Hoppa till sidans innehåll

Tävlingslicens


Vad är tävlingslicens?

Tävlingslicensen är en obligatorisk individuell avgift för alla skyttar, fr.o.m. det år man fyller 15 år och deltar i tävling inom Svenska Skyttesportförbundet där två eller flera föreningar deltar (med undantag för några enstaka tävlingar *).
För den som deltar i någon form av RM eller SM gäller samma krav fr.o.m. det år man fyller 13 år, vilket är lägsta ålder för deltagande.
Tävlingslicensen gäller för kalenderår (1 januari-31 december).
Avgiften för tävlingslicensen går till den sektion man köpt licens inom (Gevär, Lerduva, Pistol eller Viltmål) och är en viktig inkomstkälla för sektionens arbete.

* Undantagna tävlingar där tävlingslicens inte krävs är: Svenska Dagbladets riksskyttetävling, Värmlandsserien kpist, Skyttiadens föreningsomgång samt rekryteringstävlingen Sverigeduvans grundomgång.

Vad kostar tävlingslicensen?

Tävlingslicensen kostar 300:- för seniorer och 150:- för juniorer. Junior är man från och med det år man fyller 15 år, till och med det år då man fyller 20. 

Vad krävs för att få tävlingslicens?

Det som krävs för att få tävlingslicens är att du är medlem i en förening som är medlem i Svenska Skyttesportförbundet. Du ska finnas registrerad med fullständigt personnummer i föreningens medlemsregister i IdrottOnline, och därmed ha fått ett IID-nummer. Dessutom måste du ha skyttekort i den gren/de grenar du vill tävla i.

Hur gör jag för att få tävlingslicens?

Varje år den 1:a november öppnades det upp för köp av nästkommande års tävlingslicens.

Vi har nu nytt avtal med Swedbank Pay. Det innebär att det nu går bra att köpa både fysiskt skyttekort och tävlingslicens i tävlingskalendern igen (www.indta.se) logga in, klicka på licenser och följ instruktionen. Swish och kortbetalning är de två alternativ som finns idag. Om godkänt skyttekort finns i IndTA sedan tidigare blir tävlingslicensen godkänd omgående.

Du kan även betala din tävlingslicens via Swish eller bankgiro, Vid dessa inbetalningssätt sker manuell registrering av din licens vilket gör att det finns en handläggningstid.

  • Swish: 123 404 05 15, ange ditt IID-nummer eller personnummer samt den sektion du löser tävlingslicens för (Gevär, Lerduva, Pistol eller Viltmål).
  • Bankgiro: 834-7718, ange ditt IID-nummer eller personnummer samt den sektion du löser tävlingslicens för (Gevär, Lerduva, Pistol eller Viltmål).

Föreningen kan köpa licenser för sina medlemmar mot faktura

Föreningar som så önskar får skicka in ett mail till This is a mailto link och meddela vilka skyttar ni vill köpa tävlingslicens för, mot faktura. I mailet meddelar föreningen endast skyttarnas IID-nummer, födelseår och vilken mailadress som fakturan skickas till. När utskickad faktura är betalad godkänner vi licenserna. Självklart måste skyttarnas skyttekort redan finnas registrerade i tävlingskalendern.

Tävlingsarrangörer ser att du har licens

Tävlingsarrangörer kommer liksom tidigare kunna ta del av vem som har tävlingslicens genom att dessa uppdateras löpande i tävlingskalendern. Du som skytt behöver inte ha med dig något fysiskt bevis till tävlingen, men om du nyligen har betalt licensen och ska tävla rekommenderar vi dig att ta med en kopia på inbetalningen.

* Gren anges för att din tävlingslicens ska kunna fördelas till rätt sektion.

Uppdaterad: 27 NOV 2017 16:25 Skribent: Sussie Svedlund

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...