Hoppa till sidans innehåll

SMKF 13-2

07 FEB 2013 14:08
Hej igen,

Ny månad och nytt nyhetsbrev!

Först och främst är det nu dags att betala medlemsavgiften för 2013, den är oförändrad och kostar 1 000kr. Jag bifogar en bilaga som ni kan använda som underlag för denna betalning. Det är viktigt att ni är tydliga med att skriva vem pengarna kommer från när ni betalar in så vi inte behöver forska i detta. Vi vill ha in avgiften senast den sista februari.
  • Skapad: 07 FEB 2013 14:08

Hej igen,

 

Ny månad och nytt nyhetsbrev!

 

Först och främst är det nu dags att  betala medlemsavgiften för 2013, den är oförändrad och kostar 1 000kr. Jag bifogar en bilaga som ni kan använda som underlag för denna betalning. Det är viktigt att ni är tydliga med att skriva vem pengarna kommer från när ni betalar in så vi inte behöver forska i detta. Vi vill ha in avgiften senast den sista februari.

 

Nästa punkt som jag vill informera om är LOK stödet, jag har precis plockat fram siffrorna för VT 2012 och det är mycket glädjande siffror. Vi fortsätter att öka i antalet deltagare tillfällen och dessutom så har det tillkommit fyra nya föreningar på listan. Vi har i och för sig även tappat fyra föreningar som inte anmält några LOK aktiviteter under denna period. Men som ni kan se i bilagan så har vi ökat med över 50 % jämfört med VT 2011, och det är otroligt bra!! Det är 26 av våra 70 föreningar som anmäler LOK och det är 33 föreningar som är med i IdrottOnline. Som jag tidigare informerat er om så kommer vi från och med i vår jobba aktivt för att fler av våra föreningar skall aktivera sig i IdrottOnline och sen också börja rapportera LOK timmar. Det ligger som förslag att LOK åldern skall höjas från 20 till 25 år vilket kommer tas beslut om på RIM i maj månad. Går det genom borde det innebära ännu fler timmar för vårt förbund som har en något högre snittålder än många andra idrottsförbund.

 

Som ni vet så är LOK och utbildnings aktiviteter mycket viktiga för alla förbund och fr o m 1 januari i år så måste det rapporteras in i IdrottOnline för att det skall gälla. Flera från styrelsen och några anställda genomgick en utbildning i detta i måndags. De är nu taggade och hjälper gärna till om ni behöver hjälp för att komma igång! SISU i regionerna har regelbundna utbildningar i detta och det är oftast kostnadsfritt, så är ni inte inne i systemet vänta inte utan ta tag i det direkt.

 

Till sist så är det nu dags att söka Idrottslyftspengar igen, jag har lagt in en ansökningsformulär på IdrottOnline som gäller fr o m 1 februari till den 15 april. Vi kommer sen ha en andra period under sensommaren. Av de 399 000 kr vi kan fördela kommer vi fördela ca 250 000 kr nu på våren och resten till hösten. RF blir mer och mer specifika på hur dessa pengar skall användas och vi som förbund får allt mer detaljerade uppgifter vad det gäller områden som dessa pengar skall användas till. Allt syftar till att LOK och utbildningstimmar skall öka och att vi skall få mer aktiviteter i våra föreningar. Dessutom så ställs det krav på att föreningen själva satsar lite pengar i de projekt som genomförs, från vårt förbund har vi ställt kravet på minst 10 %  av egna medel. Styrelsen har också beslutat att 20 % av våra medel skall användas till föreningar som satsar på utbildning av nya ledare och utbildning/start av IdrottOnline.

Det är sen också viktigt att de föreningar som får medel från Idrottslyftet avrapportera hur det gått med projektet, i samband med att föreningen får pengar får de också veta när återrapporten skall vara gjord. För de föreningar som fick pengar 2012 skulle rapporten vara inlämna den 31/12 men det är fortfarande många föreningar som inte gjort det ännu. Jag har några veckor på mig att sammanställa dessa rapporter så ni som vet med er att ni inte gjort detta hoppas jag är på gång, så jag kan lämna 2012 bakom migJ

 

Skribent: Sven Lindeberg

Postadress:
Svenska Mångkampsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46709603738
E-post: mangkampsforbundet@g...

Se all info