Hoppa till sidans innehåll

Svenska Judostjärnor gör OS-debut

09 AUG 2016 08:23
Idag är det dags för två av våra fyra svenska judoolympier att tävla i Rio. Det är Mia Hermansson, -63 kg, och Robin Pacek, -81 kg, som gör sina OS-debuter. Mia börjar mot Edwige Gwend, ITA, och Robin möter seedade Travis Stevens, USA.
  • Skapad: 09 AUG 2016 08:23

Mias första match är också den första matechen i viktklassen och börjar kl 15.00 svensk tid. Robins första match dröjer ca 1-1,5 timmar senare. OS-judon kan följas på Viaplay och förhoppningsvis så visar Viasat också de grenar som har svensk deltagande på Viasat sport och/eller i sammandrag på TV3. Live-resultat från OS-judon går också att följa på ippon.org.

Mia har mött Gwend fyra gånger tidigare och har vunnit varannan gång. Senast de möttes var på EM i Kazan i april då det var Gwend som vann. Så om mönstrethåller i sig så är det Mias tur att vinna idag! När Mia åkte iväg till Precamp i Portugal inför OS så var hon väldigt nöjd med förberedelserna:

– Alla förberedelser har varit tipp-topp hittills, sa Mia på Arlanda och hon kommer bättre tränad och förberedd till mötet mot Gwend än vad hon någonsin varit tidigare. –Jag vet att jag kan vara med och vinna matcher, sedan får vi se hur långt det räcker, sa Mia inför avresan mot Portugal och sedan Rio.

Mia Hermansson på väg till OS i Rio

Robin har mött sin första motståndare endast en gång på IJF World Tour. Det var i våras på GP i Samsun, TUR, då vann Robin en tät  match på yuko. Förhoppningsvis kan Robin upprepa eller förbättra det resultatet i dag.

–Det här är början på slutet, sa Robin vid avfärden mot Rio och syftade på det två år långa OS-kvalet som nu lett fram till OS-debuten i Rio. Robin, som liksom övriga landslaget har en period med lättare träning inför precamp i Portugal, känner att formen är på väg. –Det är lite ovanligt att träna så lite som vi gjort de senaste två veckorna, men när de sista träningarna inför tävlingarna i Rio kommer igång så kommer det att kännas bra, säger Robin som också bekräftar att hans trivs att tävla i Rio. Han vann tre matcher när VM avgjordes i Rio 2013. Tre matchvinster idag så kommer Robin att vara i OS-semifinal!

Robin Pacek inför Rio 2016

Skribent: Erik Vesterlund
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Judoförbundet
Edith Södergrans Gata 7
754 60 Uppsala

Besöksadress:
Edith Södergrans Gata 7
754 60 Uppsala

Kontakt:
Tel: 0184300510
E-post: This is a mailto link