Hoppa till sidans innehåll

SMKF 12-1

19 JAN 2012 15:13
God fortsättning!

Nytt år och nya möjligheter, jag hoppas att alla haft en trevlig och energigivande ledighet i samband med jul och nyårshelgerna. Själv tillbringar jag några veckor nere i Sydafrika och skall nu summera 2011 och försöka hitta vägen för ett ännu bättre 2012.
  • Skapad: 19 JAN 2012 15:13

God fortsättning!

 

Nytt år och nya möjligheter, jag hoppas att alla haft en trevlig och energigivande ledighet i samband med jul och nyårshelgerna. Själv tillbringar jag några veckor nere i Sydafrika och skall nu summera 2011 och försöka hitta vägen för ett ännu bättre 2012.

 

Till en början vill jag informera er om att vårt förbundsmöte som vi håller vartannat år kommer vara den 21 april i Stockholm. Jag kommer återkomma med mer exakt information och en inbjudan men vill gärna att ni redan nu skriver in detta datum.

 

Nästa datum är vårt SMKF läger, det har inkommit en del mail angående helgen vecka 13 då det är planerat. Jag undersöker just nu tillsammans med P7 i Revingehed om det går att flytta till helgen vecka 12. Om detta fungerar och jag inte hör något från er så kommer det ut en inbjudan nästa vecka till vårt läger. Här hoppas jag precis som förra året att så många föreningar som möjligt kan närvara och att ni tar med er nya ansikten som gärna vill testa på någon av våra sporter.

 

Vinter Biathle SM i Helsingborg den 4/2. Det har inte kommit in några anmälningar från SMKF klubbar ännu, sista dagen är inte här men jag hoppas få se några tävlande från våra föreningar. Inbjudan kommer här som bilaga ännu en gång och jag vill gärna att ni hjälper till att sprida denna.

 

Till sist en påminnelse, här kommer en kopia av delar från förra månadens informationsbrev;

 

Som jag tidigare informerat er om så har nu RF beslutat om ett nytt system för hur pengarna skall fördela till alla olika idrottsförbund. Detta påverkar även hur mycket pengar vi får att fördela genom idrottslyftet.

De två tyngsta variablerna är LOK timmar och utbildningstimmar. Vad det gäller LOK så hoppas jag att alla förstått viktigheten med detta och alla nu börjar rapportera in detta kontinuerligt, jag kommer sammanställa detta en gång i halvåret om skicka ut till er.

Utbildning, här får RF de siffror som SISU har (för oss var det 84 timmar 2010) och de ligger som underlag för vår tilldelning av medel för 2012. Vi kommer inte ha mycket fler timmar 2011 i systemet men jag vet att det genomförs mycket mer utbildning än så i våra föreningar och sektioner. Vi har nu fått möjligheten att lämna in underlag för hur mycket utbildning vi har genomfört 2011 (som sen påverkar våra anslag för 2013) innan den 10 januari 2012. Jag har redan fått en sammanställning från Halmstad som innehåller fler timmar än vi redovisade för 2010!!

Jag önskar nu att alla föreningar gör på samma sätt som Halmstad (se bilaga) och redovisar alla utbildning till mig innan årsskiftet på enklaste sätt. Tänk på att alla nya får utbildning i vapen, hinderbana, simning mm, det kan bli mycket om ni tittar genom vad ni genomfört under året som gått. Jag kommer sen sammanställa detta och skicka vidare till RF. Ni behöver ha ett underlag hos er på vem som gått utbildningen om det är så att RF senare vill ha ett underlag på det ni redovisat.

 

Jag hoppades i min värld att jag skulle få in mail från ca 50 föreningar/sektionerna om hur mycket utbildning ni genomfört under året som gått. Tyvärr så har bara 3 mail inkommit och det borde vara betydligt fler…De flesta borde tex ha någon ny medlem som fått utbildning i vapen eller något annat….Detta är otroligt viktigt för  vår framtid, utan bidrag från RF och med minskade anslag till idrottslyftet som blir kontentan av detta blir det betydligt svårare att få våra hjul snurra fortare i rätt riktning. Eftersom jag själv måste lämna detta ifrån mig inom kort så hoppas jag på svar från fler inom två dagar.

 

Med vänlig hälsning

Sven Lindeberg

Skribent: Sven Lindeberg

Postadress:
Svenska Mångkampsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46709603738
E-post: mangkampsforbundet@g...

Se all info