Hoppa till sidans innehåll

SMKF 12-2

08 FEB 2012 07:21
Hej,
Kylan ligger envist kvar över Sverige, även i Skåne har vi mer än minus 10 grader.
I lördags genomförde vi SM i vinter Biathle i Helsingborg, minus 8 grader men trots det 45 som tog sig i mål. Detta var första gången som SM genomfördes med RF status på vinter Biathle.
  • Uppdaterad: 17 FEB 2016 10:58

 

Hej,

Kylan ligger envist kvar över Sverige, även i Skåne har vi mer än minus 10 grader.

I lördags genomförde vi SM i vinter Biathle i Helsingborg, minus 8 grader men trots det 45 som tog sig i mål. Detta var första gången som SM genomfördes med RF status på vinter Biathle.

Det är lite alarmerande för mig att se att det fanns noll deltagare från modern femkamp Sverige. Styrelsen har tagit fram nya fördelningsprinciper för hur våra medel fördelas mellan sektionerna och antalet deltagare på SM är en av de kriterier som vi använder. Målet med detta var att vi skulle få fler deltagare och att våra sporter skulle kunna stoltsera med större startfält vid just dessa tävlingar. Det är naturligtvis ännu viktigare när vi är en del av SM-veckan men det borde även påverka denna tävling.

Resultaten för de som är intresserade kommer finnas på modern femkamps hemsida.

 

Jag skrev i förra månadsbrevet om att det snart är dags för vårt Förbundsmöte. Detta har vi vartannat år och i år kommer det vara den 21 april klockan 14.00 på Karlberg i Stockholm. Ni anmäler ert deltagande till mig senast den 15 mars på denna mailadress. Nomineringar till förtjänstmedaljer som vi delar ut i samband med detta möte skall vara mig tillhanda senast den 1 mars. Jag bifogar underlag för detta.

 

SMKF läger i Revingehed, här fanns med ett tryckfel i inbjudan som ni fick för någon vecka sen, anmälan skall vara den 12 mars och inte den 12 februari. Jag bifogar en ny inbjudan. Jag hoppas att många har möjlighet att närvara och att vi hjälps åt att locka med oss nya ansikten in till våra sporter. Om jag tittar på förra årets läger så har det resulterat i 12-15 nya ansikten till våra sporter. En del är helt nya medan några har breddat sig och tävlar i mer än en idrott. Att lyckas sprida kunskapen om våra sporter och öka intresset för nya att testa på detta är en av de viktigaste uppgifterna vi har. Här hoppas jag att många vill hjälpa till och att ni gör vad ni kan på er hemmaplan. Känslan är trots allt att de som kommer med och testar på detta stannar för att de tycker att det är roligt och för att det finns en bra gemenskap inom idrotterna.

 

Idrottslyfter ÅR5, jag kommer i veckan lägga ut ett nytt underlag på IdrottOnline så att ni som önskar kan ansöka om medel inför denna sommar. Sista ansökningsdag kommer vara den 30 april och de kriterier som vi tittar på just nu är;

- LOK-timmar, alla beviljade ansökningar skall leda till en ökning av förenings LOK-timmar, vi kommer mäta detta två gånger per år och följa upp det så att alla vet att detta är fokus nummer ett.

- Utbildning, de föreningar som väljer att satsa på utbildningar kommer också prioriteras, främst inriktning på ungdomsledarutbildning. Även utbildningstimmar kommer att redovisas öppet för alla.

- Verksamhet som leder till fler aktiva och fler föreningar i vårt förbund. Vi är idag ca 350 aktiva och målet borde vara att vi skall vara 1000 aktiva under 2013.

 

Skribent: Sven Lindeberg

Postadress:
Svenska Mångkampsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46709603738
E-post: mangkampsforbundet@g...

Se all info