Hoppa till sidans innehåll

Coubertin Cup i Holland

08 SEP 2013 20:43
Sista helgen i augusti gick Coubertin Cup av stapeln i Holland och där tävlade Jonny Reichwald från K1.
  • Skapad: 08 SEP 2013 20:43

Det var en trevlig och välarrangerad tävling med tävlande från flera olika länder, bl.a Sydafrika och Tyskland. Dagen började med fäktning, där Jonny fäktade mycket bra och vann. Näst på tur stod simningen och i heatlistan stod Jonny med i ett av heaten för hundra meter, då de delat upp så de som var över 30 år simmade hundra meter, vilket gladde Jonny, det är ju alltid är roligt att simma kortare;) Jonny vann sitt heat och var nöjd med sitt lopp.
Sedan bar det iväg till den stora idrottsanläggningen Papendal där det byggts upp hopp- samt CE-bana. I ridmomentet blev Jonny tilldelad en brun trevlig liten häst vid namn Whisper. Framhoppningen gick bra och inne på banan blev det en helt ok ritt med två nedslag p.g.a att ryttaren tappade galoppen på slutet och slarvade lite med vägen (coachen mer missnöjd än ryttaren efter ritten ;))
Inför CE fanns det frågetecken om hur många varv Jonny skulle springa men herrarna i sekretariatet sa att eftersom han var under 40 år så gällde fyra varv. Skyttet gick strålande för Jonny som hade två bom i första, noll i andra noll i tredje och en i sista, trots att det blåste ganska mycket så det var många som bommade. Jonny sprang in som första man men han skulle tydligen bara sprungit tre varv fick vi veta i efterhand så efter en del kryptiska beräkningar kom de fram till att Jonny slutade tvåa efter sydafrikanen Johan van der Berg. För denna prestation tilldelades Jonny fina blommor, samt en nationell sportmedalj (som man kan erhålla om man klarar vissa poäng i de olika grenarna), dock var det veteranvarianten så målet för nästa år blir att ta en sportmedalj i den ej förkortade formen.

/Coach Kim

 

Skribent: Jonny Reichwald

Postadress:
Svenska Mångkampsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46709603738
E-post: mangkampsforbundet@g...

Se all info