Hoppa till sidans innehåll

Pressmeddelande: Grand Prix-brons till Martin Pacek

19 OKT 2014 20:23
Samtidigt som Martin Pacek tog sin tredje Grand Slam/ Grand Prix-bronsmedalj tog -63 kg tjejernas finalrad slut i Tashkent.
  • Skapad: 19 OKT 2014 20:23

PRESSMEDDELANDE

19/10 2014

JUDO

Bronsmedalj på Grand Prix för Martin Pacek,

men tvärstopp för finaltjejerna

Tashkent 17-18 oktober

Fem bronsmatcher på Grand Slam och Grand Prix har det blivit för vår högst rankade judoka, världstian Martin Pacek, Kristianstad, i -100 kg hittills i år.

Förra helgen blev det trots ledning förlust i bronsmatchen i Astana, nu i Tashkent tog Pacek revansch och det blev en tredje bronsmedalj på de fem chanser han har haft.

Anna Bernholm, Mia Hermansson och Emma Barkeling hade inför Tashkent sett till att vi hade haft en finalist i -63 kg på varje stortävling efter VM: två Grand Prix och två på världscuptävlingarna European Open. Någon gång skall förstås en sådan finalrad klippas av, och denna gång blev nu. Nu blev det stopp i åttondelen som bäst, och det för Hermansson mot världstvåan Yarden Gerbi från Israel. Gerbi som besegrade Bernholm i finalen i Astana.

Förre Europamästaren Marcus Nyman -90 kg gjorde sin andra start i comebacken, och efter en inledande ippon-seger (full poäng) blev det tvärstopp mot världsfyran ryske Denisov i åttondelsfinal.

 

Tittar vi närmare på Paceks dag så var han andraseedad och inledde med en skön revansch. I Astana förlorade Pacek mot ungraren Miklos Cirjenics i kvartsfinal, nu möttes de två i andra omgången/åttondelen och efter drygt halva matchen var den över, ippon till Pacek.  

Kvartsfinalen gick mot Dadakhon Kurbonaliev, Tajikistan, och Pacek var vidare till semifinal efter att ha fått en färre shido (varning) än Kurbonaliev.

I semifinalen väntade bronsmedaljmotståndaren från Astana, egyptiern Ramadan Darwish. Efter att ha blivit kastad hängde Pacek inte riktigt med nere i mattan och förlorade med 26 sekunder kvar. Darwish gick sedan vidare och vann turneringen.

Bronsmatchen gick mot förstaseedade ryssen Adlan Bisultanov. Matchen var jämn och poänglös fram till det var 17 sekunder kvar. Med Martin i ledning på varningar, forcerade Bisultanov och Pacek var vaken och snabb och med benkastet o soto gari vann han på ippon. Årets tredje GS/GP-brons var ett faktum.   

GP Tashskent, -100kg

1. Ramadan Darwish, Egypten

2. Toma Nikoforov, Belgien

3:or Martin Pacek, Sverige och Ramziddin Sayidov, Uzbekistan

Den kommande helgens Europacuptävling i Helsingborg kommer alla i landslaget utom en lite sliten Martin Pacek att tävla.

För information: Pressansvarig - Christer Löfgren,  This is a mailto link,

Skribent: Christer Löfgren
Nyfiken på judoAktivPress
2020_logga
190x190-judo-sbi
cZ0nB1RS2WQghEVAV-FZ
facebook
twitter

Postadress:
Svenska Judoförbundet
Edith Södergrans Gata 7
754 60 Uppsala

Besöksadress:
Edith Södergrans Gata 7
754 60 Uppsala

Kontakt:
Tel: 0184300510
E-post: This is a mailto link