Hoppa till sidans innehåll

SMKF 15-5

06 MAJ 2015 10:52
Hej,

Första maj och dags för ett nytt månadsbrev. Kul när jag nu skriver två månadsbrev, ett till sommaridrottare och ett till vinteridrottare, blir lite olika fokus.. De flesta Isseglare tycker att det tråkigt att vintern är över och att den blev så mild med lite is i framför allt södra Sverige, medan jag gissar att alla ni bara vill ha sommar och sol med värme.
  • Skapad: 06 MAJ 2015 10:52

Hej,

Första maj och dags för ett nytt månadsbrev. Kul när jag nu skriver två månadsbrev, ett till sommaridrottare och ett till vinteridrottare, blir lite olika fokus..
De flesta Isseglare tycker att det tråkigt att vintern är över och att den blev så mild med lite is i framför allt södra Sverige, medan jag gissar att alla ni bara vill ha sommar och sol med värme.

 

Idrottslyftet 2015, eftersom jag nu är GS för två förbund är det kul att titta på hur
ansökningar ser ut och hur många ansökningar som kommer in. I Isseglar förbundet har vi 230 000 kr att fördela ut 2015 och den första ansökningsperioden som tog slut i går visade en ansökan på 40 000 kr. Inom Mångkampsförbundet har vi 284 000 kr att fördela och där har kommit in 14 ansökningar på totalt 255 500 kr.
Eftersom vi kommer ha ytterligare  en ansökningsperiod fram till den 30/8 så var tanken att fördela ut ca 50 % nu. Det blir svårt i båda förbunden….Min ambition är att alla föreningar som ansökt skall få besked nästa vecka om hur det gått.. Den nya ansökningsperioden kommer öppnas inom 14 dagar och då hoppas jag att ni är på g med nya projekt inför hösten.

 

Jag träffade förra veckan ansvariga för SuperiorOCR i Stockholm. De kommer
arrangera sin stora tävling 2015 sista helgen i juni på Lidingö. Se gärna mer
info på deras hemsidan;

http://superiorocr.com/

Tanken är att SMKF skall samarbeta med dem inför 2016 men redan under 2015 har vi fått några möjligheter som kommer gälla direkt. Jag vill att ni sprider detta till
alla i era föreningar som är intresserade av fysisk träning och utmaningar.
Vill man tävla så får man 20 % rabatt på anmälningsavgiften, där 10 % går till
den enskilda och 10 % till föreningen. Vill man vara funktionär under tävlingsdagen så får man 300 kr som ersättning plus att man får se mycket underhållande aktiviteter. De behöver ca 50 funktionärer från våra två förbund.
Om ett intresse finns så behöver de även ca 20 funktionärer på söndagen, samma
ersättning där, 300kr per person.

Alla funktionärer får mat och dricka samt gratis deltagande på kommande lopp.

Är det någon förening eller aktiva som är intresserade av detta så hör av er till
mig inom 14 dagar. Och eftersom detta styr hur vårt samarbete med dem inför
2016 kommer se ut så hoppas jag att många hör av sig för att antingen hjälpa
till eller för att tävla.

 

IdrottOnline och LOK, även om förbundet har haft en positiv utveckling så finns där mer att göra. Vi har ganska många föreningar som inte har kommit igång alls och
eftersom det nu gäller ungdomar upp till 25 år så borde det finnas några fler än vad vi kan se i statistiken. Detta gäller även att lägga in sina medlemmar i IOL. Behöver ni hjälp med att komma igång så skicka ett mail till mig så kommer jag försöka fixa fram expert hjälp till er.

 

Riksidrottsmöte (RIM) i Helsingborg, detta går av stapeln sista helgen i maj. Det var nog många år sen det fanns så mycket på agendan som kan påverka idrottens framtid som det gör i år. Jag och Lelle (ordförande) kommer vara förbundets representanter och försöka försvara de små förbundens framtid. Det kommer väljas en ny ordförande, antagligen kommer RF och SISU gå tillsamman och bli en organisation mm mm. Men det stora för oss är att utvecklingen de sista åren har varit att de större förbunden blir större och får mer och mer hjälp medan de mindre går i motsatt riktning. Tyvärr så finns där ganska många småförbund som brottas med stora utmaningar för att klara av sin verksamhet och där behöver alla små förbund stötta varandra och se till så att vi hörs. Jag kommer i nästa månadsbrev göra en sammanfattning av det som händer men är ni intresserade kan redan nu gå in på svenskidrott.se och se vad som är på gång.

 

Vi hade förra vecka dels ett möte med föreningar i Stockholmsområdet angående SMKF dagen 2016. Detta resulterade i att vi bestämt oss för att köra, intresset var
så pass stort att vi bedömer att 100 funktionärer kommer vi kunna skaka fram.
Datum kommer bestämmas inom kort men det blir andra eller tredje helgen i
augusti 2016.

På det andra mötet (styrelsen) diskuterade vi strategier för framtiden, vi bestämde att vi kommer kalla samman en grupp på ca 15 personer som skall fördjupa sig i denna fråga efter sommaren. Tillhör du dem som tycker att det skulle vara kul och känner att du vill bidra i denna fråga så hör av dig till mig under maj månad.

 

Mvh/Sven  

Skribent: Sven Lindeberg

Postadress:
Svenska Mångkampsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46709603738
E-post: mangkampsforbundet@g...

Se all info