Hoppa till sidans innehåll

SMKF 14-6

12 JUN 2014 10:40
Detta månads brev kommer idag handla om framför allt SMKF utbildning och SMKF dagen 2015.

  • Skapad: 12 JUN 2014 10:40Detta månads brev kommer idag handla om framför allt SMKF utbildning och SMKF dagen 2015.

 

Dessa rader skrev jag förra månaden;

 

Vad det gäller utbildning så har styrelsen beslutat att vi även i år skall genomföra en SMKF utbildning liknande den vi körde 2013. Vi har idag bokat upp 20 platser på Sunnersta Herrgård (www.sunnerstaherrgard.se).
Utbildningen kommer genomföras helgen 24-26 oktober. Precis som förra året så har vi fördelat platserna till de olika sektionerna, Orienteringsskytte 10 platser, modern femkamp 5 platser och militär femkamp 4 platser.


Ni som är intresserade av att lära er mer om träning, ledarskap, föreningsfrågor mm anmäler ert intresse till er sektionschef som senast den 20 september har listan klar på vem som kommer deltaga i denna utbildning.


Nu har vi fått veta att det är höstläger samma helg för vissa skolor. Tyvärr kan vi inte flytta datumen för utbildningen samtidigt är det otroligt viktigt att vi utnyttjar alla platser.
Det handlar om mycket pengar och vi tycker att utbildning behövs för att vårt
förbund och våra idrotter skall få den kompetens som behövs för att fortsätta
utvecklas och växa. Med tanke på detta skulle vi vilja ändar datumen för er att
anmäla er intresse till sektionschefen till den 1 september. Detta gör att om någon sektion inte kan utnyttja sin platser så har vi mer tid på att bjuda in från övriga.

 

SMKF dagen 2015;

Här kommer ett första utkast som Greger Wennerholm skrivit ner. Greger har varit ansvarig få här långt i processen men nu behöver vi hitta någon som finns och agerar i Stockholm, är det du???

 

SMKF dagen 2015, SMKF planerar att med de olika sektionerna genomföra en
rekrytering- propagandatävling. Grenmomenten hämtas från våra egna sektioner, såsom skjutning, hinderbana, orientering, simning, löpning och kastmoment.


Tävlingen; För att få en uppfattning av våra tankar kring tävlingen går har jag gjort en liten skiss. (Se den bifogade skissen) Beakta att inget är beslutat och idéen är ett embryo.

Vi är tacksamma för synpunkter, tillägg och ändringar.

Platsen för tävlingen har vi lagt på Gärdet i Stockholm som ett förslag.


Propagandatävling; en tävling för att skapa intresse för mångkamp och ett sätt att rekrytera nya atleter till de olika sektionerna.

Vid årsmötet i Stockholm samlades vi under en timma för att dryfta idéer om
tävlingen, inbjuden var Konstantin som bollplank vad gäller den nya företeelsen
av tävling så som Tough Viking, Gladiatorerna osv.

Vi diskuterade kostnader, plats, tidpunkt, antal grenar/moment och syfte med
tävlingen, som vi inom SMKF ska planlägga och kanske genomföra.

Diskussionen kommer att fortgå och vi ska försöka enas om en modell för tävlingen som en arbetsgrupp får ta sig an och denna arbetsgrupp blir enligt min uppfattning tillika tävlingsledningen.

Därför är: alla synpunkter och förslag är av stor vikt då alla sektioner kommer att vara inblandade i arbetet med de olika momenten under tävlingen.

Mina egna reflektioner och synpunkter (Greger):

Tävlingsledningen/arbetsgrupp bör vara från samma stad som tävlingen ska genomföras i.

Tävlingen ska inte bara vara en rekryterings tävling utan egna atleter ska deltaga som en kickoff eller avslut på tävlings säsongen. Tävlingen ska kunna genomföras på mellan 2-4 timmar beroende på startdjup och antal deltagare.

Jag skulle nu önska att ni pratar om detta i sektionerna och föreningarna för att sen lämna in synpunkter på upplägg, innehåll mm (detta mailas till mig på denna adress). Vi kommer vid nästa styrelsemöte i augusti gå genom detta och sätta bollen i rullning. Kommer detta fungera bra så kommer vi förhoppningsvis få ihop ett tävlingskoncept som vi sen kan köra i flera svenska städer där vi har aktiva föreningar.

 

Skribent: Sven Lindeberg

Postadress:
Svenska Mångkampsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46709603738
E-post: mangkampsforbundet@g...

Se all info