Hoppa till sidans innehåll

Hör vad femkamparna har att säga


Micke Brandt, Saltsjöbaden

"Jag började simma som 14 åring och springa orientering när jag var 16. När vi i kompisgänget rände runt och tränade i skogarna kring saltis och i näckenbadet stötte vi på en  härlig idrottseldsjäl. Bengt Herman Nilsson hette han och tyckte vi borde prova modern femkamp. Samtidigt gjorde stockholmsklubbarna en satsning och vi blev ett stort gäng som började. Jag fastnade direkt för utmaningen att utveckla de fem olika grenarna samtidigt som det var en underbar gemenskap bland alla femkampare."

 

 Charlotte Eklund, Linköping

""

Erik Johansson, Uppsala

"Att jag blev nyfiken på femkamp var inte så konstigt, som 7-åring tyckte jag att det lät väldigt spännande med grenar som fäktning, skytte, ridning. Åren gick och jag provade på det mesta i sportväg, men till sist bestämde jag mig för att göra en mer seriös satsning på femkampen, det var helt enkelt roligast. Gemenskapen med tränare och aktiva hemma i Sverige var viktig och därtill fick jag många vänner från andra länder, eftersom man tidigt fick komma ut och tävla internationellt. Vid tävlingarna bodde alla deltagarna på samma hotell, och efter ett antal dagars intensivt tävlande hade man skaffats sig många nya kompisar. Variationen var också av stor betydelse - att träna flera olika grenar varje dag gjorde att man träffade många olika träningskamrater och entusiastiska tränare - något jag trivdes väldigt bra med. Det var helt enkelt väldigt svårt att ha tråkigt som femkampare!"

 

 Wille Lombach, Stockholm

"När jag började med femkamp och åkte på ett läger för första gången sögs jag direkt in i gemenskapen. Engagerade tränare och trevliga idrottskamrater gör att man alltid ser fram emot att gå till träningen, både hemma och på läger. Eftersom grenarna skiljer sig mycket åt finns det alltid något nytt och spännande att lära sig, detta gör att man aldrig tröttnar!"

Kim Pettersson-Bohlin, Knivsta

"Jag hade tröttnat på att bara simma och letade efter en ny idrottsgren. Av en slump tog min syster ett reklamblad om modernfemkamp. Tänkte att de var en sport jag ville prova, då jag kunde ha nytta av mina sim och riderfarenheter. Fastnade direkt för denna mångsidiga sport."

 
Uppdaterad: 07 JUN 2016 16:38 Skribent: PETER BARVESTAD

Postadress:
Svenska Mångkampsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46709603738
E-post: mangkampsforbundet@g...

Se all info