Hoppa till sidans innehåll

SMKF 12-4

11 APR 2012 10:44
Hejsan!

Påsk och vårens underbara ljusa dagar är här, för varje dag så ökar antalet minuter med ljus på dygnet och träningsalternativen ökar med ljuset. Årets SMKF träningsläger är avklarat och vi blev 61 deltagare vilket var något färre än förra årets läger. Efter feedback från förra året så var det i år upplagt som tre separata sektions träningsläger med inslag av ett gemensamt pass per dag.
  • Skapad: 11 APR 2012 10:44

Hejsan!

 

Påsk och vårens underbara ljusa dagar är här, för varje dag så ökar antalet minuter med ljus på dygnet och träningsalternativen ökar med ljuset. Årets SMKF träningsläger är avklarat och vi blev 61 deltagare vilket var något färre än förra årets läger. Efter feedback från förra året så var det i år upplagt som tre separata sektions träningsläger med inslag av ett gemensamt pass per dag. Jag har fått mycket feedback även från årets läger och de flesta gillade detta upplägg även om de tyckte att det fanns för få ledare från alla tre sektionerna. Vi kommer på vårt nästa styrelsemöte besluta om vi kommer fortsätta med detta upplägg eller om årets läger var det sista SMKF-lägret.

 

Jag skrev förra månaden om att jag skulle skicka ut fakturor till de föreningar som inte betalt sin medlemsavgift för 2012, men eftersom vi bytt ekonomibyrå så har det inte fungerat enligt plan. Förhoppningsvis kommer den nya byrån ha tillgång till allt som behövs för att vi skall kunna kolla upp läget på detta så att dessa fakturor kommer ut inom 14 dagar. På samma gång kommer jag också uppdatera hur det ser ut med föreningsrapporterna.

 

Annars är april månads största händelse för förbundet vårt förbundsmöte. Detta är vart annat år och i år är det den 21 april i Stockholm. Jag har skrivit om detta fler gånger tidigare och hoppats få se lite fler deltagare än vad jag förstått är vanligt på dessa möte. Tyvärr har bara tre av våra 11 distrikt möjlighet att närvara vid förbundsmötet så det kommer inte blir något trendbrott vad det gäller deltagande. Jag får inse att mina förhoppningar om ett större deltagande inte blir uppfyllt men jag funderar fortfarande på hur vi skall göra för att vända trenden. Det skulle vara trevligt att höra hur alla ni ser på detta, hur gör vi för att samla ihop vårt folk en gång vartannat år. Förbundet och vår styrelse finns för föreningarna och för våra aktiva,  för att göra det som är bäst för er så behöver vi få till en aktivare dialog. På samma sätt som jag hoppas att vi i styrelsen och på förbundsmötet skall kunna ta ett beslut om vilka krav/förväntningar vi kan ha på våra föreningar och regionala förbund så skulle det vara bra att veta vilka krav/förväntningar som finns i andra riktningen. Till årets förbundsmöte har det inkommit en motion från en förening, en önskan om att vi skall starta upp även en sektion för multisport. Är det någon som tänkt anmäla sig men av någon anledning inte gjort det ännu så är sista dag för detta nu på torsdag den 12 april.

 

Den största delen av mitt arbete är mot RF, där alla förbund har krav på sig att lämna in uppgifter, svara på frågor och enkäter och vara RF behjälplig i alla frågor som berör vårt förbund. Kraven kommer fortsätta att öka för att vi skall få del av de pengar som RF fördelar ut till förbundet varje år.  För att vi som förbund och jag i min roll skall lyckas så bra som möjligt med detta är det också otroligt viktigt med en dialog och en hög aktivitetsnivå. Mätningar vad det gäller vår aktivitetsnivå görs hela tiden på olika sätt men det som blir viktigare och viktigare är IdrottOnline. Redan 2013 kommer i princip alla medel från RF delas ut med information från IdrottOnline som underlag, detta gör att er aktivitet tillsammans med både distrikten och förbundets blir det som avgör hur mycket pengar vi får som förbund. När det gäller pengar är det inte bara de pengar som vi får för att bedriva förbundet och sektionernas aktiviteter utan också de medel som vi får för att dela ut till er via Idrottslyftet. Fortfarande är det ganska många av våra föreningar som inte är anslutna till detta system och det blir i princip omöjligt att fortsätta så. Ambitionen är att 100% av våra föreningar kommer vara anslutna innan detta året är till enda. Jag kommer från och med maj månad kontakta de föreningar som inte är anslutna och hjälpa er med detta process.

 

Vad det gäller IdrottOnline och Idrottslyftet så glöm inte att sista dagen för vårens ansökningar skall vara inne den 30 april.

Skribent: Sven Lindeberg

Postadress:
Svenska Mångkampsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46709603738
E-post: mangkampsforbundet@g...

Se all info