Hoppa till sidans innehåll

SMKF 13-4

02 APR 2013 21:00
Hej igen,
Första april och det var minus 8 grader i morse när jag vaknade…Varje vecka som går så hoppas jag på våren och nu är den väl äntligen på väg men det är mycket kalla nätter även nere i södra Sverige. Läste i tidningen att förra året den 22 mars var det plus 18 grader och i år vad det minus 5, den globala klimatförändringen av vädret är nyckfullt…
  • Skapad: 02 APR 2013 21:00

Hej igen,

Första april och det var minus 8 grader i morse när jag vaknade…Varje vecka som går så hoppas jag på våren och nu är den väl äntligen på väg men det är mycket kalla nätter även nere i södra Sverige. Läste i tidningen att förra året den 22 mars var det plus 18 grader och i år vad det minus 5, den globala klimatförändringen av vädret är nyckfullt…

 

Vad har då hänt sen sist, glädjande är att modern femkamp har träningsläger denna helg med över 30 deltagare  vilket är fler än de varit på många år. Om två veckor har militär femkamp sitt nästa träningsläger också detta med över 30 deltagare, vilket de inte heller varit på många år. Jag hoppas att detta är en trend som håller i sig och att vår kurva har vänt. Roligt också att det är mycket ungdomar  vilket ger stora förhoppningar om en ljus framtid.

 

Med tanke på denna utveckling så hoppas jag verkligen att vi skall kunna genomföra våra tre SM-tävlingar i Halmstad under SM-veckan med mycket deltagare. Jag kan tjata om detta varje månad med detta är otroligt viktigt för vår framtid att vi syns på ett positivt sätt när vi får möjlighet att göra reklam för våra sporter. Om alla våra föreningar skickar deltagare ner till Halmstad så kommer det verkligen att synas. Biathle (löpning- simning- löpning) korta sträckor går på torsdagen, Orienteringsskytte på fredag och lördag och militär femkamp på lördag och söndag. Jag kommer själv precis som 2011 försöka vara med på alla tre tävlingarna och det skulle vara kul om jag inte var ensam om detta.

Det finns fortfarande möjlighet att sälja fler sponsorplatser för veckan, jag bifogar ännu en gång underlag för detta.

 

Den 15 april är sista dagen att söka Idrottslyftpengar för våren 2013. Till dags datum har det bara kommit in tre ansökningar vilket är klart mindre än förväntat. Vi kommer ha vårt nästa styrelsemöte den 22 april och då beslutar vi om vilka ansökningar som vi vill stödja. Jag har tidigare informerat er om att det är fokus på LOK aktiviteter och utbildningstimmar, så vi ser gärna ansökningar med detta som tema. Dessutom så hoppas vi att fler föreningar vill rekrytera och utbilda nya ledare och till sist också arrangera tävlingar.

 

Jag fick i förra veckan ett mail från RF som informerade om Allmänna Arvsfonden vad avser lokal- projektbidrag till idrottsföreningar/förbund. Här finns stora möjligheter för klubbar och distrikt som planerar nya anläggningar och/eller projekt! Läs mer på Arvsfondens hemsida http://www.arvsfonden.se/  Är ni mer intresserade så har jag en lista på alla de projekt som beviljats pengar från fonden de sista åren vilket kan ge er inspiration för egna projekt.

 

Vill också informera er om att Göran Bylund tidigare sportchef för modern femkamp nu har lämnat sin post och Conny Pihl från Uppsala har tagit över. Förbundet vill tacka Göran för stora insatser under alla hans år och önska Conny lycka till på denna nya posten.

 

Jag hoppas att ni får en trevlig avslutning på påskhelgen!

Skribent: Sven Lindeberg

Postadress:
Svenska Mångkampsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46709603738
E-post: mangkampsforbundet@g...

Se all info