Hoppa till sidans innehåll

Ny ordförande och nya idrotter

20 MAJ 2016 12:59
Ny styrelseordförande och nya idrotter i förbundet!
  • Skapad: 20 MAJ 2016 12:59

Ny ordförande

SMKF har på förbundsmötet i april utsett en ny styrelseordförande i form av Anders Emanuelson.

 

Anders Emanuelson

Anders Emanuelson

Anders har tidigare varit sektionsordförande i militär femkamp och har ett förflutet som överste i försvarsmakten. Han var regementschef på P7 i Revingehed i Skåne under åren 2003-2011. Vi hälsar Anders varmt välkommen som ordförande.

SMKF vill också passa på att tacka Lennarth Pettersson för hans 50-åriga karriär inom förbundet! Hans insatser som aktiv utövare i modern femkamp samt i förbundet kan inte nog poängteras. Vi kommer såklart fortsätta hålla kontakten med ”Lelle”.

 

Nya idrotter

Järfälla löpskytteklubb har beviljats inträde i SMKF och det är vi riktigt glada för. Vi hälsar Kenth Lindgren och hans klubb varmt välkomna och klubben kommer initialt gå in under orienteringsskyttesektionen.

Den 11 juni kommer en tävling att hållas på Sundbybergs IP i Stockholm. Anmäl dig gärna på http://springskytte.se/index.php/tavlingar/17-starttext-tavlingar-2

och uppge att du tillhör SMKF och få 50% i rabatt!

Löpskytte

IR-gevär i löpskytte

 

I löpskyttet används ofarlig skytteutrustning som bygger på opto-elektronisk teknik. Det innebär att en kamera i geväret/pistolen fångar upp en ir-källa (mål). Med mycket stor noggrannhet registreras skottet och skjutresultatet visas på en särskild display. Skjutningarna lagras i gevärets/pistolens moderkort vilket möjliggör att man i efterhand kan analysera skjutresultatet. Springskyttemålen med fem prickar registrerar träff genom att lysa grönt.

Vill du läsa mer om löpskytte gå in på www.springskytte.se. Hemsideadressen kommer att ändras för att inte förväxlas med Skidskyttets variant av springskytte.

Ett annat glädjande besked är också att vi har beslutat om tre nya idrotter i militär femkamp där vi bryter ut hinderbanan, simhinderbanan och handgranatskastningen till egna grenar. Vi ser framför oss ett utökat antal aktiva och hoppas att vi ska kunna ta hand om alla och få till ett ännu närmare samarbete med Försvarsmaktens Idrotts- och friskvårdsenhet, FMIF.

Militär hinderbana    Simhinderbana       Handgranatskastning

Militär hinderbana           Militär simhinderbana      Handgranatskastning

 

Hälsningar

Pontus 
0709-60 37 38
This is a mailto link

Skribent: Pontus Weman Tell

Postadress:
Svenska Mångkampsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46709603738
E-post: mangkampsforbundet@g...

Se all info