Hoppa till sidans innehåll

Svensk Judo under Almedalsveckan

07 JUL 2016 23:15
Judons deltagande på Riksidrottsförbundets Idrottens dag under Almedalsveckan blev en stor succé.
  • Uppdaterad: 07 JUL 2016 23:42

Det var över 500 personer som provade på någon eller flera av de 16 idrotter som visades upp och över 200 kom till oss på judo och provade på. Under ledning av Ann Löf visade judoka från IK Södra vilken underbar sport som judon är. Många unga (och äldre) blev sugna att fortsätta på hemmaplan när de kommer tillbaka från sin sommarsemester. Ett flertal gotlänningar ville hjälpa till och starta upp en judoklubb på ön (det enda länet som inte har någon judoklubb i dag). De var allt ifrån en ung tjej från Burundi som kom från Afrika för fyra år sedan till Stockholmaren som numera är gotlänning på heltid. Gotlands Idrottsförbund stödjer tanken på en klubb på Gotland  ̶  så nu tar vi och ser till att det blir av eller hur…!!

Idrottens dag är även en dag då man kan passa på att träffa andra idrotter, folk inom RF och inte minst politiker på de seminarier som RF anordnade under dagen.  Vid dessa möten är man stolt att representera Svensk Judo med dess värdeord och blir glad hur lång vi har kommit med vår Vision 2020 arbete och utvecklingen i dess spår.

Summa summarum: En lyckad dag även om väder kunde ha varit bättre som vi Svenskar brukar säga om den Svenska sommaren men man kan inte få allt.

Vill du läsa mer så följ https://www.rf.se/Almedalen/

Rapport från Kristiina Pekkola, vice förbundsordförande och Kent M Andersson, förbundskassör.
Foto: Kent Andersson.

Skribent: Alf Tornberg
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Judoförbundet
Edith Södergrans Gata 7
754 60 Uppsala

Besöksadress:
Edith Södergrans Gata 7
754 60 Uppsala

Kontakt:
Tel: 0184300510
E-post: This is a mailto link