Hoppa till sidans innehåll

Pressmeddelande: Victor Busch en av juniortalanger på Europacupen i Lund

20 OKT 2015 14:19
Under Europacupen i Lund hoppas flera av våra äldre juniortalanger visa vad de går för, en av dem är Victor Busch, Staffanstorp
  • Skapad: 20 OKT 2015 14:19

PRESSMEDDELANDE

20/10 2015

JUDO

Äldre juniortalanger får chansen att visa upp sig mot internationella seniorer –

Victor Busch, Staffanstorp

Europacupen i Lund 24-25 oktober

Sparbanken Skåne Arena

Den näst sista av årets tolv Europacup-tävlingar arrangeras i Lund 24-25 oktober. Svenska Judoförbundet satsar rejält på två-dagarsarrangemanget i Sparbanken Skåne Arena. Läs mer nedan om specialprogrammet med länk.

Samtidigt som det pågår ett oerhört tufft OS-kval inför Rio 2016 på Grand Prix och Grand Slam, tar mängder av judoka sikte lite längre fram. Det är främst framtidens stjärnor som börjar etablera sig bland seniorerna som satsar på Europacupen. Till Lund kommer 223 damer och herrar från 28 länder.

Bland de judoka som hamnar i extra fokus i Lund hittar vi den mycket lovande 20-årige junioren Victor Busch, Staffanstorp. Sistaårsjunioren Busch har två Europacup-brons som junior från 2014 då han gick -73 kg. I år har det inte blivit några medaljer i -81 kg för Busch, men han är en av dem som biträdande förbundskapten och junioransvarige Jakob Reinius ser som större hopp mot seniorerna på Europacupen nu i Lund. Busch förklarar att det tar lite tid att vänja sig vid en ny viktklass, ”Det är lite annan typ av judo i -81 kg än i -73 kg”.

Med tanke på att det är sista året som junior undrar man hur tankarna går inför nästa år och Busch säger ”Det gäller att komma in i seniorjudon, jag har inte tävlat så mycket på seniortävlingar. Men i år har jag bara åkt på de tuffaste Europacuptävlingarna för juniorer och det blev en medaljmatch i Berlin”.

Inför nästa höst har Busch planer på att plugga i Tyskland vilket samtidigt ger möjlighet till riktigt bra sparring varje träning. För alla judoka som satsar internationellt är det viktigt att komma utomlands för att få högsta nivå på sparring. För Busch del har det i år blivit läger i Grekland, Ryssland, Tjeckien och Japan, och förstås landslagslägren här hemma.

När man ber Busch att karakterisera sin judo svarar han ”Jag försöker röra på mig mycket, vara taktisk och se till att motståndarna blir varnade. Men genom att jag rör mig mycket hittar jag också lägen att kasta.”

Vad hoppas du kunna bjuda hemmapubliken i Lund på?

”Det bästa av judon! Mycket tempo och många kast”, säger en förväntansfull Busch.

Förbundskapten Robert Eriksson kommer att vara på plats för att få chansen att se hur en mängd potentiella framtida-a-landslagsjudoka klarar sig mot starkt internationellt motstånd.

För information: Pressansvarig - Christer Löfgren,  This is a mailto link

Skribent: Christer Löfgren
Nyfiken på judoAktivPress
2020_logga
190x190-judo-sbi
cZ0nB1RS2WQghEVAV-FZ
facebook
twitter

Postadress:
Svenska Judoförbundet
Edith Södergrans Gata 7
754 60 Uppsala

Besöksadress:
Edith Södergrans Gata 7
754 60 Uppsala

Kontakt:
Tel: 0184300510
E-post: This is a mailto link