Hoppa till sidans innehåll

SMKF 14-4

12 APR 2014 07:26
Hej,En månad går fort, ibland händer det inget och vissa månader en massa. Nu börjar det kännas att tävlingssäsongen är på gång, aktiviteten ökas sakta men säkert. Det känns som att vi har ganska bra flyt just nu, orienteringsskyttet rullar på i god stil som vanligt, modern femkamp hade en extra insatt tävling sista helgen i mars eftersom SvT och Lilla Sportspegeln ville göra ett reportage. Vet inte exakt när det kommer sändas med det borde innebära lite fokus på sporten och förhoppningsvis nya som blir intresserade. Militär femkamp har läger till helgen som kommer i Halmstad och det är över 40 som anmält sig, bästa siffran på många år!
  • Skapad: 12 APR 2014 07:26

Hej,
 
En månad går fort, ibland händer det inget och vissa månader en massa. Nu börjar det kännas att tävlingssäsongen är på gång, aktiviteten ökas sakta men säkert. Det känns som att vi har ganska bra flyt just nu, orienteringsskyttet rullar på i god stil som vanligt, modern femkamp hade en extra insatt tävling sista helgen i mars eftersom SvT och Lilla Sportspegeln ville göra ett reportage. Vet inte exakt när det kommer sändas med det borde innebära lite fokus på sporten och förhoppningsvis nya som blir intresserade. Militär femkamp har läger till helgen som kommer i Halmstad och det är över 40 som anmält sig, bästa siffran på många år!
 
Den 15 april är sista dagen att ansöka om medel från Idrottslyftet inför sommaren, det har kommit in några ansökningar men det borde vara fler. Tänk på att prioriterade områden är utbildning/utveckling, aktiviteter som leder till mer LOK timmar och arrangörer av nya nationella tävlingar.
 
För två veckor sen hade vi vårt förbundsmöte, detta hålls vart annat år. Det var tyvärr inte så många som deltog men de som var där vart aktiva. Mötet beslutade att godkänna den förändring till stadgar som styrelsen arbetat fram det senaste året. Den största skillnaden blir att styrelsen kommer få ett annat utseende. Idag (igår) består styrelsen av de tre sektionscheferna och tre distriktsansvariga (en från norr, en från mitt och en från syd) plus ordförande. De nya stadgarna gör nu att distrikten kommer endast att ha ett namn som representera dem, för tillfället blir det Mats Tellqvist som innan representerade syd. De andra två platserna är det i och med detta upp till valberedning och styrelse att tillsätta med personer som har en kompetens som styrelsen finner att det saknar.
Är det någon där ute som känner att de skulle vilja arbeta i denna styrelse och som brinner för mångkampens utveckling så hör av er så lämnar jag ert namn vidare till valberedning/styrelsen. Målet är att de två platser som nu saknas på suppleanter skall vara tillsatta innan nästa möte i slutet av maj.
 
Samma dag som förbundsmöte hade vi även ett arbetsmöte angående en ny tävlings som förbundet tänker satsa på. Alla vet att nya tuffa tävlingar med utmanande moment är något som ligger i tiden och om lockar massor av utövare. Målet är att skapa en tävling som innehåller delar av alla våra sporter, tex löpning, orientering, hinderbana, springskytte, simning där allt görs i ett begränsat område på cirka två timmar. Förutom att förhoppningsvis tjäna pengar så hoppas vi även att vi skall kunna marknadsföra våra sporter och locka nya aktiva till våra föreningar. I samband med tävlingen så funderar vi också på att ha en SMKF-dag där alla kan träffas och vi lägger in någon aktivitet för även de som inte tävlar, men att vi samlas under vår flagga en helg om året. Tanken är att tävlingen skall vara i Stockholm nästa sommar, går det sen bra så har vi ett tävlingskoncept som eventuellt andra föreningar i vårt förbund kan använda för att genomföra en liknande tävling på sin hemma arena. Den som håller i trådarna i detta projekt är sektionsordförande för militär femkamp Greger Wennerholm. Han tar gärna emot tips och funderingar för övriga i förbundet på mail;  This is a mailto link
Skribent: Sven Lindeberg

Postadress:
Svenska Mångkampsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46709603738
E-post: mangkampsforbundet@g...

Se all info