Hoppa till sidans innehåll

En fullspäckad judohelg

14 NOV 2016 10:57
I helgen skedde en mängd olika judoaktiviteter ute i landet. Det märks verkligen att vår idrott växer och det tycker vi är väldigt roligt att se! Vi tänkte uppmärksamma några exempel på helgens alla aktiviteter.
  • Uppdaterad: 03 JAN 2017 11:29

Till att börja med rapporterade vi på vår Facebook om svenskarna som deltog på U23-EM i Tel Aviv. Victor Busch slutade på en 5e plats i -81kg och Emil Mattsson slutade 7a i -100kg! Vi rapporterade även om SJFs representanter på Riksidrottsforum i Falun, där framtidens idrottsrörelse diskuterades. Erik Vesterlund, Alf Tornberg, Kent Andersson och Karin Strömqvist Bååthe deltog.

 

Under helgen skedde även två Judo5-aktiviteter! Judo5 Stockholm hade tjejträning i SPIFs lokaler och Judo5 Göteborg höll träning med ett stort gäng tjejer från Sverige och Norge! Träningen i Göteborg leddes dessutom av våra landslagsjudokas Mia Hermansson och Anna Bernholm.

 

SPIF genomförde även en hjälptränarutbildning i lördags, där 12 nya tränare certifierades! Under lördagen anordnade även Göteborgs JK tävlingen Judiths Pokal 4, samtidigt som Staffanstorps JK anordnade Veteran-SM och SydCup. Skåneserien 4 genomfördes även av Staffanstorps JK i söndags!

 

Deltog ni i några av dessa aktiviteter? Eller genomförde ni egna aktiviteter? Berätta gärna i mer kommentarfältet på vårt senaste facebookinlägg här!

 

Victor Busch på U23-EM i Tel Aviv. Foto: © European Judo Union 2016 / Carlos Ferreira

Skribent: Tilda Avesson
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Judoförbundet
Edith Södergrans Gata 7
754 60 Uppsala

Besöksadress:
Edith Södergrans Gata 7
754 60 Uppsala

Kontakt:
Tel: 0184300510
E-post: This is a mailto link