Hoppa till sidans innehåll

SMKF 12-5

03 MAJ 2012 12:50
Hej igen!
Plötsligt var det sommar, bara på en vecka så händer allt och folk börjar plötsligt ligga och sola. Temperatur mätaren visade på max 44 grader i solen igår, ca 20 grader, medan jag fick ett mail från norr där det fortfarande är över en meter snö…
Under april så har vi haft ett styrelsemöte och även vårt förbundsmöte. Jag kommer i korta ordalag summera lite av det som varit på tapeten och som kan vara av allmänt intresse.
  • Skapad: 03 MAJ 2012 12:50

 

Plötsligt var det sommar, bara på en vecka så händer allt och folk börjar plötsligt ligga och sola. Temperatur mätaren visade på max 44 grader i solen igår, ca 20 grader, medan jag fick ett mail från norr där det fortfarande är över en meter snö…

Under april så har vi haft ett styrelsemöte och även vårt förbundsmöte. Jag kommer i korta ordalag summera lite av det som varit på tapeten och som kan vara av allmänt intresse.

 

Hans Lager som har varit vår ordförande under de senaste två åren har tackat nej till att fortsätta på denna post. Tyvärr har inte  valberedningen lycktas hitta någon ersättare utan jobbar med detta fortfarande. Vi har gjort ganska många och stora förändringar under Hans tid som ordförande och hela styrelsen kommer sakna hans engagemang och hans kunskap. Att hitta en ersättare är inte det lättaste jobb som en valberedning kan få på sitt bord, har ni någon lämplig kandidat får ni gärna lämna namn till mig som jag vidarebefordrar till valberedningen.

 

Styrelsen tog på sitt senaste möte beslut om att vi inte kommer fortsätta med vårt engagemang i SMKF-läger. Sektionerna känner inte att de har tid att prioritera detta och utfallet har inte blivit det önskvärda.

 

Idrottslyftet, jag har nu fått in sju ansökningar och kommer senast nästa vecka ge de föreningar som sökt besked på hur mycket pengar de kan räkna med. Om jag jämför med 2011 då vi fick in ansökningar som var klart mycket mer än pengar vi hade till vårt förfogande så ser det betydligt lugnare ut denna gång. Eftersom jag ser antalet ansökningar som ett mått på aktivitet på föreningsnivå så är jag lite förvånad över det ljumma intresset. Vi kommer ha en ansökningsperiod till under 2012 som tar slut den 30/9, jag hoppas på mer tryck då.

 

Förbundsmötet har gett mig i uppgift att uppdatera våra stadgar, det är ett arbete som jag kommer försöka avsluta i juni. Har ni några synpunkter på det som finns idag så får ni gärna höra av er till mig under maj månad.

 

Vi håller också på med att titta på våra SDF (distriktsförbund för mångkampen), hur de jobbar, vad vi kan förvänta oss och  vad de kan förvänta sig. I dag är vi enligt våra papper 11 distrikt men ett har lagt ner  och flera andra har inte visat något större engagemang.  I de distrikt där vi bedömer att SDF inte fungerar kommer vi försöka hitta någon förening som tar på sig hatten och agerar SDF samtidigt. Det viktiga är att ha en lokal samarbetspartner till RF och SISUs distriktsorganisation. När vi är klara med inventeringen av dagens SDF kommer vi gå ut med en förfrågan till föreningar där det inte finns något SDF om att ta denna roll. Är det någon som redan nu känner att detta borde vara något för oss, så hör av er till mig.

 

IdrottOnline, detta blir som jag tidigare skrivit viktigare och viktigare. Jag kommer innan sommaren uppdatera mig om hur det ser ut bland våra föreningar. De som inte redan använder systemet kommer erbjudas hjälp för att komma in och börja använda IdrottOnline. Ni som inte kommit igång med detta ännu får gärna ta kontakt med mig och ge mig en statusuppdatering för er förening.   

 

Vår nya ekonomifunktion i Uppsala har fortfarande inte fått alla inloggningsuppgifter till våra konton. Så fort detta är klart kommer jag skicka ut en uppdaterad lista på vilka som betalt eller inte betalt medlemsavgiften för 2012.

 

Multisport, förbundsmöte fick en motion om att vi borde skapa en ny sektion för detta. Eftersom detta är en ganska stor och svår fråga så kommer det nu skapas en arbetsgrupp om detta. Har ni synpunkter eller idéer i denna fråga så hör av er till Erik Lakomaa på This is a mailto link

 

Skribent: Sven Lindeberg

Postadress:
Svenska Mångkampsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46709603738
E-post: mangkampsforbundet@g...

Se all info