Hoppa till sidans innehåll

Pressmeddelande: Masters, Pacek 23 sekunder från bronsmedalj.

24 MAJ 2015 19:45
En av finesserna med judo är att så länge matchen pågår kan även den som ligger under ordentligt man vinna den, tyvärr var detta faktum negativt denna gång för Martin Pacek, det blev inget brons.
  • Skapad: 24 MAJ 2015 19:45

PRESSMEDDELANDE

24/5 2015

JUDO

Martin Pacek 23 sekunder från bronsmedaljen på Masters

Masters i Rabat, Marocko, 23-24/5

Varje år gör de 16 främsta på världsrankingen i varje viktklass upp om den främsta titeln efter OS och VM: Masters och mängder av rankingpoäng.

Martin Pacek -100 kg

Efter sin inledande starka seger mot världstrean Karl-Richard Frey, Tyskland såg Martin Pacek väldigt sliten ut i kvartsfinalen mot världssexan och förre världsettan Henk Grol, Nederländerna (se mer i tidigare pressmeddelande idag) och förlorade.

Men till återkvalet mot kazaken Maxim Rakov hade Pacek återfått krafterna, kunde dominera och vinna på waza-ari (se mer i tidigare pressmeddelande idag).

I bronsmatchen väntade belgaren Toma Nikiforov. Fram till VM förra året en skräckmotståndare för Pacek, men då vann äntligen Pacek mot belgaren. Nu började matchen med att Pacek dominerade tydligt och redan efter 15 sekunder gjorde en stark attack med offerkastet tomoe nage, dock inga poäng. Men Pacek fortsatte och tog ledningen med en yuko (lägsta poängen) redan efter 30 sekunder.

Matchen fortsatte med kamp och lite dominans från Pacek, men när runt hälften av de fem effektiva minuterna hade gått tappade båda i intensitet och fick shido (varning) för passivitet. Efter 3.10 var Pacek återigen nära med tomoe nage och försökte följa upp i mattan. Samtidigt som Nikiforov drog på sig en till shido.

När sista minuten började var det alltså ledning både på poäng och shido. Sedan utjämnades shido när Pacek fick en till. Dock fortfarande ledning för Pacek med yuko, och det såg bra ut när Pacek neutraliserade Nikiforov. Men med 23 sekunder kvar till bronset kom en alltför klen taktisk attack från Pacek och Nikiforov fick läge för en ura nage, och då handlar det om spektakulär judo och ippon (full poäng) till Nikiforov.

Tyvärr alltså ingen medalj för Pacek. Men ändå en mycket imponerande insats att efter en meniskoperation och oplanerat tävlingsuppehåll, efter ett planerat tävlingsuppehåll, besegra både världstrean Frey och världstian Rakov samt bara vara 23 sekunder från bronset.

-100kg är för övrigt en av de tuffaste viktklasserna här på Masters, bara en på topp-tio saknas.

För information: Pressansvarig - Christer Löfgren,  This is a mailto link,

Skribent: Christer Löfgren
Nyfiken på judoAktivPress
2020_logga
190x190-judo-sbi
cZ0nB1RS2WQghEVAV-FZ
facebook
twitter

Postadress:
Svenska Judoförbundet
Edith Södergrans Gata 7
754 60 Uppsala

Besöksadress:
Edith Södergrans Gata 7
754 60 Uppsala

Kontakt:
Tel: 0184300510
E-post: This is a mailto link