Hoppa till sidans innehåll

SMKF 15-6

03 JUN 2015 13:01
Hej igen,

Sommar igen Många av mina löparvänner var i Stockholm i helgen och sprang marathon, regn och ca 10 grader…Läste att Norrland hade 19 grader? Vad händer? Helgen som gick var jag och vår ordförande på Riksidrottsmöte i Helsingborg, 12 grader
  • Skapad: 03 JUN 2015 13:01

Hej igen,

Sommar igenJ Många av mina löparvänner var i Stockholm i helgen och sprang marathon, regn och ca 10 grader…Läste att Norrland hade 19 grader? Vad händer? Helgen som gick var jag och vår ordförande på Riksidrottsmöte i Helsingborg, 12 grader och för två år sen gick samma möte i Luleå, samma helg runt 25 grader…Konstigt att vädret alltid har varit något som man vill påverka och som det är lätt att prata om, undra över mm. Vi kan inte göra något åt det men hoppas varje morgon att det skall bli så som vi hoppas och tror….försöker få till det och göra en koppling till RIM i helgen, där är vi också små och skulle vilja göra större skillnad än vad vi kanJ

 

Det är inte lätt att summera helgens Riksidrottsmöte (RIM). För er som inte känner till det så är det idrottens ”riksdag” som har möte på detta sätt vart annat år. Här tas beslut i båda korta och långsiktiga frågor.

Två av de största frågorna i år var valet av ny ordförande och styrelse och dessutom om det skulle göras en personalunion i Riksidrottstyrelsen och SISU:s förbundsstyrelse. Det sistnämnda var redan innan valet ganska klart att det skulle ske. Alla distrikt i Sverige har redan slått ihop sina verksamheter så att chefen på varje distrikt är chef över både RF och SISU anställda. Nu kommer det fr o m detta möte bli så även centralt och mer och mer uppgifter kommer behandlas av gemensam personal. Dock så kommer SISU finnas kvar som organisation för att idrotten inte skall missa de utbildningspengar som fördelas till de studieförbund som verkar i Sverige.
Målet är nu att få en ”stärkt strategisk ledning och stöd för svensk idrott”

 

Vad det gäller ordförande valet så hade valberedning lämnat förslag på Björn Eriksson medan många förbund ville se Lars Liljegren i denna roll. På söndags morgonen när det var dags för val så förklarade Lars att han inte stod till förfogande på ett mycket bra sätt och ville att idrottens skulle stå enande bakom Björn. Nu får Björn Eriksson två år på sig att  visa att han och den nya styrelsen för RF och SISU gemensamt kan klara av det. Det finns en ganska stor oro bland de mindre förbunden om att polariseringen som redan är ganska stor mellan små och stora förbund skall öka ännu mer…


Mångkampsförbundet hade lämnat in tre motioner varav två avslogs, den ena var att alla förbund skulle försäkras om en mininivå på SF-bidraget på en  miljon. Vi kommer försöka med detta om två år igen Det vi fick igenom var att Riksidrottsstyrelsen senast till stämman 2017 skall presentera en rapport med sammaställning av vetenskapliga rapporter och andra erfarenheter som empiriskt beskriver samhällsnyttan av svensk idrottsrörelsers aktiviteter i såväl ekonomiska som livskvalitets termer.


Vad det gäller nya förbund till RF så var det fem som försökte komma in och ett förbund lyckades nämligen Cricket. Det innebär att vi nu är 71 förbund inom RF.


Vill ni veta mer om helgen som varit så kommer det mesta finnas med på svenskidrott.se

 

För övrigt kan jag informera er om att styrelsen och lite mer folk från sektionerna och distrikten kommer träffas den 15 juni för att prata om förbundets strategi för framtiden. Även frågan om SMKF dagen kommer vara på tapeten. Är det något du tänker om vår framtid, om vad som bör göras, fokuseras på mm, skriv gärna några rader så kommer jag framföra det.


Enligt senaste listan från ekonomibyrån så är vi nu 47 betalande föreningar, dvs det borde vara ca 8-10 st till. Titta gärna på bilagan och kolla så att din föreningar har betalt. Viktigt att detta görs innan tävlingssäsongen börjar, krav på många tävlingar plus att den aktiva är försäkrad genom förbundets försäkring.


Mvh/Sven

Skribent: Sven Lindeberg

Postadress:
Svenska Mångkampsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46709603738
E-post: mangkampsforbundet@g...

Se all info