Hoppa till sidans innehåll

Nyhetsbrev 11-1

30 JAN 2011 20:26
Dags för årets första SMKF nytt. Jag kommer döpa om dem så att detta blir 11-1 och målsättningen är att få ut någon slags information till er en gång i månaden.

  • Skapad: 30 JAN 2011 20:26

Hej,

 

Dags för årets första SMKF nytt. Jag kommer döpa om dem så att detta blir 11-1 och målsättningen är att få ut någon slags information till er en gång i månaden.

 

Från och med nu så kommer det också finnas på vår nya hemsida (www.mangkamspsforbundet.org) som är klart till 80%. Vi har lite detaljer kvar som förhoppningsvis skall vara åtgärdade innan sista januari.

-Jag har sammanfattat en liten text från mitt deltagande på Riksidrottsforum i Malmö (finns med som bilaga). Skulle vara trevligt om ni läste detta och kom med lite exempel från eran verklighet, exempel som kan hjälpa andra inom vårt förbund att utvecklas och gå framåt.

·         -Vill även informera alla föreningar som ansökt om att få vapen via Orienteringsskytte sektionen. Det tar lite längre tid än väntat och vi hoppas kunna komma tillbaka till Er innan den sista februari.

·         -Jag har under veckan betalt ut det sista anslaget vad det gäller Idrottslyftet år 4. Detta görs fr. o m den 1 januari via IdrottOnline, så om ni vill kunna söka dessa medel i framtiden så är det nu ett RF krav på anslutning till systemet.

·         -Inbjudan till vårt SMKF-läger för både aktiva och ledare i Halmstad helgen vecka 12 har nu gått ut. Detta är otroligt viktigt för vår framtid att vi nu hjälps åt att fånga upp nya aktiva och till viss del prioritera sporten och dess framtid förre vår egen träning. Om vi skall fortsätta få anslag från RF motsvarande de vi haft de sista åren så skulle vi behöva få in cirka 10 nya idrottsföreningar och upp mot 100 nya aktiva till förbundet. Detta kan vi göra om alla hjälps åt och sprider informationen om detta läger! Vi arbetar också för att försöka få dit både tidningar och TV för att få hjälp med vår marknadsföringen av våra idrotter. Lyckas vi med detta kommer vi också kunna stoltsera med stora startfält på sommarens SM tävlingar i Halmstad som också är en stor del i vår marknadsföring. Inbjudningarna finns upplagda på hemsidan!

·         -Hans lager har läst genom fyra olika utredningar som också finns med som bilagor, detta är för dem som är lite extra intresserad och som vill vara uppdaterad om vad som händer inom RF världen. Kopierar här in den text där Hans har summerat hans personliga sammanfattning om rapporterna.

 

-Efter den diskussion jag hade under förra veckan blev jag varse att RF har lagt fram fyra rapporter som nu tillställs alla Specialidrottsförbund (SF) däribland SMKF.  Jag har i helgen läst dem alla och har följande högst personliga extrema sammanfattning av dem

 

1.       SF-stödsutredningen, behandlar hur RF fördelar sitt stöd till Specialidrottsförbunden (sammanlagt ca 265 mkr av en total statlig stödram på 1.700 mkr). Den är ytterst central för SMKF och jag uppmanar alla att läsa den noga. Jag hoppas att någon eller många inom kretsen av styrelseledamöter och anställda har några åsikter om den. Skulle det vara så att vi  vill säga något så är remisstiden satt till den 14 februari. Det är som ett svar på denna utredning som Sv Fäktförbundet motionerat (se nedan) och tidigare mail från mig.

2.       Organsiationsutredningen, den behandlar samverkan mellan de centrala enheterna RF o SISU med dels Specialidrottsförbunden (bl a SMKF) men framför allt dess regionala organisation DF (distriktsförbund) resp SISU-df. Läsvärd för att förstå hur idrottsSverige fungerar. Viktigt att förstå hur stöd går från Landsting o kommuner till ”regional o kommunal idrottsverksamhet”. Här kan jag se att vi som Förbund kan bli klart bättre att koppla upp oss i den regionaliserade strukturen. Jag skulle särskilt uppmana våra ”distriktsrepresentanter” i styrelsen att läsa denna och återkoppla med förslag hur vi kan bli bättre. Jag skulle vilja se en lista på fem till tio punkter/konkreta åtgärder som vi skall göra under 2011 för att bli bättre. Vi har säkert massor att vinna på det.

3.       Anslutningsutredningen, som främst behandlar olika juridiska aspekter på organisationer som står utanför RF idag och där det pågår diskussioner om de skall ges möjlighet att ansluta sig. Det handlar om Friskis o Svettis och olika former av Allianser. Läsvärt bara för den extra intresserade.

4.       IdrottsAB, behandlar uteslutande verksamheter som är direkt kommersiella – elitklubbar i fotboll, ishockey, speedway m.m. Som jag ser det saknar det helt relevans för SMKF 

Riksidrottsforum 2010 pdf 

RF Anslutningsformer-remisshandling dec2010 pdf 

RF IdrottsAB remisshandling dec 2010 pdf 

RF Organisationsutredningen remisshandling dec 2010 pdf 

Utredning pdf 

 

Med vänlig hälsning

 

Sven Lindeberg

Generalsekreterare

Svenska Mångkampsförbundet

Skribent: Anders Kviding

Postadress:
Svenska Mångkampsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46709603738
E-post: mangkampsforbundet@g...

Se all info