korset och Rädda Barnen.

Svensk Judos kanske viktigaste uppgift är att erbjuda de nyanlända i Sverige en trygg och inkluderande idrottsmiljö. Där de, i den anda som Jigoro Kano lade som grund för all judo, kan få uppleva respekt, glädje, och gemenskap samtidigt som de också får hälsosam fysisk träning och möjlighet till helande från svåra upplevelser.

Vi vet att det redan görs i många judoklubbar runt om i landet. En fantastisk verksamhet för barn och vuxna utan att det krävs några särskilda projekt eller andra lösningar än den ordinarie judoverksamheten. Från SJF:s förbundsstyrelse vill vi tacka alla gräsrötter i svensk Judo för det som redan görs och samtidigt påminna om att ännu fler kommer till Sverige och har stora behov av den typ av verksamhet som bedrivs i svenska judoklubbar. Vi uppmanar därför till fortsatta och ännu fler insatser för de nyanlända flyktingarna.

Vi är också mycket glada över att den före detta ordföranden i det Syriska Judoförbundet, Jamal Naser, numera är en av våra medlemmar i det Svenska Judoförbundet och att han och hans bror kan fortsätta sitt judoutövande och Jamal Naser med sin verksamhet bland annat som internationell domare.

Skribent: Erik Vesterlund

Postadress:
Svenska Judoförbundet
Edith Södergrans Gata 7
754 60 Uppsala

Besöksadress:
Edith Södergrans Gata 7
754 60 Uppsala

Kontakt:
Tel: 0184300510
E-post: This is a mailto link