Hoppa till sidans innehåll

SMKF 11-8

09 AUG 2011 10:14
Hej igen,

Oj vad tiden går fort, nu är det augusti och sista sommarmånaden! Det har varit mycket aktiviteter inom alla sektioner och med många riktigt bra resultat. Måste passa på att gratulera Militär femkamp som tog VM-brons på hinderbanestafetten i Brasilien. Jag har också fått betydligt fler samtal och frågor om våra sporter än tidigare efter det att vi synts i massmedia i samband med SM-veckan.
  • Skapad: 09 AUG 2011 10:14

Oj vad tiden går fort, nu är det augusti och sista sommarmånaden! Det har varit mycket aktiviteter inom alla sektioner och med många riktigt bra resultat. Måste passa på att gratulera Militär femkamp som tog VM-brons på hinderbanestafetten i Brasilien. Jag har också fått betydligt fler samtal och frågor om våra sporter än tidigare efter det att vi synts i massmedia i samband med SM-veckan.

 

Jag hade önskat att hemsidorna från alla tre sektionerna var lite mer aktiva så att alla som önskar kunde följa era framgångar på olika tävlingar. Men jag vet att det är semestertider och att vissa saker prioriteras ner då för att hinna med allt annat.

 

Detta månadsbrev kommer handla mycket om idrottslyftet.  För det första så skall nu År 4 (juli 2010-juni 2011) redovisas till RF. Jag har i dagarna fått det underlag (bilaga) som vi skall använda för År 4 och som jag skall sammanställa till RF innan den 15 september. Från och med År 5 kommer detta göras direkt i IdrottOnline där ni nu även söker medel från Idrottslyftet.

 

De 19 föreningar som tillsammans delade på 555 000 kr under År 4 var; Dalregementet, Göteborg-Majorna, K1 SoIF, Saltsjöbaden IF, OK Gipen, Uppsala modern femkamp, Bredaryd SOK, I2 IF, Östra Almby FK, I 19 IF, Kungälvs OK, HJS Vansbro, Täby OK, OK Nolaskogsarna, Ronneby OK, OK Klemmingen, Kalmar Modern femkamp, Anderstorps OK och Ystad försvarsutbildare. Alla ni måste för att få behålla pengarna rapportera enligt bilaga till mig senast den 8 september så jag sen har en vecka på mig att sammanställa för förbundet (detta gör ni enklast genom att spara ner bilagan, fylla i uppgifterna och sen skicka den till mig via mail).  Som jag tidigare informerat om blir det viktigare och viktigare att de aktiviteter som vi beviljar pengar till genererar LOK aktiviteter, det är på detta sätt RF mäter vårt förbund och på detta sätt mäts även RF från politikernas sida. För er som inte kunnat genomföra de projekt som ni tänkt er och som ni fått medel till framgår också i bilagan hur ni gör för att återbetala dessa pengar till RF. Eftersom vårt förbund får möjlighet att använda dessa medel till andra projekt så vill jag att de föreningar som väljer denna väg informerar mig snarast.

 

Får jag ingen rapport från er förening som blir godkänd så kommer detta också innebära att de medel ni fått måste betalas tillbaka.

 

För År 5 (juli 2011 – dec 2012 har vi bara fått vår tilldelning för hösten 2011. Här fick vårt förbund 272 000 kr som vi kan fördela ut till de ansökningar som kommer in under detta halvår. Vi har satt två olika ansökningstider; 30/6 och 30/10. Vid vår första tidpunkt nu den sista juni fick vi in fyra ansökningar via IdrottOnline från tre olika föreningar på totalt 292 750 kr, dvs 20 750 kr mer än vi har för hela perioden. Vi har valt att betala ut 130 000 kr och detta innebär att vi har kvar 142 000 kr att fördela till ansökningar som kommer in senast den 30 oktober.

 

Det är nu viktigt att ni som söker vet att medel betalas ut till aktiviteter som genererar LOK-timmar och att detta kommer följas upp inte bara från förbundets sida utan även från RF:s sida. Jag vill också passa på att ännu en gång uppmana er att söka medel även via era RF och SISU distrikt. Framför allt samverkan mellan idrottsföreningar och skolan som ni söker via SISU distriktet verkar vara en aktivitet som prioriteras på många distrikt i Sverige. Och för att detta skall se bra ut i uppföljningen så måste alla som söker medel via Idrottslyftet också rapportera LOK aktiviteter via IdrottOnline. Vi är för tillfället mycket svaga på detta och de timmar vi rapporterar här är långt från den nivå som krävs för att vi även i framtiden skall få det stöd vi får från RF och för att få så mycket pengar att fördela via Idrottslyftet.

 

Jag har den senaste tiden fått en del frågor om hur ni gör för att söka via medel via IdrottOnline. Jag har själv inte tillgång till Er klubbsida men kommer inom kort försöka fixa en lathund som förhoppningsvis gör det lättare för alla som inte är som hemma i detta system.

 

Skribent: Sven Lindeberg

Postadress:
Svenska Mångkampsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46709603738
E-post: mangkampsforbundet@g...

Se all info