Hoppa till sidans innehåll

SMKF 13-6

25 JUN 2013 17:51
Hej,
Sommarmånaderna har börjat, jag har precis landat i München med militär femkampslaget, här är det 6 grader och regn…De klagar på att de haft 5 soldagar i år och det är regn och översvämningar överallt. För två veckor sen var jag och vår ordförande i Luleå på Riksidrottsmötet, där var det 20-25 grader och sol hela tiden, jorden håller på att förändras!!
  • Skapad: 25 JUN 2013 17:51

Hej,

Sommarmånaderna har börjat, jag har precis landat i München med militär femkampslaget, här är det 6 grader och regn…De klagar på att de haft 5 soldagar i år och det är regn och översvämningar överallt. För två veckor sen var jag och vår ordförande i Luleå på Riksidrottsmötet, där var det 20-25 grader och sol hela tiden, jorden håller på att förändras!!

 

Riksidrottsmöte som hålls vart annat år var i år mycket uppmärksammat pga. av 51 % regeln, som jag tror att många hört talas om. Eftersom även fotbollsförbundet som vart ett av de förbund som drivit frågan från början hade ändrat sig så var det ganska snabbt avklarat. Diskussionerna pågick i ca 2,5 timme men det var aldrig ens nära att det skulle bli en förändring. En förändrings som gick genom som jag hoppas skall gynna våra sporter var att LOK-stödet höjs att gälla ända upp till 25 års ålder istället för som nu upp till 20 års ålder.

 

Jag vet inte hur många gånger jag skrivit detta men det är av yttersta vikt att alla föreningar blir anslutna till IdrottOnline och börjar rapportera LOK och utbildningsaktiviteter. Enligt uppgifter så tror vi att ca 90 % av våra föreningar är med i IdrottOnline men de är bara ca hälften som har aktiverat att de är medlemmar i Mångkampsförbundet, se denna länk;

https://www1.idrottonline.se/Sokforening/?sport=53

 

Jag kopierar in instruktioner som jag skickat ut tidigare (dessa har Hans Wickbom skapat) och det är gett oss ca 10 nya föreningar i IdrottOnline under ett år, borde varit minst 20 till.

 

”Som du vet är ett av kriterierna, som påverkar Riksidrottsförbundets fördelning av pengar till Svenska Mångkampsförbundet och övriga Specialidrottsförbund, hur många föreningar som är anslutna till förbundet. (Detta påverkar i slutändan hur mycket de olika sektionerna inom Mångkampsförbundet får disponera över.) Riksidrottsförbundet kontrollerar detta genom att gå in på IdrottOnline och slår på respektive Specialidrottsförbund. https://www1.idrottonline.se/Sokforening/?sport=53 Vid kontroll är det endast 24 föreningar som är registrerade på IdrottOnline som medlemmar i Svenska Mångkampsförbundet. Jag vet att bl. a din förening är medlem i förbundet men finns inte som medlem i IdrottOnline. Nedan finns en enkel handledning hur man lägger upp sig som medlem i SMKF.

 

I stort alla föreningar finns i IdrottOnline som medlem i annat specialidrottsförbund, ex Svenska Orienteringsförbundet. Detta genererar inga pengar till Svenska Mångkampsförbundet utan därför vill jag att du säkerställer att din förening registrerar en sektion Svenska Mångkampsförbundet.

 

Skaffa IdrottOnline

 

Det är lätt och går fort att aktivera er förenings egna IdrottOnline!

 

Så här gör ni för att aktivera IdrottOnline och får då ta del av alla de tjänster som erbjuds via systemet.

1.                         Ladda ner manualerna "Medlemsregistret" och "Administrera behörighet" som finns under "Manualer" https://www1.idrottonline.se/Manualer/ Här hittar ni alla manualer för de olika delarna av IdrottOnline

2.                         Utse en kontaktperson i er förening som blir huvudadministratör för er sida. (Tips - Informera hela föreningen om vem som är huvudadministratör, då det är denne som t.ex. aktiverar inloggningar för medlemmarna i föreningen)

3.                         Skicka ett e-postmeddelande till This is a mailto link där ni uppger vilken förening och eventuell sektion (ex. Tumba-Mälarhöjden OK - Mångkamp)  ni vill aktivera samt följande information om er huvudadministratör:

4.                         Förnamn

5.                         Efternamn

6.                         Hemadress

7.                         Postadress

8.                         Telefon,

9.                         Personnummer ÅÅMMDD-XXXX

10.                       E-post

11.                       Ett mail skickas till huvudadministratören med instruktioner om hur denne skall gå tillväga för att aktivera sidan.

12.                       Följ instruktionerna i mailet.

13.                       När huvudadministrationen möts av informationen "Webbplatsen skapades utan fel" kan ni nå er IdrottOnline via länken som visas.

14.                       (Tips - Skriv ner länken eller spara den som en favorit på din dator så du lätt hittar den framöver)

15.                       Huvudadministratören kan därefter logga in på föreningens egna IdrottOnline (via hänglåset uppe i högra hörnet av sidan) och ta del av alla tjänster som erbjuds samt tilldela inloggning till resten av föreningen.

 

 

Antalet LOK och utbildningstimmar som rapporteras är i mycket stor grad underlag för hur mycket pengar vårt förbund får från RF och hur mycket pengar vi får att dela ut via Idrottslyftet.

 

Idrottslyftet, vi har nu betalt ut 255 000 av de 399 000 kr vi har att fördela i år. Det kom in 17 ansökningar på totalt 617 300 kr. Det är inte lätt att banta det så pass mycket som vi gjort men vi hoppas att alla är nöjda och att vi kommer se resultat av detta redan i år. De 144 000 kr som nu finns kvar i vår budget kommer fördela ut under september, jag har lagt in en ny ansökningsperiod i IdrottOnline som är öppen t o m den 2013-08-31.

 

SM-veckan, nu är det mindre än fem veckor kvar! Det är endast fyra anmälda (totalt) till våra tre tävlingar….Jag vet att det flesta väntar in i det sista men hjälp gärna till genom att anmäla er i god tid OCH rekrytera fler startande!! Det betyder mycket för våra sporter när nu SvT är på plats och det sänds ut i vårt avlånga land att  vi har stora startfält så att vi visar att våra sporter verkligen lever!!

 

Jag hoppas verkligen att vi ses i Halmstad och att alla aktiva i era föreningar får se inbjudningarna till SM tävlingarna. Jag bifogar dem ännu en gång!

 

Skribent: Sven Lindeberg

Postadress:
Svenska Mångkampsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46709603738
E-post: mangkampsforbundet@g...

Se all info