Hoppa till sidans innehåll

Frågor kring framtida landslagsorganisation

01 JUL 2016 21:47
Det har uppstått en del frågor kring förbundets arbete med att skapa en ny, framtida landslagsorganisation.
  • Uppdaterad: 01 JUL 2016 22:01

Det har de senaste dagarna förekommit en hel del diskussion, bland annat på sociala medier, kring landslagsorganisationen. Förbundsstyrelsen har också fått ett brev med synpunkter på hur den pågående förändringen av landslagsorganisationen påverkar förberedelserna inför höstens aktiviteter och då särskilt inför U21-EM.

I den fortsatta hanteringen av ärendet kommer förbundsstyrelsen att ha med de synpunkterna som några av de faktorer som har betydelse för frågan.  Vi har också att ta hänsyn till bland annat arbetsrättsliga lagar, facklig förhandlingsordning liksom naturligtvis SJF:s långsiktiga Vision 2020.

Sedan oktober 2015 har det pågått ett förändringsarbete inom Vision 2020 som avser den framtida landslagsorganisationen inför Tokyo 2020. En grupp inom förbundsstyrelsen samt ordföranden i landslagsutskottet deltar i detta arbete, som ännu pågår.

Vi har under processens gång varit noga med att skapa förutsättningar för att alla som är direkt berörda av förändringsarbetet ska få information om föreslagna förändringar. Om informationen trots detta inte nått fram till de berörda har detta naturligtvis gett upphov till ryktesspridning, vilket är olyckligt. Vi kommer att fortsätta anstränga oss för att informationen ska nå fram till rätt personer.

Någon fullständig plan över hur den framtida landslagsorganisationen kommer att se ut kan inte redovisas eftersom arbetet inte är klart. Men frågan engagerar många och om det finns förslag, frågor och tankar kring själva arbetet går det bra att kontakta This is a mailto link, This is a mailto link och This is a mailto link.

Det är med stor glädje vi kan konstatera att engagemanget för svensk elitjudo är fortsatt mycket stort och att vi alla är angelägna om att skapa de bästa möjliga förutsättningar för alla våra aktiva att utvecklas och lyckas nå sina respektive individuella mål.

2016-07-01
Alf Tornberg
förbundsordförande

Skribent: Alf Tornberg
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Judoförbundet
Edith Södergrans Gata 7
754 60 Uppsala

Besöksadress:
Edith Södergrans Gata 7
754 60 Uppsala

Kontakt:
Tel: 0184300510
E-post: This is a mailto link