Hoppa till sidans innehåll

SMKF 12-11

01 NOV 2012 08:49
I morgon är det den 1 november och de 100 mörka dagarna börjar. Ett uttryck som vi har i vår friidrottsklubb, de mörkar, tunga, tråkiga dagarna på året då det skall köras tuff vinter/uppbyggnadsträning för att göra kroppen klar för nästa års stordåd Efter två år med skador och misslyckad vinterträning så hoppas jag själv nu kunna få till dessa 100 dagarna på ett bra sätt!!
  • Skapad: 01 NOV 2012 08:49

Hej igen,

 

I morgon är det den 1 november och de 100 mörka dagarna börjar. Ett uttryck som vi har i vår friidrottsklubb, de mörkar, tunga, tråkiga dagarna på året då det skall köras tuff vinter/uppbyggnadsträning för att göra kroppen klar för nästa års stordådJ Efter två år med skador och misslyckad vinterträning så hoppas jag själv nu kunna få till dessa 100 dagarna på ett bra sätt!!

 

Inom förbundet så har vi nu fått besked från RF angående hur mycket bidrag vi får för nästa år. Tyvärr så minskar vårt bidrag hela tiden och det blir tuffare och tuffare ekonomiskt. Dessutom påverkar denna minskning även hur mycket medel vi får att dela ut via Idrottslyftet. Vårt arbete med LOK-timmar och SISU timmar blir således ännu viktigare eftersom det är en stor del av det som påverkar våra inkommande medel från RF.

Det är glädjande att se att vi gått från 24 klubbar till 32 som nu har kopplat upp sig och vidimerat att de tillhör vårt förbund. Jag kopierar in en text som jag skrev den 1/8 tidigare i år;

 

Som du vet är ett av kriterierna, som påverkar Riksidrottsförbundets fördelning av pengar till Svenska Mångkampsförbundet och övriga Specialidrottsförbund, hur många föreningar som är anslutna till förbundet. (Detta påverkar i slutändan hur mycket de olika sektionerna inom Mångkampsförbundet får disponera över.) Riksidrottsförbundet kontrollerar detta genom att gå in på IdrottOnLine och slår på respektive Specialidrottsförbund. https://www1.idrottonline.se/Sokforening/?sport=53 Vid kontroll är det endast 24 föreningar som är registrerade på IdrottOnLine som medlemmar i Svenska Mångkampsförbundet.

 

Styrelsen målsättning är att vi skall få ännu fler att synas på denna rapport. Jag kommer under november och december ta kontakt med de föreningar som inte finns med på listan och se hur vi kan göra för att rätta till detta. Det finns inget krav att ni skall arbeta med denna sida, önskemålet är bara att ni är registrerade och att ni förhoppningsvis registrerar utbildningar och LOK timmar i systemet. Vi får två gånger om året rapport på hur mycket LOK timmar föreningarna inom vårt förbund har redovisat och det är också glädjande siffror. Det har ökat hela tiden sen vi började prata om det men vi tror att det finns mer att göraJ I bilagan kan ni se hur det såg ut fram t o m hösten 2011, våren 2012 kommer att redovisas i början av nästa år. En stor eloge till Uppsala modern femkamp som står för en stor del av våra LOK-timmar.

 

För att få ännu mer fokus på detta så kommer Idrottslyftpengarna som vi fördelar ut mätas mot denna rapport, vilket också innebär att de projekt som ni ansöker om vill vi skall mynna ut i LOK alternativt SISU timmar i framtiden. SISU timmarna redovisas en gång per år och de kommer till vårt förfogande under februari månad för det gånga året.

 

Nästa ämne som jag vill informera om denna månad är SM-veckan (sommar) 2013. Vi kommer som jag tidigare nämnt deltaga med alla våra tre sektioner. Detta är den klart bästa marknadsföringen vi kan göra av våra idrotter om vi vill nå ut till många i vårt avlånga land. Förra gången 2011 så fick vi mycket massmedia tid både i SVT och i SVT play, nu är det upp till oss att tillvara ta denna möjlighet att synas och att rekrytera nya utövare till våra sporter. Vi tänkte dessutom försöka förbättra sektionernas ekonomi genom att hitta sponsorer som vill synas tillsammans med oss vid de olika arrangemangen. Här har även klubbar, privatpersoner en chans att få några kronor till sin verksamhet. Tanken är att vi säljer 20 reklamplatser för 15 000 kr/styck vilket skulle innebära 300 000 kr av vilka 10 % går till dem som fixar sponsorkontraktet och resten går till sektionerna. Att köpa en annonsplats i samband med SM-veckan och 8 tävlingsmoment för 15 000 kr borde vara otroligt lukrativit för dem som vill synas och en billig peng jämfört med all annan marknadsföring. I bilaga två ser ni hur underlaget för detta ser ut och nu hoppas jag att alla börjar jaga sponsorerJ, Vi har bara 20 stycken så först till kvarn gäller!!

 

Jag önskar en trevlig höst och ser fram emot sponsorkontrakt på min mail!!

 

Sven

 

 

Skribent: Sven Lindeberg

Postadress:
Svenska Mångkampsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46709603738
E-post: mangkampsforbundet@g...

Se all info