Hoppa till sidans innehåll

Stort intresse för orienteringsskytte vid tre orienteringstävlingar

21 MAJ 2018 00:30
Många testade elektroniskt skytte med löpning och straffrundor vid Klemmingekampen 1 maj samt Närkekvartetten under Kristi himmelsfärdshelgen.
  • Uppdaterad: 21 MAJ 2018 00:45

Intresset bland orienterarna var stort när orienteringsskyttet hade prova-på i samband med orienteringstävlingarna den 1, 10 och 13 maj. Elektroniskt skytte med Ecoaims-utrustning.

Klemmingekampen utanför Gnesta tisdag 1 maj hade OK Klemmingen som arrangör. Medeldistans och dryga 600 tävlande. Regnigt under natten och morgonen, men uppehåll (och faktiskt även lite sol) på dagen. Perfekt läge på arenan med OL-skytte-prova-på på väg till start. Cirka 60 st kom och provade. Löprunda, skytte och straffrundor vid bommar.

Närkekvartetten under Kristi himmelsfärdshelgen torsdag 10 - söndag 13 maj i tuff Kilsbergsterräng, med stort deltarantal över fyra dagar. OL-skyttet fanns på plats under dag 1 och 4. Dag 1 i Getingedalen, Blankhult, ca 20 km nordväst om Örebro, i varmt väder med strålande sol. Långdistans med KFUM Örebro och Almby IK som arrangörer. Jättebra läge för orienteringsskyttet, i in-/utgången till/från arenan, på väg till start. Över 2000 startande och cirka 150 kom till orienteringsskyttet och provade. Löprunda, skytte och straffrundor vid bommar.

Dag 4 i Klunkhyttan ca 25 km väster om Örebro. Medeldistans och cirka 1600 startande i mycket soligt och varmt väder. Garphyttans IF och Hagaby GoIF arrangörer. Orienteringsskyttet hade plats på arenan alldeles vid målet och med många, runt 150 st, som provade elektroniskt skytte, med löprunda före och straffrundor efter. De som dessutom hade fullt skytte var extra nöjda!

Sammanfattningsvis ett riktigt stort intresse under de tre dagarna, perfekt att vara på plats på arenan och där det elektroniska skyttet uppskattas av deltagare och inte minst i egenskap av prova-på-arrangör.

Medvetenheten om orienteringsskytte bland orienterare är bra och blir allt bättre. Här är det jätteviktigt med synlighet och att finnas på plats med prova-på-aktivitet på OL-tävlingar. De som provat vill många gånger sedan också kunna fortsätta, och här är utmaningen nu för orienteringsskytteklubbarna att fånga upp intresset.

Med Ecoaims-gevär blir skytte vid ex.vis klubbstugan väldigt enkelt att genomföra. Uppmaning till fler OL-skytteklubbar att söka idrottsmedel för inköp av förslagsvis två gevär med displayer och måltavlor.

// Hans Mandahl

Skribent: Hans Mandahl
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Mångkampsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46 709 60 37 38
E-post: This is a mailto link

Se all info