Hoppa till sidans innehåll

Tommy Macias nu 7:a på världsrankningen

02 MAR 2017 09:14
Tommy Macias klättring mot världstoppen bara fortsätter
  • Uppdaterad: 02 MAR 2017 09:17

PRESSMEDDELANDE

1/3 2017

JUDO

Tommy Macias klättring mot världstoppen bara fortsätter, Grand Prix-brons i helgen

och nu rankad 7:a i världen

Grand Prix Düsseldorf 25-26 februari

Den gångna helgen hade vi en stor svensk trupp på Grand Prix i Düsseldorf. Det näst intill ständiga medaljplockandet på Grand Prix och Grand Slam som vårt a-landslag har skämt bort oss med under fler år fortsätter, nu med sedan i höstas ny huvudrollsinnehavare: 24-årige Tommy Macias i -73 kg.

Hans fjärde stora medalj på drygt sju månader blev ett faktum i Düsseldorf efter att ha tagit sig till semifinal där ryske OS-sjuan, tidigare Masters-vinnaren, Denis Iartcev blev för svår.

Efter den förlorade semifinalen blev det bronsmatch mot tyske Igor Wandtke, som inte kunde stå emot Macias som vann på waza-ari.

Macias medaljplockande, som inkluderar ett Grand Slam-guld efter finalseger mot världsettan Rustam Orujov från Azerbaidjan, har lett till en extrem klättring på världsrankningen. I somras när OS-kvalet summerades var Macias mellan 55-60 plats på världsrankningen. Efter helgens medalj klättrade han in på tio-i-topp och rankas nu som sjua i världen!

Not: Martin Pacek, som har haft skadeproblem och i Düsseldorf tävlade för första gången efter OS har halkat ner lite på världsrankningen, men är 6:a i -100 kg.

Högst rankad är fortfarande Marcus Nyman, som la av efter bronsmatchen på OS- i Rio. Han är 3:a i världen, men kommer förstås att sjunka sakta men säkert i takt som gamla tävlingsresultat räknas bort. 

För information: Pressansvarig - Christer Löfgren,  This is a mailto link

Skribent: Christer Löfgren
Epost: Adressen Gömd
Nyfiken på judoAktivPress
2020_logga
190x190-judo-sbi
cZ0nB1RS2WQghEVAV-FZ
facebook
twitter

Postadress:
Svenska Judoförbundet
Edith Södergrans Gata 7
754 60 Uppsala

Besöksadress:
Edith Södergrans Gata 7
754 60 Uppsala

Kontakt:
Tel: 0184300510
E-post: This is a mailto link