Hoppa till sidans innehåll

SMKF 14-12

01 DEC 2014 16:26
Hej igen,

Årets sista månadsbrev. Förbundet är just nu mitt i arbetet med budget 2015 och som jag skrivit innan blir det ca 30 % mindre pengar nästa år. För att kunna fortsätta utvecklas och ta andelar i idrotts Sverige så blir det ännu viktigare at
  • Skapad: 01 DEC 2014 16:26

Hej igen,

Årets sista månadsbrev. Förbundet är just nu mitt i arbetet med budget 2015 och som jag skrivit innan blir det ca 30 % mindre pengar nästa år.
För att kunna fortsätta utvecklas och ta andelar i idrotts Sverige så blir det ännu viktigare att vi kan få in ekonomiska medel från andra håll. Jag har tidigare informerat om Klubblo, tyvärr så har det inte hänt så mycket via våra föreningar. Fick för en vecka sen se hur AIK hade gjort vilket hade resulterat i ett otroligt uppsving från deras medlemmar och massor av nya pengar till idrotten.

 

Se brev från Idrottsalliansen;

Här kommer lite inspiration i höstmörkret. AIK har gjort en kraftsamling och mailat en Klubblo-push till alla sina medlemmar (och lagt ut motsvarande info på sin hemsida och facebooksida). Det ger resultat direkt! Vi ser rekordsiffror på nya medlemmar och spelare på Klubblo, alla med ett starkt AIK-stöd och hjärta.


Precis så här, och på en massa andra sätt, kan ni och era föreningar också göra. Och precis som vi har hjälpt AIK med bilder, puffar på klubblo.se mm kan och vill vi gärna hjälpa er. Det ger resultat, ta kommandot över er egen finansiering och börja utnyttja er relation till de som gillar er, de vill ju stödja er! Ge dem verktygen via Klubblo :)


Med hopp om en mycket trivsam julupptakt skickar jag detta för inspiration. Och bjuder med varm hand in er för diskussioner kring hur vi tillsammans kan lyfta just er idrott med hjälp av Klubblo.

http://aik.se/klubblo/


När får vi se alla SMKF föreningar med detta budskap på sin hemsida? Behöver ni hjälp så tveka inte att kontakta Klubblo, de har resurser att hjälpa er att komma igång. Ni når dem på följande adress: This is a mailto link


Ni får gärna skicka information till mig när ni är klara så kan jag använda det mot övriga föreningar.


Information från RF;

Ny säsong av Idrottens himmel och helvete

För Utbildningsradion var tv-programmet Idrottens himmel och helvete en jättesuccé. Därför kommer det med start den 21:a januari 2015 starta en ny säsong av programmet.

Det är åtta nya avsnitt i tv och webb samt radioprogram i P4 på lördagar som följer upp veckans tv-avsnitt. En skillnad mot förra året är att de nu släpper samtliga avsnitt på webben direkt i samband med att det första avsnittet tv-sänds.


Årets teman är (ordningsföljden vet vi inte än):

.         Föreningsmiljö - hur får man en bra föreningsmiljö? Hur får man ihop en spretig grupp till en förening?

•Jämställdhet/Jämlikhet - om inte Idrotten gör annorlunda så kanske den är helt
borta 2040!

•         Lyckade elitsatsningar - för och nackdelar, på vems bekostnad?

•         Tävlingssystem - Vad är en bra tävling?

•         Selektering - När är man mogen för press/selektering?

•         Skador man får räkna med - varför och med vilka konsekvenser?

•Idrottsbevakning - Vad skildras i media och hur?

•  Framtidsfokus  - Sammanfattning av säsong 1 och 2.


Till sist, förbundet kommer genomföra en konferens med inriktning mot framtiden och vad gör vi för att växa och för att få igång våra idrotter ännu mer? Hur ser vi på framtidens idrottsföreningar? Vilka förväntningar har föreningarna på förbundet? Det finns många framtidsfrågor att diskuttera, med det skulle vara trevligt om vi kunde få ett inspel från våra föreningar också, vad vill ni??

Vi kommer genomföra detta 9-10 januari, har du några inspel,
skicka till mig i god tid så tar vi upp det när vi träffas dessa dagar.

 

Önskar alla en trevlig jul och ett Gott Nytt År.


Om inte innan så hörs vi 2015!

Sven

Skribent: Sven Lindeberg

Postadress:
Svenska Mångkampsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46709603738
E-post: mangkampsforbundet@g...

Se all info