Hoppa till sidans innehåll

SMKF 11-11

03 NOV 2011 08:33
Vintertid och mörkt, i min klubb i Helsingborg pratar vi alltid om de 100 mörka dagarna fr o m första november fram till början av februari. Då skall det oavsett väder kämpas med uppbyggnads träning och göra kroppen stark inför nästa säsong. I företag och i vårt förbund är det summering av året som gått och budget inför nästkommande år som ligger på bordet.
  • Skapad: 03 NOV 2011 08:33

Vintertid och mörkt, i min klubb i Helsingborg pratar vi alltid om de 100 mörka dagarna fr o m första november fram till början av februari. Då skall det oavsett väder kämpas med uppbyggnads träning och göra kroppen stark inför nästa säsong. I företag och i vårt förbund är det summering av året som gått och budget inför nästkommande år som ligger på bordet.

 

I förra månadsbrevet informerade jag er om RF´s nya modell för att fördela pengar till förbunden. Denna kommer införas under en tre års period så under 2012 blir det 33% av den nya modellen och 67% av den gamla modellen. För vår del innebär det ca 5% mindre pengar under 2012 och det kommer således bli ännu mindre 2013 och framåt om vi inte lyckas anpassa vårt förbund efter de nya kraven. De nya kraven som blir tyngre och tyngre är fokus på LOK-timmar och utbildning. Bifogat kan ni se hur det ser ut i vårt förbund med LOK aktiviteter. Som ni kan utläsa så är det 19 av våra föreningar som har rapporterat någon LOK aktivitet under VT-2011, en siffra som borde vara minst dubbelt så stor. För er som inte gör det, är det nu viktigt att ni tar hjälp av de som finns i er sektion så att denna del blir bättre för vårt förbund. Vad det gäller utbildning så har våra föreningar rapporterat totalt 84 timmars utbildning 2010 som ligger som underlag för vår tilldelning av pengar från RF. Det är snart dags att rapportera utbildningstimmarna för 2011 och jag skulle önska att alla föreningar sammanställer hur mycket utbildning ni genomfört och skickar detta till mig (hur många timmar och hur många deltagare på varje kurs).

 

Idrottslyftet 5

Som jag tidigare informerat om så kommer nu idrottslyftet nu går över till kalenderår, detta innebär att år 5 blir 1/7-2011 till 31/12-2012.

Igår var sista dagen att söka pengar från Idrottslyftet för denna termin. Vi har redan delat ut 120 000kr denna termin till tre föreningar, vid det tillfället hade vi fyra ansökningar från tre föreningar på totalt 292 750kr.

Vi har fått 272 000 kr till  vårt förfogande så redan vid förra tillfället så hade vi ansökningar som var på mer pengar än vi hade i kassan.

Nu har vi fått 10 ansökningar till från 9 olika föreningar, dessa är på totalt 497 450 kr och vi har 152 000 kr kvar i kassan, dvs vi saknar 345 450 kr.

Tittar vi totalt på denna termin så har vi således fått in 14 ansökningar från 11 föreningar (en har sökt vi båda tillfällena) på totalt 790 200 kr som skall jämföras med vår pott på 272 000 kr.

Som ni förstår av denna uträkning så kommer vi tvingas dra ner ganska ordentligt på de ansökningarna som vi fått in. Samtidigt tycker jag att det är glädjande att så många har sökt, det har funnits år tidigare då vi inte delat ut alla pengar vi fått pga. för litet intresse.

Styrelsen kommer titta på de ansökningarna som finns och ni kommer få besked inom tre veckor på hur mycket pengar det blir till er förening. Är det så att ni får för lite pengar jämfört med det ni sökt och finner att ni inte kan genomföra det projekt som ni sökt för så måste vi sen få veta det. Om detta blir verklighet så kommer de pengarna användas till att fördela på de föreningar som vill genomföra sina satsningar.  Det vi redan bestämt är att dessa pengar skall användas till aktiviteter som genererar fler LOK och utbildningstimmar vilket vi kommer följa upp kontinuerligt. Dessutom hoppas vi på ansökningar som skall ge oss fler nya aktiva och fler nya föreningar till vårt förbund.

 

En sak som jag personligen tror kan ge oss både nya föreningar och nya aktiva är att föra fram nya idrotter som är lättare for ungdomar att tävla i. Biathle borde vara en idrott som finns inom alla våra föreningar och där alla skulle kunna arrangera en tävling per år för att fånga in fler nya ansikten. Modern femkamp kommer göra en satsning på denna idrott genom att skapa en nationell tävlingskalender och sen att få ihop ett landslag som även tävlar internationellt. Är ni intresserade av att arrangera en tävling på er hemort så hör av er till antingen mig eller direkt till modern femkamp. Min förening IS Göta i Helsingborg har nu fått i förtroende att genomföra vinter SM i Biathle som kommer gå av stapeln i Helsingborg lördagen den 4 februari 2012. Det skulle vara trevligt med startande från alla tre sektionerna.

 

SMKF läger

Precis om i våras så jobbar jag just nu med att försöka få till ett gemensamt träningsläger för alla tre sektionerna till våren 2012. Lägret kommer vara mer sektions specifikt än förra gången men med en gemensam aktivitet per dag, målet är att få till detta helgen vecka 12 eller 13. Jag räknar med att detta är klart så att jag kan skicka ut en inbjudan inom två veckor.

 

Skribent: Sven Lindeberg

Postadress:
Svenska Mångkampsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46709603738
E-post: mangkampsforbundet@g...

Se all info