Hoppa till sidans innehåll

Stort intresse och mediabevakning vid orienteringsskyttet i Hälsingland

09 JUN 2014 21:48
Resultat och reportage från Forsa OK:s orienteringsskyttesprint 6-7 juni.
  • Uppdaterad: 09 JUN 2014 22:06

Totalt sett ett mycket lyckat arrangemang med 67 deltagare, varav flertalet helt nybörjare.
Tävlingen ingick i Svenska Cupen för H21, D21, H20 och D20 och det blev rafflande strider i både herr och dam-klassen, där det till slut blev dubbelseger för OK Tisaren genom Johan Aronsson i H21 och Lovisa Persson i D21. I D20 segrade Andrea Svensson, OK Klemmingen och i H20 Jonas Persson från Söderhamns OK.
 
–Vi i Forsa OK är mycket nöjda med arrangemanget. Vi har på bästa sätt fått visa upp orienteringsskytte som sport och vi hoppas att några kan ha fått blodad tand av detta och kan tänka sig ställa upp på fler tävlingar framöver. Oerhört glädjande att se så mycket nya deltagare, som testade för första gången, berättar tävlingsledare Andreas Davidsson, Forsa OK, som stod bakom OL-skytte-arrangemanget.

 –Också fantastiskt kul med mycket publik, som var intresserade och tog chansen att bevittna en riktig tävling på nära håll. Det var betydligt mer publik här, än vad vi brukar ha på världscupen och på VM, skojar Andreas.
 
– Vi fick se hårda strider i flera klasser. Tack vare att straffrundan var relativt kort, så kunde även de som inte sköt så bra blanda sig i slutstriden, vilket skapade en intressant tävling. Det bommades ganska friskt på vallen, men publiken fick även se några fina skjutrundor från de mer vana skyttarna. Det är inte helt lätt att skjuta för första gången, särskilt inte med helt nytt vapen. Lägg sedan till dimensionen att ha hög puls - då blir det riktigt svårt, avslutar Andreas.

Sammantaget en mycket bra helg för orienteringsskyttet som även hade en välbesökt monter, där man fick chans att prova-på-luftgevärsskytte. Där deltog ca 50 barn och ungdomar per dag, under de tre dagarna - så det var full fart i montern hela dagen. Dessutom skapade arrangemanget bra publicitet i vår sport genom förhandsreportage i både HudiksvallsTidning, Ljusnan, Radio P4 Gävleborg och även reportage från arrangemanget i efterhand.

Resultat

Reportage Hudiksvalls Tidning / Söderhamns-Kuriren / Ljusnan / Ljusdals-Posten

Reportage Sveriges Radio P4 Gävleborg

 

Skribent: Hans Mandahl

Postadress:
Svenska Mångkampsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46709603738
E-post: mangkampsforbundet@g...

Se all info