Hoppa till sidans innehåll

Om Handikappjudo


Judo går ut på att besegra motståndaren genom teknik, snabbhet, smidighet och styrka. Farliga tekniker som sparkar, slag eller farliga vridningar av kroppen ingår inte i judo. Om man behärskar judo har man samtidigt kontroll över sina egna fysiska och psykiska resurser.

Vill du träna upp din smidighet, utveckla din koordinationsförmåga, få bättre kroppskontroll och balans är judo oslagbart. En mer allsidig träning får du leta efter. Hela kroppen och själen är med, du stärker självförtroendet såväl som musklerna. Du lär dig enklare grepp och du lär dig falla utan att göra dig illa. Vare sig du är man, kvinna, gammal, ung, vill tävla, eller bara träna och motionera, så är judo en sport som passar.

Tävlingsmomentet behöver inte vara målet för den som tränar judo. Med sina rötter i gammal japansk livsstil och religion är judo också en sport som utvecklar personligheten. Ömsesidig respekt och hänsyn är en självklarhet. Disciplin och fasta regler likaså.

Inom handikappjudon ingår inte de farliga momenten, som till exempel armlås, strypningar och offerkast. Vi tränar utifrån våra egna förutättningar.

Och det viktigaste av allt är…. att man har roligt när man tränar!

Uppdaterad: 02 FEB 2013 15:32 Skribent: Tomas Rundqvist

Postadress:
Svenska Judoförbundet
Edith Södergrans Gata 7
754 60 Uppsala

Besöksadress:
Edith Södergrans Gata 7
754 60 Uppsala

Kontakt:
Tel: 0184300510
E-post: This is a mailto link