Hoppa till sidans innehåll

SMKF 12-9

06 SEP 2012 08:39
Hej,

Ännu en månad till handlingarna, nu skall sommaren vara slut och hösten på gång. I går hade vi över 20 grader och strålande sol hela dagen i Skåne, underbart! Så här dags på året brukar tävlingarna börja ta slut och det är dags att summera tävlingssäsongen, jag vet inte varför men det blir svårare och svårare att klara de målen jag har satt upp inför året Antingen så drömmer jag fortfarande om stordåd eller så har jag inte förstått att nästa år blir jag 50 år…
  • Skapad: 06 SEP 2012 08:39

Hej,

 

Ännu en månad till handlingarna, nu skall sommaren vara slut och hösten på gång. I går hade vi över 20 grader och strålande sol hela dagen i Skåne, underbart! Så här dags på året brukar tävlingarna börja ta slut och det är dags att summera tävlingssäsongen, jag vet inte varför men det blir svårare och svårare att klara de målen jag har satt upp inför åretJ Antingen så drömmer jag fortfarande om stordåd eller så har jag inte förstått att nästa år blir jag 50 år…

 

Vad det gäller SMKF så drömmer jag också…om IdrottOnline, det är ett bra system men snart skall allt vi gör redovisas i systemet, och det är klart tidskrävande. För två veckor sen var jag på genomgång angående utbildningsmodulen i systemet. Fram till och med 2012 så kan vi redovisa våra utbildningstimmar manuellt men från och med 1/1-2013 så måste allt in i systemet. För er som läser mina månadsbrev så förstår ni det viktiga med detta.  Jag skickar ännu en gång med RF´s nya fördelningsmodell för SF-bidragen, som ni ser så är 70% verksamhetsbidrag där utbildning, LOK och elit står för vars 33%. LOK har jag skrivit mycket om tidigare men utbildning är exakt lika viktigt och ger samma möjlighet för oss att få pengar från RF som övriga delar. De stora förbunden som tex fotboll ligger på flera 100 000 tals utbildningstimmar medan vi för 2010 redovisade 84 timmar. Det som skall göras senast nästa vecka är att redovisa timmarna för 2011 som är underlag för pengarna vi får 2013.

Vi delar in utbildningstimmarna i två delar, en del är utbildningens som görs tillsammans med SISU och som de redovisar i systemet. Dessa timmar har ökat från 84 till 194 under 2011, här finns timmar från Kalmar, Sandvik, Halmstad försvarsutbildare, Halmstads garnision, Halland/Skåne MKF, Östra Almby, Oskarström och Nolaskogsarna. Dessutom kan vi för 2011 och 2012 redovisa egna utbildningar manuellt, här har jag efter förfrågan fått timmar från alla tre sektionerna, Kungälvs OK, I 15 IF. Är det någon ytterligare förenings som genomfört utbildning under 2011 så får ni gärna redovisa det till mig under denna vecka.

 

Vi kommer göra på samma sätt med utbildningar 2012 som ger oss pengar 2014 men sen är det slut med att lämna in timmar manuellt. Detta ställer nya krav på oss och vi måste lägga in alla egna utbildningar i IdrottOnline och sen redovisa dem efter genomförd utbildning. Jag kommer återkomma mer till detta senare i höst men vi kommer starta upp med att lägga in sektionsutbildningar och sen tillsammans med de föreningar som genomför utbildningar även lägga in dem i systemet. För de föreningar som redan nu är aktiva i IdrottOnline så tar jag gärna emot feedback om ni redan idag arbetar på detta sätt.

 

Idrottslyftet, jag har nu fått in all ansökningar inför sista fördelningen av medel 2012. Min ambition är att summera dessa, lämna underlag till styrelsen i slutet av veckan för att kunna ta beslut nästa vecka. Så fort detta är gjort så får också de föreningar som sökt besked om vilka medel som ni tilldelats.

Det har under senaste månaderna pågått ett arbete om idrottslyftet 2013-2015 som nu är klart. Det kommer blir några mindre förändringar men redan nu kan jag skriva att det viktigaste som RF  trycker på i hur dessa pengar används är;

1, Behålla ungdomar i föreningsverksamheten (det är många som slutar för tidigt)

2, Att rekrytera ungsomar och barn till föreningsverksamheten.

 

Fokus på detta hör ihop med att all verksamhet inom RF blir mer synlig för alla genom IdrottOnline (så även för politiker) så det är viktigt att idrottsrörelsen kan redovisa hur stor betydelse det har för samhället genom antalet medlemmar i föreningarna.

 

Vårt förbund som har haft en lite negativ utveckling i och med att alla militära förband lagt ner har nu en tuff utmaning att hitta nya utövare till våra sporter. En av de bästa platserna för att marknadsföra våra idrotter är SM-veckan som 2013 kommer vara i Halmstad igen. Vi kommer inom förbundet under hösten starta upp en projektgrupp som skall göra vårt deltagande på detta 2013 ännu bättre än 2011. Är det någon av er som har tips, idéer eller vill vara en del av detta så hör av er till mig under denna månad.   

Skribent: Sven Lindeberg

Postadress:
Svenska Mångkampsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46709603738
E-post: mangkampsforbundet@g...

Se all info