Hoppa till sidans innehåll

SMKF 12-12

11 DEC 2012 20:05
Hej igen,

Årets sista månadsbrev och vintern har kommit till hela Sverige. Snö är vackert men jag uppskattar att springa på barmark…Nu när äntligen löpformen börjar komma tillbaka vill man ju inte ha någon påtvingad löp vila pga. snö Under sista månaden har jag varit på fyra olika möten i Stockholm och jag tänkte ge er lite sammanfattande information om detta i detta månadsbrev.
  • Skapad: 11 DEC 2012 20:05

Hej igen,

 

Årets sista månadsbrev och vintern har kommit till hela Sverige. Snö är vackert men jag uppskattar att springa på barmark…Nu när äntligen löpformen börjar komma tillbaka vill man ju inte ha någon påtvingad löp vila pga. snöJ Under sista månaden har jag varit på fyra olika möten i Stockholm och jag tänkte ge er lite sammanfattande information om detta i detta månadsbrev.

 

Riksidrottsforum 2012 som gick av stapeln i Stockholm helgen vecka 46. RIF är ett förberedande möte inför RIM (Riksidrottsmötet) som nästa år hålls i Luleå. De frågor som var på tapeten detta år var

- LOK (ändra maxåldern till 25), detta kan ge mer pengar till vårt förbund som har många äldre utövare.

- Framtiden, mer kommersiellt och mindre ideellt, fler föreningar som bli AB. Viktigt att tänka på att föreningen skall vara till för alla som vill idrotta och att antalet aktiva pensionärer kommer fortsätta att öka.

- Medieanalys; mer fokus på stora nyheter så som Patrik Sjöberg än på resultaten, viktigt att förbundet har en strategi om något händer.

- Elitavdelningen som bildats mellan RF och SOK börjar få igång sitt samarbete men får mindre pengar att fördela till förbunden inför 2013.

- IdrottOnline, här händer massor och vi ligger klart efter. Målet är att alla föreningar skall vara inne i systemet senast 2014.    

 

Elitavdelningen, vi träffade dem för tre veckor sen och våra anslag till elitverksamheten kommer minska ganska radikalt. Tyvärr så finns det olika kriterier som måste uppfyllas för att det skall komma in pengar till vårt förbund, det som påverkar oss mest är att det måste finnas minst tio nationer på sysslar med idrotten för att det skall ge pengar. För vår del som har en stark elit i Orienteringsskytte så ger det tyvärr inga pengar eftersom för få nationer tävlar i denna idrott, här har vi en nöt att knäcka…Skulle det vara tio nationer på VM så hade det inneburit ganska mycket pengar till vårt förbund med tanke på alla medaljer som sektionen plockar varje år!

 

IdrottOnline, de har en träff per år där det redovisar vad som är gjort och vad som komma skall. Fr o m 2013 så blir vårt stöd från RF till 100% beroende på vilka uppgifter som vi lämnar in i systemet. Därför är det av största vikt att alla föreningar kommer med på detta och att vi rapportera LOK och utbildnings aktiviteter in i IdrottOnline. Vi kommer få utökat stöd under 2013 för att komma genom denna fas och vår styrelse har dessutom tagit beslut att använda lite medel för att hjälpa de föreningar som ännu inte är inne i systemet.

 

Idrottslyftet, här fick vi under 2012 över en halv miljon att fördela till våra föreningar. Det är bara föreningar som är anslutna till IdrottOnline som kan söka därför är detta också en morot för de föreningar som inte är inne  i systemet att komma med. Som det ser ut just nu så kommer vi få över 500 000 även 2013 att fördela och vi hoppas på att fler ”nya” föreningar tar chansen att få hjälp med sin verksamhet. Det som prioriteras är aktiviteter som genererar LOK och utbildningstimmar och dessutom även aktiviteter som ger oss fler ledare till våra idrotter. Förbundet har fått krav på sig att under våren 2013 genomföra en total analys om hur vi använt våra idrottslyftspengar genom åren och samtidigt lämna en plan på hur vi gör i framtiden och vilka förväntningar RF kan ställa på oss och våra föreningar.

 

Jag skrev förra månaden att jag skulle börja ta kontakt med de föreningar som ännu inte är inne i IdrottOnline. Eftersom jag har fått ny information från RF som kommer hjälpa till i detta arbete så kommer jag/vi vänta med detta arbete till januari/februari. Vi kommer dessutom ha en utbildning med SISU för vårt folk i IdrottOnline den 28/1 i Stockholm. Är det någon från förenings eller distrikts organisationerna som är i Stockholm den 28/1 på eftermiddagen och vill deltaga i detta så hör av er till mig innan jul.

 

Till sist vill jag påminna om SM-veckan 2013 i Halmstad. Jag skickade förra månaden ut ett sponsorkontrakt som ni kan använda när ni jagar in pengar till er sektion, ännu har jag inte fått något men det är gott om tidJ Det jag har fått veta nu är att det är 32 olika sporter som ansökt om att få vara delaktiga i SM-veckan. Det är fjärde gången det genomförs och det är en otroligt starkt utveckling från 8 sporter första året till 20 stycken i Halmstad 2011 och nu över 30…Det kommer bli mycket publik och stora chanser att marknadsföra både sin idrott och sitt företag om man går in som sponsor. Jag bifogar underlaget för sponsorkontrakt även denna månad.

 

Jag vill härmed också önska alla en God-Jul & ett Gott Nytt År!

 

Skribent: Sven Lindeberg

Postadress:
Svenska Mångkampsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46709603738
E-post: mangkampsforbundet@g...

Se all info