Hoppa till sidans innehåll

Pressmeddelande: Pacek till kvartsfinal men tröttnade

24 MAJ 2015 19:38
Idag var både Joakim Dvärby och Martin Pacek uppe på mattan på Masters.
  • Skapad: 24 MAJ 2015 19:38

PRESSMEDDELANDE

24/5 2015

JUDO

Masters, Martin Pacek är tillbaka på allvar men orkade inte riktigt

Masters i Rabat, Marocko, 23-24/5

Varje år gör de 16 främsta på världsrankingen i varje viktklass upp om den främsta titeln efter OS och VM: Masters och mängder av rankingpoäng.

Joakim Dvärby - 90 kg

Tyvärr blev OS-tvåan och världsmästaren 2013: Ashley Gonzalez från Kuba, alltför svår för formstarke Joakim Dvärby i -90 kg. Men Dvärby gjorde det bra och i match som blev mycket kamp om greppet, och de drog på sig två shido (varningar) var. Men två kast som båda gav waza-ari och därmed ippon (full poäng) till kubanen tog honom vidare. Det sista kastet kom med en knapp minut kvar.

Gonzalez nådde sedan bronsmatch (finalpasset har inte börjat när detta skrivs).

Martin Pacek -100 kg

Martin Pacek, som nu är 11:a i världen, visade i första matchen mot tredjeseedade världstrean Karl-Richard Frey från Tyskland att han är tillbaka efter meniskskadan. Senast de två möttes var i GP-finalen i Qingdao i december med Pacek som segrare. Det blev en spännande match där Pacek hamnade i underläge med en yuko (lägsta poängen) och shido (två till Pacek och en till Frey).

Men Pacek tog tillbaka in i matchen, först skaffade han en yuko på favoriten, offerkastet tomoe nage. Men fortfarande tysk ledning med 32 sekunder kvar, då hittade Pacek vägen genom tyskens grepp och med benkastet ko uchi makikomi blev det ippon till Pacek. Därmed har Pacek 4-1 i inbördes möten med Frey.

Kvartsfinalen gick mot världssexan, tidigare världsetta och VM-tvåa 2013, Henk Grol, Nederländerna. Deras enda tidigare möte var i återkvalet på VM 2014 då Pacek dominerade matchen helt och vann klart på waza-ari.

Nu fick Grol revansch. I två minuter var matchen helt jämn och en kamp om greppet. Sedan ökade Grol trycket och det syntes att Pacek har matchat sparsamt pga skadan och att den första matchen tog mycket energi. Pacek började dra på sig shido ett par gånger pga för svaga attacker som dömdes som skenattacker. Grol hann dessutom få en waza-ari innan Pacek fick sin fjärde varning och blev diskad.   

-100kg är för övrigt en av de tuffaste viktklasserna här på Masters, bara en på topp-tio saknas.

För information: Pressansvarig - Christer Löfgren,  This is a mailto link,

Skribent: Christer Löfgren
Nyfiken på judoAktivPress
2020_logga
190x190-judo-sbi
cZ0nB1RS2WQghEVAV-FZ
facebook
twitter

Postadress:
Svenska Judoförbundet
Edith Södergrans Gata 7
754 60 Uppsala

Besöksadress:
Edith Södergrans Gata 7
754 60 Uppsala

Kontakt:
Tel: 0184300510
E-post: This is a mailto link