Hoppa till sidans innehåll

Pressmeddelande: EM kvartsfinal för Mia Hermansson

26 JUN 2015 21:39
Det blev, kanske inte så förvånande, i -63 kg som svenskarna kom längst idag på EM. Både Mia Hermansson och Anna Bernholm tog ju GP-brons för två veckor sedan. Nu nådde Hermansson längst. Här finns även lite om lottningen i -90 och -100.
  • Skapad: 26 JUN 2015 21:39

PRESSMEDDELANDE

26/6 2015

JUDO

Stopp i kvartsfinal på EM för Mia Hermansson efter en jämn match mot 2013-års världsmästarinna

EM, Baku, 25-27/6

Kvartsfinal som bäst för svenskarna på EM idag, och det genom Mia Hermansson. I morgon hoppas vi på mer med våra högsta rankade judoka, läs mer nedan om lottningen.

Mia Hermansson -63 kg

Hermansson, 23:a på världsrankningen, uppfyllde favoritskapet mot maltesiska Bezzina, benkastet ko-uchi gake två gånger säkrade segern efter 2.32

Därefter blev det avsevärt tuffare, brittiska Howell, som Hermansson har 1-1 emot i år. Det blev en jämn match med flera shido. In i sista minuten var Howell i leding på just färre varningar, men Hermansson visade vilja och forcheringen gav resultat; med 15 sekunder kvar fick hon till ett höft kast som gav waza-ari (mellanpoängen) och var klar för kvartsfinal.  

I kvartsfinal väntade 2013-års världsmästarinnan (och VM-finalist 2014) Yarden Gerbi, Israel. Fyra tidigare förluster mot Gerbi är nu fem. Men Hermansson gjorde match av det. De fick två shido var och det avgörande blev en yuko (lägsta poängen) för Gerbi.

Kvartsfinal betyder en extra chans på bronsmedalj i återkvalet, men nederländska Franssen blev för svår.

Robin Pacek -81 kg

Pacek uppfyllde favorittrycket i första matchen mot slovenen Cetic. I omgång två väntade 2:a-seedade Pietri från Frankrike, världsmästare 2013. Det blev nästan en repris på deras enda tidigare möte, på VM 2014, matchen blev precis som då oerhört jämn. Återigen hade båda två kast som var nära poäng utan att få utdelning. Denna gång blev det dock ingen golden score som på VM utan Pietri vann på att han hade en shido (varning) mindre än Pacek.

Anna Bernholm, -63 kg

Att Bernholms första match skulle bli svår mot formstarka brittiska Schlesinger var väntat, tyvärr blev den också alltför svår.  En svår inledningsmatch, brittiskan har visat storform i vår med bronsmedalj på både Grand Slam och Grand Prix. Å andra sidan är det ju bara två veckor sedan Bernholm klev upp på Grand Prix-pallen.

Tommy Macias -73 kg

Macias EM-deltagande blev kort, redan efter en halvminut kom han helt fel in i en situation och blev kastad ut ur EM.

Tittar vi till lottningen inför morgondagens tävling:

Martin Pacek, -100 kg, är 6:e seedad och inleder mot lettländaren Borodavko. Ingen lätt match, men Pacek har två raka segrar mot Borodavko och är klar favorit. Vinner Pacek den och en match till väntar sannolikt världstvåan och Mastersvinnare Elmar Gasimov, som säkerligen vill briljera inför hemmapubliken.  

Joakim Dvärby, -90 kg, är 19:e man på världsrankningen och inleder mot slovenen Zagnick; en match Dvärby skall vinna. Därefter väntar antagligen endera 7:e seedade Iddir, Frankrike eller rutinerade Randl från Slovakien. För Dvärby betyder det att han behöver bryta en förlusttrend, han har haft svårt mot båda dessa motståndare.  

Marcus Nyman, 90kg, drog den största nitlotten i lottningen. Han inleder mot förstaseedade världsettan Toth från Ungern. Å andra sidan har Nyman då allt att vinna och när de två möttes i kvartsfinalen i Zagreb i början av maj så blev matchen helt jämn och Toth hade väldigt stor respekt för Nyman. Toth vann på att han hade en shido mindre än Nyman.

För information: Pressansvarig - Christer Löfgren,  This is a mailto link,

Skribent: Christer Löfgren
Nyfiken på judoAktivPress
2020_logga
190x190-judo-sbi
cZ0nB1RS2WQghEVAV-FZ
facebook
twitter

Postadress:
Svenska Judoförbundet
Edith Södergrans Gata 7
754 60 Uppsala

Besöksadress:
Edith Södergrans Gata 7
754 60 Uppsala

Kontakt:
Tel: 0184300510
E-post: This is a mailto link