Hoppa till sidans innehåll

SMKF 11-5

03 MAJ 2011 10:34
Hej,
2e maj månad och redan två veckor med fantastiskt väder, det hjälper verkligen till att komma i tidig form inför stundande tävlings säsong!

Nu är det åtta veckor kvar till SM-veckan i Halmstad och det är otroligt mycket som behöver göras för att det skall bli den succé som det kan blir för vårt förbund. Inbjudningarna är klara och finns på vår hemsida mangkampsforbundet.org under respektive sport, här finns även en länk till SM-veckan totalt.
  • Skapad: 03 MAJ 2011 10:34

Hej,

 

2e maj månad och redan två veckor med fantastiskt väder, det hjälper verkligen till att komma i tidig form inför stundande tävlings säsong!

 

Nu är det åtta veckor kvar till SM-veckan i Halmstad och det är otroligt mycket som behöver göras för att det skall bli den succé som det kan blir för vårt förbund. Inbjudningarna är klara och finns på vår hemsida mangkampsforbundet.org under respektive sport, här finns även en länk till SM-veckan totalt. Min förhoppning är att alla föreningar som är anslutna till vårt förbund kommer finnas på plats i Halmstad. Vi kommer ha Biathle på torsdagen, OL-skytte på lördagen och militär femkamp på lördag-söndag. Här kommer finnas mycket ledare och aktiva så det är ett utomordentligt tillfälle för alla att träffas och att samtidigt sträcka ut en hjälpande hand för vårt förbund.

Det kommer finnas en yta i Halmstad stad (en park) där de flesta idrotterna kommer ställa ut och lämna information om just deras sport. Våra tre sporter kommer också vara där och även där finns det behov av hjälp. Så för alla som inte skall tävla, anmäl ert intresse till någon inom respektive sektion att ni kommer finnas i Halmstad och kan tänka er att hjälpa till några timma under denna vecka. Nu är det dags att visa att vi är ett förbund och att vi vill hjälpa varandra till nya nivåer inom svensk idrott.

Glöm inte att även anmäla er till vår egen tävling; Svensk mångkampsmästare, information finns i bilagan. Jag hoppas att ni hjälper till att sprida detta till ALLA inom er förening!

 

Idrottslyftet; nu går vi in i år fem och detta kommer vara ett förlängt år, fr o m 2013 kommer det vara kalenderår så det innebär att År5 är den 1 juli 2011 – 31 december 2012. Vi har i år tagit beslut i styrelsen att  (precis som i övriga förbund) alla ansökningar skall gå via IdrottOnline. Första omgången för År 5 skall vara inlämnad senast den 1 juni 2011. Tänk på att det finns fyra olika sätt att söka bidrag, beroende på vad föreningen vill göra;

1, Rekrytera och behålla barn/ungdomar görs via vårt förbund

2, Samverka med skolan för att få fler att testa våra idrotter och 3,utveckla och öka tillgängligheten till anläggningar/idrottsmiljöer görs via Distriktsförbunden

4, Rekrytera, utbilda och behålla ledare görs via SISU på distrikten.

Har ni frågor eller funderingar angående detta får ni gärna höra av er till mig.

 

Fick idag ett mail av Göran på Smålands MKF förbund angående den nya momsen, kopierar in det här för allas kännedom och hjälp med att få tillbaka lite pengar!

 

Momssatsen på trycksaker är ändrade, se KPMG nyhetsbrev från mars 2011. Från 25 % till 6% m a o med lite arbete kan man få tillbaka 19 kr per 100 kr man har haft på fakturorna de senaste 6 åren.

Som ni ser av nyhetsbrevet gäller detta kartor, banpåtryck mm, kan alltså vara stora summor för vissa föreningar. Själv skall jag gå igenom O-Ringen 2005 och 2009 för att se vilka summor det är och vilka

leverantör jag skall gå på för att få rättning.

Förslag till lösning: Dra ut huvudbok (per konto) på konton för trycksaker, kartor etc och därefter leta upp fakturorna.

 

Projektet med att tydliggöra roller och ansvar inom förbundet fortgår, jag kommer inom de närmaste 10 dagarna skicka ut det jag fått in och försöka hitta en lösning med de som ingår i gruppen. Målet är att detta skall vara klart till Halmstad veckan för att presenteras för styrelsen och sen börja gälla under sommaren.

 

Till sist, jag har ring, mailat och på olika sätt haft kontakt med alla föreningar som inte  betalt medlemsavgift för 2011 eller lämnat föreningsrapport för 2010, nu är det dags, jag vill slippa dra detta en runda till!!!

 

Gör gärna för vana att gå in på vår hemsida varje vecka, vi kommer lämna löpande information där inför SM-veckan!!

Skribent: Sven Lindeberg

Postadress:
Svenska Mångkampsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46709603738
E-post: mangkampsforbundet@g...

Se all info