Hoppa till sidans innehåll

SNKF 13-5

15 MAJ 2013 11:09
Hej igen,

Maj månad och jag gör ett av mina största steg på länge, flyttar från mitt hus där jag bott i snart 17 år utanför Helsingborg till en gård utanför Båstad. Inser att jag har samlat på mig en del saker under dessa år…tar tid att rensa Min och förbundets nya adress är fr. o m 6 maj; Segelstorpsvägen 197, 269 92 Båstad.
  • Skapad: 15 MAJ 2013 11:09

 

Hej igen,

 

Maj månad och jag gör ett av mina största steg på länge, flyttar från mitt hus där jag bott i snart 17 år utanför Helsingborg till en gård utanför Båstad. Inser att jag har samlat på mig en del saker under dessa år…tar tid att rensa Min och förbundets nya adress är fr. o m 6 maj; Segelstorpsvägen 197, 269 92  Båstad.

 

Idrottslyftet, vi hade som sista ansökningsdag den 15 april. Till den dagen hade vi fått in åtta ansökningar från sex föreningar. Vi är ca 70 föreningar inom vårt förbund och tyvärr är det allt för få som söker dessa pengar. Eftersom IdrottOnline är otroligt  viktigt för vår framtid så behöver vi få in alla föreningar i detta system. Styrelsen har som jag tidigare informerat er om beslutat att 20 % av idrottslyftsmedlen skall användas till två fokusområde; fler föreningar i IdrottOnline och fler ledare till våra föreningar. Det har inte kommit in några ansökningar med detta som fokus så därför har styrelsen beslutat att förlänga ansökningsdatumen och uppmana er att komma in med ansökningar inom dessa område.

Vi har som förbund en kontinuerlig kontakt med RF inom detta område, RF är naturligtvis intresserade av att alla pengar som delas ut används på ett sätt som gör att verksamheten utvecklas och att de sen i sin tur kan stå för det som görs mot vår riksdag. Vi har redovisat våra prioriteringar för detta år och de är godkända så därför måste vi också följa upp att det görs på förväntat sätt.

När vi skriver IdrottOnline så är målet att alla föreningar skall in i systemet och rapportera LOK och utbildningar ii i systemet, har ni inte idag systemet så vänder ni er till er sektionsledning för hjälp och där kan ni använda dessa pengar för att utveckla och utbilda er personal i systemet.

Ledarutbildning, handlar om att vi måste kunna ta hand om de som vill testa på våra idrotter. Idag beskriver många föreningar och sektioner att det är lätt att hitta aktiva men de har inga resurser att ta emot och hjälpa dessa nya aktiva, det behövs ledare. Eftersom sektionerna inte kan söka medel genom idrottslyftet så hoppas vi att föreningar gör det och skapar dessa utbildningar. Ni får gärna göra det tillsammans med sektionen alternativt SISU och utbildningen får gärna vända sig till alla tre sektionerna.

 

För att klara detta mål med 20 % så har vi nu förlängt ansökningsdatumen till den 21 maj, efter de kommer vi ta ett snabbt beslut för att ni skall få tillgång till dessa medel innan sommaren. För er som redan ansökt av medel så ligger era ansökningar kvar men vi kan inte ta beslut om hur mycket pengar vi kan betala ut från vi har hela bilden klar för oss.

 

SM-veckan, endast 9 veckor kvar. Inbjudningarna till alla tre tävlingar förväntas vara klara inom några dagar och jag kommer skicka ut till dem till er alla. Jag ber er ännu en gång att göra allt vad ni kan för att komma ner med ett gäng till Halmstad under denna vecka. Det finns mycket att göra och det finns många idrotter att titta på så det kan bli en riktigt bra semestervecka. För förbundets del så innebär ett stort startfält otroligt mycket i vår dialog med RF om vårt deltagande i framtiden. För er som inte skall tävla så  behöver alla tre sektionerna även fler funktionärer, är ni intresserade av att hjälpa till så hör av er till sektionen eller till mig så vidarebefordrar jag till berörda. Än en gång skickar jag med underlag för sponsoravtal, finns mycket pengar att tjäna för både er själva och för er sektion.

 

Glädjande kan jag även informera er om att Svante Rasmusson under SOKs årsmöte valdes in i deras valberedning, kul att vi har en röst i dessa sammanhang. Svante som är en f.d. världsstjärna inom modern femkamp har idag barn som sysslar med idrotten och kommer säkert göra mycket för vårt förbund genom sitt engagemang.

 

Sista helgen i maj åker jag och vår ordförande Lennart Pettersson till Luleå för att deltaga i RF´s Riksidrottsmöte. Det kommer handla mycket om 51 % regeln som jag gissar att ni läst om men säkert mycket annat också. Jag kommer lämna en kortfattad rapport vid nästa månadsbrev.

 

Trevlig valborg!!

 

Med vänlig hälsning

 

Sven Lindeberg

Skribent: Sven Lindeberg

Postadress:
Svenska Mångkampsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46709603738
E-post: mangkampsforbundet@g...

Se all info