Hoppa till sidans innehåll

SMKF 12-7

18 JUL 2012 10:00
Hej,
Dags för ännu ett månadsbrev, tiden springer iväg! Idag skriver jag det med min nyfödde son i famnen 13 dagar i denna värld, kom ut 6,5 veckor för tidigt men börjar nu växa och gå upp i vikt!! Ett nytt liv börjar med nya prioriteringar och nya rutiner (mindre sömn)!
  • Uppdaterad: 17 FEB 2016 10:58

Hej,

Dags för ännu ett månadsbrev, tiden springer iväg! Idag skriver jag det med min nyfödde son i famnenJ 13 dagar i denna värld, kom ut 6,5 veckor för tidigt men börjar nu växa och gå upp i vikt!! Ett nytt liv börjar med nya prioriteringar och nya rutiner (mindre sömn)!

 

Annars vill jag börja med att hälsa ytterligare en förening och vår nye ordförande välkomna, inte till världen men till vårt förbund. Hans Lager valde som jag tidigare informerat er om att sluta i samband med vårt förbundsmöte. Valberedningen har nu tillsammans med styrelsen utsett Lennarth Pettersson (Lelle) från Uppsala till ny ordförande. Lelle som sen många år tillbaka har arbetat med modern femkamp har även under många år suttit med i SOK så han har en stor erfarenhet från arbetet med föreningslivet. Lelle har även som aktiv ca 10 VM guld i bagaget!! Lelle kommer själv göra en utförligare presentation av sig själv efter semestern. Vi välkomnar dessutom Vallentuna-Össeby OK in till vårt förbund.

 

Förutom detta så kommer detta månadsbrev bara innehålla en kopia på ett brev som Hans Wickbom skickat till en del av deras föreningar. Och det handlar ännu en gång om IdrottOnline och vikten av att alla föreningar uppdaterar sina sidor så att RF vet att ni även tillhör SMKF.

 

”Som du vet är ett av kriterierna, som påverkar Riksidrottsförbundets fördelning av pengar till Svenska Mångkampsförbundet och övriga Specialidrottsförbund, hur många föreningar som är anslutna till förbundet. (Detta påverkar i slutändan hur mycket de olika sektionerna inom Mångkampsförbundet får disponera över.) Riksidrottsförbundet kontrollerar detta genom att gå in på IdrottOnLine och slår på respektive Specialidrottsförbund. https://www1.idrottonline.se/Sokforening/?sport=53 Vid kontroll är det endast 24 föreningar som är registrerade på IdrottOnLine som medlemmar i Svenska Mångkampsförbundet. Jag vet att bl a din förening är medlem i förbundet men finns inte som medlem i IdrottOnLine. Nedan finns en enkel handledning hur man lägger upp sig som medlem i SMKF.

 

I stort alla föreningar finns i IdrottOnLine som medlem i annat specialidrottsförbund, ex Svenska Orienteringsförbundet. Detta genererar inga pengar till Svenska Mångkampsförbundet utan därför vill jag att du säkerställer att din förening registrerar en sektion Svenska Mångkampsförbundet.

 

Skaffa IdrottOnline

 

Det är lätt och går fort att aktivera er förenings egna IdrottOnline!

 

Så här gör ni för att aktivera IdrottOnline och får då ta del av alla de tjänster som erbjuds via systemet.

1.                         Ladda ner manualerna "Medlemsregistret" och "Administrera behörighet" som finns under "Manualer" https://www1.idrottonline.se/Manualer/ Här hittar ni alla manualer för de olika delarna av IdrottOnline

2.                         Utse en kontaktperson i er förening som blir huvudadministratör för er sida. (Tips - Informera hela föreningen om vem som är huvudadministratör, då det är denne som t.ex. aktiverar inloggningar för medlemmarna i föreningen)

3.                         Skicka ett e-postmeddelande till This is a mailto link där ni uppger vilken förening och eventuell sektion (ex. Tumba-Mälarhöjden OK - Mångkamp)  ni vill aktivera samt följande information om er huvudadministratör:

4.                         Förnamn

5.                         Efternamn

6.                         Hemadress

7.                         Postadress

8.                         Telefon,

9.                         Personnummer ÅÅMMDD-XXXX

10.                       E-post

11.                       Ett mail skickas till huvudadministratören med instruktioner om hur denne skall gå tillväga för att aktivera sidan.

12.                       Följ instruktionerna i mailet.

13.                       När huvudadministrationen möts av informationen "Webbplatsen skapades utan fel" kan ni nå er IdrottOnline via länken som visas.

14.                       (Tips - Skriv ner länken eller spara den som en favorit på din dator så du lätt hittar den framöver)

15.                       Huvudadministratören kan därefter logga in på föreningens egna IdrottOnline (via hänglåset uppe i högra hörnet av sidan) och ta del av alla tjänster som erbjuds samt tilldela inloggning till resten av föreningen.

 

TREVLIG SOMMAR!!

Skribent: Sven Lindeberg

Postadress:
Svenska Mångkampsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46709603738
E-post: mangkampsforbundet@g...

Se all info