Hoppa till sidans innehåll

SMKF 11-3

10 MAR 2011 14:02
Hej!
Våren börjar göra sig påmind nere i Skåne, det är underbart att veta att nu har vi flera månaders träning och tävling framför oss utan dubbla tröjor mm. Det är snart dags att se vem som har lyckats bäst med sin vinterträning och som lyckas förbättra sina resultat från 2010.
  • Skapad: 10 MAR 2011 14:02

Våren börjar göra sig påmind nere i Skåne, det är underbart att veta att nu har vi flera månaders träning och tävling framför oss utan dubbla tröjor mm. Det är snart dags att se vem som har lyckats bäst med sin vinterträning och som lyckas förbättra sina resultat från 2010.

 

SMKF har också för avsikt att förbättra sina resultat från de sista åren, då tänker jag inte initialt på ekonomin utan mer på vår storlek och våra tävlingsresultat. Vi har som ni alla fått vetskap om ändrat en del i vår organisation och bland annat infört ett system för fördelning av RF-medel som är baserat på aktivitet. För mig som är ny i denna tjänst skall det bli riktigt spännande och se om våra ambitioner och förhoppningar kommer realiseras i verkligheten.

Ett av de kriterier som våra tre olika sektioner mäts och jämförs på är antalet SM-startande i snitt (för de som har mer än ett SM blir det ett snitt på året och sen tar vi ett snitt på de två sista åren). För 2009-2010 har det sett ut enligt följande; Modern femkamp 2009 – 35 startande, 2010 – 15 startande, Militär femkamp 2009 – 10 startande, 2010 – 13 startande, OL-skytte 2009 – 61 startande, 2010 – 59 startande.

Ett förtydligande och exempel, Modern femkamp har två olika SM på ett år; modern femkamp och Biathle, deras snitt deltagande är det ni ser ovan.

 

När vi nu i år för första gången är med på SM-veckan så hoppas vi alla som arbetar med detta att vi får ett betydligt större startfält. Vi har haft vårt första möte med SM arrangörerna och de räknar med  att 20 olika idrotter kommer göra upp om sina SM-medaljer under denna vecka. Förra året i Malmö var det 14 idrotter.…SvT/sport kommer finnas i Halmstad med sitt största team för året och det innebär 80 personer. Det kommer med andra ord finnas mycket idrottsfolk i staden och mycket TV tid, och då hoppas jag att alla vill vara med och föra fram våra sporter i rampljuset.

 

Vårt första steg för att lyckas med detta är lägret som vi kommer genomföra i Halmstad helgen vecka 12. Som det ser ut nu så blir vi mellan 80-85 personer som kommer deltaga, något lägre än målet men trots allt klart godkänt för att vara första gången. Anderstorp OK har verkligen tagit tillfället i akt att göra något för sina medlemmar och få ihop gänget för en helg, de kommer närvara med 21 personer, underbart! Som jag tidigare informerat er om kommer det vara på två täter, en för aktiva och en för ledarutbildning/utveckling. Ledar gänget kommer på lördagen genomgå en utbildning tillsammans med SISU och på söndags förmiddagen kommer de arbeta i en workshop angående SM-veckan. Hur skall vi lyckas med att fördubbla antalet startande till SM, hur skall vi gå till väga för att utnyttja medierna under SM-veckan och skapa ett intresse för våra idrotter för  framtiden mm. Ni som inte är med denna helg (ni kan fortfarande anmäla er) men som har idéer och funderingar i detta område, skicka det till mig så lämnar jag över det till denna grupp inför deras arbete.

 

Arbetet med att få in medlemsavgifter och föreningsrapporter fortgår. Jag saknar fortfarande uppgifter från ca 25 föreningar och kommer nästa vecka börja ringa runt igen och få allt klart. Detta är som tidigare nämnts vår enskilt största och viktigaste uppgift, antalet föreningar och antalet aktiva är det som styr våra ekonomiska resurser från RF, och med mindre antal föreningar blir det mindre pengar och med mindre antal kronor blir det mindre aktivitet….  Det finns en del föreningar som fortfarande inte har skaffat ett organisationsnummer (i dagens läger 13 st.), detta gör ni på Skatteförvaltningen och är ett krav fr. o m 2011.

 

Jag hoppas att alla varit inne och tittat på vår nya hemsida, här kan ni även länka er vidare till de olika sektionernas hemsidor. Jag har tidigare frågat om respons på sidan som skulle skickas till This is a mailto link, vi vill att ni alla är delaktiga i vår nya framtid så ta chansen.

 

Om två veckor skall jag vara på ett dialogmöte angående Idrottslyftet. För mig skulle det vara otroligt värdefullt med era synpunkter och åsikter om hur det fungerat och vad som skulle kunna göras bättre, hör av er via mail senast 18/3.

 

I april kommer vi starta upp ett arbete för att tydliggöra uppgifter, roller, ansvar mm för sektioner, distrikt, föreningar, anställda osv. Detta är ett stort och brett projekt som innefattar oss alla inom SMKF, vi har som mål att skapa en grupp på 5-6 personer som jobbar med detta under våren för att vara klara till SM-veckan. Är du den som brinner för vår framtid och tycker att du har värdefulla åsikter i ämnet så får du gärna skriva ihop några rader om dig själv och dina tankar om vår framtid, maila till mig senast sista mars.

 

Till sist skulle jag vilja att ni som arrangerar tävlingar i våra idrotter mailar inbjudningarna till mig. På det sätta kan skicka dem vidare till övriga Sverige och hoppas på fler nya deltagare. Har ni en mail lista på era mångkampsaktiva i föreningarna så tar jag tacksamt emot detta också.

Skribent: Sven Lindeberg

Postadress:
Svenska Mångkampsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46709603738
E-post: mangkampsforbundet@g...

Se all info