Hoppa till sidans innehåll

SMKF 13-9

08 SEP 2013 18:14
Hej,
September och hösten börjar närma sig, efter en vecka med otroligt mycket regn i Skåne så skiner solen igen och det lovas en sista sommarvecka för i år

Vill börja detta månadsbrev med att hälsa en ny förening välkommen till vårt förbund, Forsa OK. De kommer starta upp med en orienteringsskytte redan under hösten.
  • Skapad: 08 SEP 2013 18:14

Hej,

September och hösten börjar närma sig, efter en vecka med otroligt mycket regn i Skåne så skiner solen igen och det lovas en sista sommarvecka för i årJ

 

Vill börja detta månadsbrev med att hälsa en ny förening välkommen till vårt förbund, Forsa OK. De kommer starta upp med en orienteringsskytte redan under hösten.

 

Och alla bör veta att det finns plats för många tillJ Med det intresset som finns i Sverige för utmaningsidrotter så borde det vara rätt läge att hitta föreningar och aktiva till våra idrotter. Jag tränar själv en del med triatleter och det är otroligt att se utvecklingen på deras Ironman. Den genomförs i Kalmar varje år, det kostar ca 4 000 kr att vara med och det tar bara en timme när de öppnar anmälningarna till det är fullt. På  samma sätt i Köpenhamns Ironman, det tog 4 timmar, förra året tog det flera månader…Har ett gäng som tävlar i vatten/löpning tävlingar så som ÖtillÖ, där tar det också bara några minuter sen är det fullt trots att det handlar om 65 km löpning och 10 km simning, dvs för de flesta över 10 timmars arbete….Det verkar som fler och fler vill testa sina gränser…och det borde gynna oss!

 

Jag hoppas att alla fick min inbjudan till utbildning i Uppland under helgen 11-13 oktober, är det någon som saknar den så hör av er så skickar jag det igen. Förbundet kommer genomföra en utbildning för aktivitetsledare tillsammans med SISU i Uppland och styrelsen hoppas mycket på detta. Fungerar det bra och alla är nöjda så finns det tankar på att köra något liknande under nästa år för ett gäng till, vi räknar med 18 deltagare i år.

 

Vad det gäller utbildning så har jag sen tidigare informerat er om att det är en av de viktigaste delarna i RF nya sätt att fördela bidrag till förbunden. Tanken var att detta skulle plockas direkt från IdrottOnline redan i år men vi har nu precis som förra året (sista gången) fått en chans att manuellt lämna dessa uppgifter till RF för att påverka vårt bidrag. Förra året så fanns det 84 utbildningstimmar i IdrottOnline, vi lyckades få in underlag från er så att vi fick upp dessa siffror till 4 530 timmar (se bilaga). Detta påverkade vårt stöd från RF otroligt mycket och jag skulle nu önska att vi lyckas med samma bedrift även i år. Detta gäller genomförd utbildning under 2012, och tyvärr så måste jag har siffrorna redan denna vecka…

 

Idrottslyftet, bollen är i rullning vad det gäller sista ansökningsperioden för i år. De som sökt kommer få besked inom 14 dagar. För er som redan fått bidrag i år så vill jag bara på minna om att ni måste göra en rapport i IdrottOnline när ni slutfört er projekt, dock senast till årsskiftet.

 

Vill också passa på att slå ett slag för sektionernas hemsidor. Nu har även militär femkamp kommit igång och uppdaterar sin sida, titta in och kolla vad som händer. Orienteringsskytte har genomfört VM i Sverige med stora framgångar, ni kan läsa mer på deras hemsida, och modern femkamp börjar komma igång ordentligt igen efter några magra år.

Skribent: Sven Lindeberg

Postadress:
Svenska Mångkampsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46709603738
E-post: mangkampsforbundet@g...

Se all info