Hoppa till sidans innehåll

SMKF 13-1

27 JAN 2013 19:58
God fortsättning!

Nytt år och nya möjligheter!
Det har inte hänt så mycket under december, de flesta verkar ta ledigt och även på idrotts sidan så ligger de flesta inom våra idrotter lite lågt!
  • Skapad: 27 JAN 2013 19:58

God fortsättning!

 

Nytt år och nya möjligheter!

Det har inte hänt så mycket under december, de flesta verkar ta ledigt och även på idrotts sidan så ligger de flesta inom våra idrotter lite lågt!

 

2013 är det år då vi förhoppningsvis skall lyckas locka in alla våra föreningar IdrottOnline, RF har satt som mål att alla skall vara inne 2014, men trots att vi ligger lite sent på det så hoppas jag att vi skall lyckas spurta om de övriga förbunden under åretJ Styrelsen och de anställda kommer träffas den 28/1 för att få lite utbildning i systemet och hur vi lättare skall kunna hjälpa er som inte är inne ännu. Det innebär att under februari så kommer vi tillsammans börja kontakta alla föreningar för att hjälpa er med detta. Vi har även lagt en liten budget för att stötta er med detta arbete.

 

Som det ser ut just nu när vi har mindre än 50% av våra föreningar inne i systemet så tappar vi mycket aktivitet som genererar pengar till förbundet. Dessutom minskar de medel som vi kan fördela ut till er via idrottslyftet i samma omfattning. Jag har precis fått siffrorna för 2013 och det är 399 000 kr. Detta skall jämföras med 555 000 kr under år 2011 och 522 000 kr år 2012. Denna utveckling för ont i ett mångkamps hjärta och jag hoppas många med mig känner likadant att nu måste vi vända trenden. Jag tror mycket på SM-veckan och den möjlighet vi får där att visa upp oss, gör vi det bra så borde vi kunna locka både fler aktiva och föreningar till vårt förbund, men det krävs att vi alla hjälps åt!

 

Tappet blir också klart kännbart för sektionerna som just nu jobbar med sina budgeter för 2013. Mindre pengar blir mindre tävlingar vilket ger mindre aktiva osv, att vända den spiralen är inte lätt men det går! Det gäller att hitta möjligheterna; Halland/Skånes distriktsförbund är ett bra exempel på det. De har under året som gått testat nya tävlingar i både militär trekamp och i löpskytte och visar hela tiden att de vill skapa en tävlingskalender som skall locka nya utövare in till förbundet. Ni får gärna komma med förslag hur vi i styrelsen skall hjälpa till för att få igång mer aktivitet ute i landet.

 

Angående idrottslyftet så skall jag på en utbildning i detta den 29/1 eftersom det gjort några förändringar inför detta år. Efter denna utbildning så kommer jag öppna för er att börja söka medel inför vår/sommaren 2013 i IdrottOnline. Jag återkommer mer exakt om detta i början av februari.

 

Jag som älskar sol och ljus kan du konstatera att det vänt och jag hoppas snart kunna redovisa att det går mot ljusare tider för vårt förbund också!

Nu kör vi, tillsammans är vi starka!

 

Skribent: Sven Lindeberg

Postadress:
Svenska Mångkampsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46709603738
E-post: mangkampsforbundet@g...

Se all info