Hoppa till sidans innehåll

SMKF 13-11

04 NOV 2013 12:02
Hej igen!

Mörkret har lagt sig över Sverige och i början av veckan hade södra Sverige Simone på besök, en höstvind som gjorde att man kände sig ganska liten…Med en enorm kraft så drog den med sig ett antal träd och annat smått och gott på våran tomt. Även om alla årstider har sin charm så är det detta jag ogillar mest, mörkt, blåsigt, regnigt och långt kvar till nästa sommar På jobbet är det däremot en spännande tid med att få ihop ekonomin under året som gått och lägga en budget för året som skall komma.
  • Skapad: 04 NOV 2013 12:02

Hej igen!


Mörkret har lagt sig över Sverige och i början av veckan hade södra Sverige Simone på besök, en höstvind som gjorde att man kände sig ganska liten…Med en enorm kraft så drog den med sig ett antal träd och annat smått och gott på våran tomt. Även om alla årstider har sin charm så är det detta jag ogillar mest, mörkt, blåsigt, regnigt och långt kvar till nästa sommarJ På jobbet är det däremot en
spännande tid med att få ihop ekonomin under året som gått och lägga en budget
för året som skall komma.

 

Vi har under oktober haft vår första gemensammautbildning för förbundet, det blev 17 närvarande från alla tre sektionerna. Jag håller på att sammanställa feedbacken från helgen och finner att de flesta var positiva till innehållet men bara det att man träffas över gränserna har ett stort mervärde. Vi har tidigare även haft SMKF-läger med samma respons, frågan är om vi skall gå vidare med detta som tanke och göra fler mindre anspråkslösa träffar för ledare/aktiva från alla sektionerna, vad tycker du?

 

Under månaden som gått så har vi också fått en uppsägning från Peter Tengbrand. Peter har arbetat som förbundskonsulent hos Orienteringsskyttarna i cirka 10 år och slutar vid årsskiftet och går i pension. Sektionen kommer nu  starta sökandet efter en ny förbundskonsulent, annons fin bifogad. Hör av er snarast till Hans Wickbom om ni är intresserad av denna tjänst.


Från 2014 gäller nya LOK-stödsföreskrifter. Riksidrottsstyrelsen har beslutat om nya LOK-stödsföreskrifter att gälla för aktiviteter bedrivna från och med 1 januari
2014. För ansökningar för hösten 2013 (sista ansökningsdag 15 februari 2014)
gäller fortfarande de gamla LOK-stödsreglerna. Jag har tidigare informerat om
detta, vill ni veta mer så finns alla information på denna länk;

https://iof4.idrottonline.se/Svenskidrott/Bidragochstod/LOK-stod/NyaLOK-stodsforeskrifterfran2014/


Repeterar även informationen om att ni som fått Idrottslyftsbidrag bör börja tänkta på återrapporten. Förra året tog det lång tid innan jag fick in alla rapporter därför börjar jag tidigt att påminna om detta. Allt görs i IdrottOnline och där finns även information om hur det görs mm.

 

Vi har vårt nästa styrelsemöte i förbundet den 18 november, och precis som förra året är det utökat så att även de anställda finns med. I år kommer en av huvud-frågorna vara strategiarbetet för framtiden. Både jag och styrelseledamöterna ser gärna att vi får in så mycket önskemål, funderingar och synpunkter från föreningarna innan vi startar upp detta arbete;

-Hur tycker ni att det fungerar idag?

-Vad saknar ni i samarbetet med förbundet?

-Vad vill ni se i vår gemensamma framtid?

-Vilka kriterier tycker ni att förbundet skall satsa på för att få ett växande förbund och fler aktiva?

-Listan kan göras lång på frågor som vi skulle vilja ha era svar på, vänta in, skriv några rader och hjälp oss att bli bättre och mer framgångsrika i framtiden. Skicka era synpunkter, funderingar i ett mail till mig, gärna innan den 15/11 så att jag hinner sammanställa det innan vårt möte. 

Skribent: Sven Lindeberg

Postadress:
Svenska Mångkampsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46709603738
E-post: mangkampsforbundet@g...

Se all info