Hoppa till sidans innehåll

200218 U/J SM Örebro
Ungdoms & Junior SM

Det var inte så väldigt många år sedan det beslutades att få viktklasser för Ungdoms- och Juniordamer på Nordiska mästerskapen för att peppa fler och lyfta damernas nivå även på den tävlingen. Vid ett junior SM i Styrkelyft som Örebro arrangerade för ett antal år sedan kom tre damer till start, medan det i år är fyrtio juniordamer endast i Styrkelyft så utvecklingen går åt rätt

 
 
   

håll. Det har uppmärksammats inom forskningen och därmed också både i tidningar, radio och TV att damerna är på gång i Styrkeidrotterna, vilket är jättekul och positivt för Styrkelyft. Såklart är alla lika viktiga och vilken nivå man än är på så ska det finnas tävlingar att delta på under året. 

Efter att nyligen ha arrangerat Lag SM tog Örebro åter på sig ett arrangemang, det uppskattas. Örebro Kraftsportklubb (ÖKK) är en van arrangör med flera stora mästerskap i bagaget så för förbundet var det inte oroande när de tackade Ja till att arrangera Ungdoms och Junior SM. Vi visste att det skulle bli många deltagare då förra årets SM visade på det. Dessutom har vi fått än fler licenser och därmed blev årets Ungdoms och Junior SM ett jättearrangemang med nästan 260 anmälda lyftare. Det blev tre långa dagar då ÖKK hade svårt att hålla stängt för andra medlemmar under fler dagar än så, men det blev ett fint arrangemang där allt som behövs fanns på plats. En eloge till klovarteamen som gjorde ett bra jobb. De bjöd dessutom publiken på viss dramatik under söndagsmorgonen, men det slutade som väl var gott utan knäckta tår. 

 

Styrkelyft Ungdom Damer
Första klassen på fredagen blev en tävling på koefficient där de som är ensamma i klasserna tävlar mot varann på poäng för att kora medaljörerna. Olivia Lindh 47kg fick ihop 255kg och 511poäng före Terese Rönn 52kg som lyfte totalt 250kg och 476 poäng. Det är tätt med kroppsvikterna mellan de lättaste klasserna men man ska ha i åtanke att 5kgs kroppsvikt på en som väger 45kg är betydligt mer procentuellt än 5kg på en som väger t.ex. 100kg.

I klass 57kg var knäböjen det jämnaste momentet för de tre deltagarna där Linnea Forsberg startade med svenskt rekord och 105,5kg. Linnea som går på NIU Styrkelyftgymnasiet i Falun såg ut att ha fått med sig säsongens träning bra. Den relativt jämna lyftningen fortsatte i Bänkpress, men även där drog Linnea iväg före Alva Wikvist och Nelly Nylen. Så var det dags för marklyft och där slog Linnea huvudet på spiken och fick både svenskt rekord i marklyft och sammanlagt. Grattis Linnea till fin lyftning och tre svenska rekord till Kubbe Norrflärke utanför Örnsköldsvik. Alva, Linköping tar silvret och Nelly från Södertälje AK tar brons.

Även tre deltagare deltog i klass 63kg. Astrid Edvarsson Måndagsklubben i Falun, också från NIU Styrkelyftgymnasiet smyger förbi Thindra med 2,5kg i knäböj efter lite missar från båda. Frida Pettersson trea. I bänkpressen drar Astrid ifrån rejält och tar grepp om tävlingen med 72,5kg. Marklyften avslutningsvis gör ingen förändring i ställningen där Astrid segrar på totalt 332,5kg. Thindra, Formtoppen Ak två på 315kg efter två missar i marklyft och Frida trea efter tre klarade marklyft och totalt 270kg.

Så blir det ett hopp till 84kgs klassen där Frida Samuelsson, Väsby AK drar det längsta strået i knäböj med fina 137,5kg. Cassandra Annergren från Sundsvall visar sin styrka i bänkpressen och får med sig hela 80kg. De andra tre tjejerna i klassen är jämna i bänkpress med 5kgs marginal till varann. Nu har det jämnat ut sig en aning, men ingångsvikten i marklyftet för Cassandra vittnar om något annat. Cassandra startar på svenskt rekord och avslutar med toppresultatet 187,5kg som också är nordiskt rekord. hon får totalt 397,5kg. Hon blir dessutom damernas bästa ungdomslyftare med 609,17 poäng!! Felicia Fors får med sig silvret ända upp till Sollefteå KK, Frida Samuelsson, Väsby trea och Saga Pettersson, Sundsvall fyra. Grattis alla till en fin tävling med många klarade lyft!

 

Styrkelyft Ungdom Herrar
Ensam är stark som det gamla talesättet heter, passar ganska bra in på Christian Robinson, 53kg. Tråkigt att inte ha någon mottävlande kan man tycka men det verkar inte gjort Christian mindre peppad. Efter 107,5kg i knäböj avslutar han med inte mindre än tre svenska rekord!! 66kg i bänkpress, 150kg i marklyft och totalt 323,5kg. Grymt jobbat Christian!

Klass 59kg med fyra deltagare blir en ganska jämn guldkamp mellan ASK Eskilstunas Eric Granbom och Sandviken AKs Mille Holck. Mille får med sig mest i knäböjen och 137,5kg. I bänkpress visar däremot Axel Lagerstedt från Formtoppen AK och pressar svenskt rekord på 93kg! I marklyftet visar dock Eric var skåpet ska stå och drar till med hela 170kg, väldigt starkt för en 17 åring på 57kg. Eric segrar totalt på 382,5kg, Mille tvåa på 370kg  Axel Formtoppen får brons och Filip Hemmingson Skurup tar fjärdeplatsen. Mille och Filip är födda -04.

I klass 66kg är också fyra lyftare och även här har ASK Eskilstuna en ungdomslyftare av rang genom Isac Manner. Isac som egentligen aldrig ger de andra en chans att svara riktigt får med sig fina 147,5kg i knäböj. Norbergs KF Axel Törnqvist tar igen en del i bänkpressen genom 102,5kg. I marklyftet ska allt så avgöras och där slår Isac lyfter hela 208kg och får totalt ihop mycket fina 450,5kg. William Sjöholm som också är en duktig marklyftare får med sig hela 185kg, men efter fina marklyft även av Axel så blir det Axel som tar silvret före William. Klassens lättaste och yngste, endast 16 årige Max Widahl från Växjö AK når inte upp till de andra denna gång men har två år och några kilo kroppsvikt på sig att träna till de följande årens Ungdoms SM, så han lär vi få se mer av.

Flera av följande klasser har en hel drös med lyftare och i klass 74kg hittar vi 12st. I knäböjen tar Jacob Nilsson från Falkenbergs KSK ledningen på finfina 192,5kg före Simon Söderlund, Sundbyberg. I bänkpress toppar Simon med endast två bänkpressar och 145kg. Tim Ekstrand, Stockholms AK blir näst bäst i bänkpress på 125kg före Jacob  Nilsson samt Ilya Voronin Lundberg, Huddinge SK på 120kg. Även i marklyft fortsätter Simon sitt överläge och avslutar med finfina 240kg och totalt 572,5 poäng. Han blir bästa ungdomsherre totalt på 624,97 poäng!! Tvåa på ett jättefint resultat med bl.a. 225kg i marklyft blir Jacob Nilsson, Falkenberg och 537,5kg totalt. Efter honom är det väldigt jämnt i marklyftstriden men Tim Ekstrand når ändå bronset med totalen på 495kg. Fyran Ilya och femmanTristan från Sundbyberg når båda 490kg.

83kg och 12 lyftare. Filip Norberg, Sundsvalls AK får med sig mest med 105kg i knäböj medan lite missar från Emil Sjöblom och William Danneman, både från Fyshuset AK gör att spänningen ökar. Arthur Alexandersson från Mjölby LK är också med bra i täten. I bänkpress toppar Emil, Arthur, William, Albin Öhnström och Noah Briggler. Så var det dags för marklyft och medaljfördelning. Emil startar med ett dräparlyft för att visa vem som bestämmer i klassen och avslutar efter tre klarade marklyft med 242,5kg på topp och 557,5kg totalt vilket ger guld i klassen. Filip Norberg som också har ett starkt marklyft, prövar på 242,5 kg men får nöja sig med 230kg och en bronspeng, totalt 525kg. Arthur Alexandersson kniper silvret efter nio klarade lyft och jämn och fin lyftning, totalt 535kg. William Danneman Hade alltför många missar denna gång och hamnade utanför pallen på 490kg.

I klass 93kg återfinns en mycket stark gosse från Oxelösunds AK. Han är utan konkurrens i klassen på detta SM och sätter svenskt rekord i knäböj på 235kg. Arvid Viström, Kubbe Norrflärke får 195kg och Emil Johansson Findahl, Norberg får 190kg. Flera lyftare är strax efter och jagar. Henrik fortsätter dominera i bänkpress med 140kg. Näst starkaste bänkpressare är David Warnqvist från Karlskogas Västra AK som tar 130kg. Därefter är det jämnt med bl.a. William Lundström, Erik Kristoffersson och Mohammed Mardini. Hernik Thurner avslutar suveränt med 260kg i marklyft och ett försök på hela 285kg! Totalt 635kg som är mycket fina kilon. Trots att Emil drar 227,5kg stannar han på samma totalt som Arvid Viström och 527kg där Arvid är den lättare av dem och får silvret.

I 105kgs klassen startar Trej Jonuzi från Upsala TK med 230kg och tar ledningen, vilket ska hålla i sig efter även 150kg i bänkpress och hela 275kg mi marklyft. Trej vinner klassen på fina 655kg. Silvermedaljören Linus Westerberg, Nora AK håller bakomvarande motståndare på plats genom hela tävlingen och får med sig 217,5kg, 125kg, 240kg och totalt 582kg. Om bronset är det mer kamp där Samuel Torstadius, Örebro KK och William Älgne, Pure power från Kungsbacka gör upp om striden. Samuel får med sig fina 215kg i knäböj medan William pressar 142,5kg i bänkpress så striden avslutas i en härlig marklyftduell där ÖKK sonen Samuel vinner bronset på lättare kroppsvikt. Båda får totalt 565kg. I denna klass återser vi också, förmdoligen tävlingens ende olympier i, OS Bobåkaren Theodor Lööv von Hage som slutar 7a på 520kg.

I de avslutande två ungdomsklasserna -120kg och +120kg har den lättare klassen sex deltagare medan de tyngre är endast två. Joel Strand från hemmaklubben Örebro får med sina fina knäböjar 215kg. Adam Dagerbäck, Degerfors får 195kg och Hugo Collin Lund 185kg. I bänkpressen är det Noras Philip Wikström som överlägset lyfter 150kg. Joel fortsätter visa vem som är starkast genom 235kg i marklyft och totalt 570kg, grattis Joel! Strax efter kommer Adam som får 230kg och 552,5kg totalt. Bronset går till Hugo efter stabila marklyft och 537,5kg totalt. Philip från Nora hamnar knappt utanför pallen efter två missade försök och 422,5kg totalt.

Dagens tyngsta ungdomar gör upp om guld och silver och där hamnar Elias Hjalmarsson från Måndagsklubben IF på första plats en bit före Charles Edvardsson Malmö LK. Elias får med sig 210kg i knäböj mot Charles 140kg, 115kg i bänkpress mot Charles 140kg och 210kg i marklyft mot Charles 180kg. Totalt 535kg för Elias och guldet i sin hand mot Charles 460kg som får silver.                           

 

Styrkelyft Junior Damer
Klass 52kg med tre tjejer och tävlande från Täby, Göteborg och Fysiken, också i Göteborg.

Ida-Therese Lindeberg inleder med 112,5kg i knäböj medan Jenny får med sig nytt svenskt rekord i bänkpress i såväl styrkelyft som enbart bänkpress på 71kg. Ida-Therese har ett starkt avslutande marklyft på 150kg efter miss på rekordförsök, 325kg totalt ger henne guld. Jenny tar silvret på 311kg och Thea Marschall Sima bronset på 242,5kg.

57kgs klassen med åtta startande blir en jämn klass vilket är mycket roligt. Julia Starck från Become an Athlete får med sig mest i både knäböj på 120kg och bänkpress på 80kg. I marklyftet kommer de andra tjejerna ikapp och Rebecka Karlsson Säffle går även förbi med ett starkt avslut på 155kg och 327,5kg totalt. Julia tar silvret på 325kg och Lydia Beckman Väsby bronset på 320kg. Med knapp marginal neråt tar Alice Nielsen Västerås fjärdeplatsen. Tre lyftare därefter hamnar alla på 300kg totalt, en jämn och spännande tävling.

63an med nio lyftare och ett svenskt rekord i marklyft genom Nova Svanberg, Luleå AK på 185,5kg, grattis Nova! Alba Boström, Sundsvall blir den starkaste tjejen i knäböj på 142,5kg. Alba fortsätter prestera i bänkpress med 85kg före Amanda Fors Sundbyberg på 80kg. Alba får 170kg i marklyft och vinner med totalen 397,5kg före Nova 385,5kg. Amanda Fors 362,5kg får vinner bronset och Malin Grönqvist på 355kg. Många höga poäng i denna hårda klass.

klass 72kg, åtta deltagare. Den starka tjejen Agnes Rudin från Lund startar med grymma 165kg i knäböj, även Vilma från Broddetorp och Selma från Västra (Karlskoga) får med sig fina kilon i knäböj. Agnes dominerar även bänkpressen och 105kg, Filippa Gemryd får 87,5kg. I marklyft slår Agnes spiken i kistan med 180kg och en total på 450kg och blir därmed Smets bästa juniordam med 741poäng. Vilma gör en mycket bra tävling och 175kg i marklyft, totalt 385kg och silver. Bronset går till Filippa från Linköpings AK och fjärdeplatsen till Selma, Västra AK på exakt samma total 372,5kg.

I klass 84kg deltar nio lyftare. De två som hamnar överst på pallen följs åt hela tävlingen och kroppsvikten avgör guld och silver där Ellen Svensson, Linköping vinner före Victoria Oscarsson Örebro KK, båda på 455kg totalt. Victoria vinner knäböjen på 175kg, Ellen bänkpressen på 102,5kg. Många bra marklyft där Ellen går segrande med 195kg och som nämnt totalguldet, grattis! Erica Haag har en del missade lyft och hinner inte ikapp de andra två men får med sig bronset hem till Södertälje, starkt jobbat! Magdalena Rundström och Elin Åberg är inte alldeles långt efter.

Klass +84kg med tre tjejer blir en relativt jämn strid vilket är kul trots att de ”bara” är tre. Jämnt efter knäböjen där Elin från Håbo ligger före Västeråstjejerna Alkaterini och Felicia. Alakterini vinner bänkpressen på 75kg medan Elin vinner marklyftet på hela 170kg och totalguldet på 375kg. Felicia Setthammar tar silvret på 347,5kg och Alakterini Manousidou brons på 345kg.

 

Styrkelyft Junior Herrar
Lördagen startade med Hugo Granberg som blev ensam i klass 59kg. Han väljer att göra ett lyft i varje gren, dock bra vikter iden klassen med 145kg, 95kg och 160kg ger 400kg totalt.

66kgsklassen med fem lyftare. En riktig batalj blir det, särskilt bland tre herrar. Marcus Räisänen, Stockholms AK, Oscar Svanström, Säffle AK och Martin Ngyuen Sommarhemmet. Marcus startar bäst med 170kg i knäböj före Oscars 167,5kg. I bänk är det Martin som drar ifrån med starka 127,5kg före Oskar Kullgren, Ystad på 105kg. I marklyft vinner Marcus på 210kg före Oscars 205kg, men Marcus segrar totalt med 482,5kg före Oscar på 465kg, samma resultat som trean Martin. Oscar som har marklyftstakterna i generna får fördel genom att ha ett starkare marklyft då han kan bestämma sista vikten efter att motståndaren dragit. Ystadgrabbarna Oskar och Jonathan kommer fyra respektive femma, grattis allihop till fina insatser!

Klass 74kg med tretton lyftare blir även det en jämn klass mellan flera av deltagarna. Det är dock två som utmärker sig i resultatlistan. Först överst blir Carl Johansson, Falkenberg på 230kg före Jonathan Bengtsson, Stockholms AK 225kg. William Sjödén, Roslagen får fina 205kg. Carl tar 145kg i bänkpress och Filip Östman, Västerås 137,5kg före Jonathan på 135kg. Det är först i marklyft som Carl och Jonathan verkligen drar ifrån där bägge toppar 270kg!! En väldigt fin vikt i klassisk lyftning i 74kgs klassen. Carl vinner totalt på 645kg före Jonathan på 630kg. Fredrik Ström tar bronset på 562,5kg. Filip Östman, William Sjödén och Anton Henriksson är tätt efter.

Tävlingens största klass med 15 lyftare delades i två grupper baserat på kvalresultat. Bäst i knäböj blir Jonatan Carlsson, Waggeryds AK med 230kg före Eric Lindblad Fysiken AK med 225kg. Flera lyft över 200kg noteras i bägge grupperna. I bänkpress är det Upsalas William Karlström som får med sig mest på 152,5kg. Klubbkamraten Christian bommar tyvärr alla lyft på 165kg och är ute ur tävlingen. Flera fina marklyft presteras, främst dessa Jonatan Carlsson 280kg, Melker von der Geet, 277,5kg, Eric Lindblad 277,5kg och Felix Hemström 275kg. Jonatan vinner totalt på 640kg före Melker på 6345kg och brons till Eric på 632,5kg. Felix i första gruppen kommer fyra med 620kg. Grattis alla som genomfört tävlingen med totalresultat. Ni andra får bita ihop och komma igen.

Klass 93kg startar söndag morgon med 11 deltagare. Yulong Li är en verklig talang som direkt visade att formen inte försvunnit på vägen från Vedum. Med ett lätt lyft på 290kg tar han ledning. Även Mattias Svensson, Karlstad gör en stark knäböj på 267,5kg, därefter är det lite jämnare. Yulong strular till det i bänkpressen och får endast ingången på 160kg, samma vikt som Mattias. Tredje högsta bänkpress gör Sebastian Barrdahl, Växjö på 155kg. Yulong och Mattias följs åt även i marklyft där Yulong får 300kg och Mattias 290kg efter att båda missat på 295kg. E nannan mycket duktig marklyftare syns i Samuel Ekholm, Jönköpings SK som drar 290kg och slutar på bronsplats med fina 665kg. Här har sjunde man Sebastian på 620kg så nog är det jämnt i leden. Yulong får smått fantastiska 750kg och Mattias finfina 717kg. 730poäng är poängen som herrarnas bästa juniorherre får , han  heter Yulong Li och tävlar för Vedum AIS.

105kgs klassen består av sex lyftare. Tre lyftare över 700kilo visar på god återväxt där Borlängesonen Filip Östensson starar starkast med 260kg i knäböj mot Linköpings Albin Fridhs 250kg och Örebros Elias Niskanens 245kg. Hugo Lager, Pure Power hänger med bra på 235kg. I bänkpress är det ingen som egentligen hankar efter men Örebros Elias toppar med 170kg och 165kg för Albin. Så är det marklyft och där visar verkligen Filip från Borlänge att han kan lyfta. Han avslutar serien med 320kg och härliga 737,5kg totalt. Kampen återstår mellan Linköping och Örebro där den som drar mest åter har fördel att få dra sist. Albin Fridh, LAK drar 290kg och 705kg totalt och kniper silvret före ÖKKs Elias som slutar på 287,5kg i marklyft och totalt 702,5kg, en härlig fight blev det.  

120kgs klassen med sina fyra deltagare där de två första skiljer sig med 2,5kg. Markus Karlsson från Pure Power får med sig mest och 260kg i det inledande momentet. Tätt efter är Anton Wasser, Sundsvall och Younes Ottosson, Lund. Simon Böttcher, Göteborg KK strax efter. Markus fortsätter starkt med 170kg i bänkpress med två lyftare hack i häl på 167,5kg och 165kg. I marklyftet är det Younes som svarar upp bäst och slutar på 292,5kg och 710kg totalt. Dock räcker det ”bara” till silvret mot den jämnare Markus som får 712,5kg. Anton 687,5kg och Simon 640kg totalt.

Sista Styrkelyftklassen over all är herrarnas +120kg med fyra deltagare. En jämn knäböjtävling där Felix Forsberg, Vedum får tre fina böjar och 267,5kg, David Ebbeke, TK Trossö 265kg, Anton Viberg, HAK Greppet (Helsingborg) 255kg och Viktor Kreu Örebro KK. Viktor, som är uppväxt på Örebros bästa skolmat av undertecknad, har två år till som junior medan de övriga tre är sistaårsjuniorer. I bänkpress får David och Felix 177,5kg vardera före Viktors 167,5kg. I marklyftet är det åter växlingar vem som lyfter mest. Där är det Anton som drar mest och 280kg före Felix 277,5kg och Davids 272,5kg. Felix kammar hem guldet och 722,5kg totalt. Silver till David och 715kg. Anton vinner bronset på 690kg före Viktors
660kg.


Bänkpress Ungdom Damer
Linnea Forslund, Kubbe Norrflärke själv í klass 57kg lyfter 67,5kg och står åter överst på pallen.

I 63kgs är det Astrid Edvardsson, Måndagsklubben som med en höjning på 10kg grejar 72,5kg före Thindra Blomdahl, Formtoppen på 62,5kg. Astrid blir Sveriges bästa damungdom i bänkpress på 595 poäng, grattis!

84kg och tre damer gör upp om medaljfördelningen. Här syns åter starka Cassandra från Sundsvall som grejar guldet på 80kg före Sollefteås Felicia Fors på 67,5kg och Sundsvalls Saga Pettersson tar bronset på 60kgBänkpress Ungdom Herrar
59kg, 74kg och +120 tävlar tillsammans på poäng genom koefficient. Det blir inte alltid en speciellt jämn kamp med så skilda viktklasser, speciellt inte för ungdomar men roligare att tävla mot någon än själv och dessutom ska ju medaljer delas ut. Jacob Nilsson, Falkenberg i 74kg får med sig 117,5kg och fina 532 poäng före 59kgs Axel Lagerstedt, Formtoppen som klarar 85kg och 455poäng. Samuel Ankarberg, Sundsvall +120kg lyfter 117,5kg och 376,15. Därmed guld, silver och brons till dessa herrar.

I klass 66kg deltar tre lyftare. Emil Lundgren grejar ett lyft, men det räcker bra för att ta med sig guldet hem till Täby. Aron Lindman, TK Trossö inte långt efter grejar 120kg och Isac Manner, ASK Eskilstuna tar bronset på 95kg.

83kg, sex deltagare. Axel Samuelsson från Blekinges TK Trossö är i fin form och segrar på väldigt fina 162,5kg efter miss på 170kg. 699,45 poäng gör honom till Sveriges bästa ungdomsbänkpressare på herrsidan.

I klass 93 och framåt för ungdomsherrarna är det bara distriktsderbyn där alla representerar föreningar inom ca 5 mils radie. 93an består av 4st grabbar där David Warnquist, Västra AK segrar med sina tre fina bänkpressar och 127,5kg på topp. Melwin Elingby, Örebro gör allt för att slå David men får nöja sig med ingångsvikten på 120kg och ett silver på hemmaplan. Hallsbergs AKs Jonathan Eriksson grejar bronset på 110kg och lättare kroppsvikt mot Emil Lundberg, Örebro på samma slutvikt.

Trots att 105kgs klassen endast består av två lyftare blir det som så trevligt är, även här kamp in till sista lyften. Linus Westerberg, Nora AK klarar 125 i andralyftet, vilket Samuel Torstadius, Örebro prövar på i sista men missar. Linus grejar 130 i sista och säkrar guldet före Samuels silver.

I 120kgs klassen med fyra deltagare är det åter Nora som visar att de har de starkaste unga bänkpressarna genom Philip Wikström som grejar 145kg. Adam Dagerbäck, Degerfors tar silvret på 130kg och Örebroarna Joel Strand och Oskar Hilmersson gör upp om bronset där Joel segrar på 117,5kg mot Oskars 100kg.Bänkpress Junior Damer
Ensam är starck får vi säga här då Julia Starck lyfter fina 77,5kg och ett guld med sin hem till föreningen Become an Athelete Styrkesällskap.

63kg och tre damer. Elsa Marin Karlsson, Sommarhemmet segrar på finfina 105kg före Alba Boström, Sundsvall på 82,5kg och Amanda Fors, Sundbyberg 77,5kg.

Agnes Rudin, Lund segrar klart i 72kgs klassen på 110kg. Sara Bergenbrant silver och 97,5kg. Filippa Gemryd missar 90kg men får bronset på 85kg.

84kgs klassen har sex lyftare och det blir en ganska jämn fight. Ellen Svensson, Linköping vinenr på 100kg. Victoria Oscarsson, Örebro tar silvret 95kg. Ebba Pettersson, Kalmar tar bronset på 87,5kg.Bänkpress Junior Herrar

I klass 66kg hittar vi två herrar där Martin Nguyen, Sommarhemmet vinner på 130kg före Ole Schliebener, Kalmar på 120kg efter miss på 127,5kg.

Klass 83kg och fem lyftare. Oscar Edsgården, Linköping vinner på fina 170kg knappt före Borås egen Jonathan Henningsson 167,5kg. Bronset kniper Sundsvalls Anton Detlefsen med 2,5kg på 140kg före Viktor Larssons 137,5kg. Simon från Västra femma på 120kg.

I 93an Yulong Li, Vedum AIS gör även väldigt bra ifrån sig i enbart bänkpress med 175kg och ett nytt guld. Albin Eriksson, Södertälje tar silvret på fina 155kg och tätt efter Emil Johansson, Umeå 150kg. Rafael Eriksson, IKSU Fitness och Adam Berggren, Växjö.

105kg med tre lyftare. Andreas Eklöf, Örebro KK grejar starka 202,5kg och svenskt rekord tillika guldet. Oskar Lindmark, Hallsbergs AK silver på 190kg och bronset till Albin Fridh, Linköping på 170kg.

Steven Örnerstedt, Hallsberg segrar 120kgs klassen på 215,5kg och därmed nytt svenskt och nordiskt juniorrekord. Silvret går till Vincent Forsman, Falköping på 165kg. Didrik Johansson, Borlänge och Mattias Malmfors, Sundbyberg duellerar om bronset där Borlänges Didrik drar det längst stråett med 157,5kg före Mattias 152,5kg.

 

Ett jättemästerskap är över och Styrkelyftförbundet behöver ta sig en funderare på hur vi ska lägga upp detta SM framöver. Det finns en gräns för hur stort det kan vara och kanske är det kvalet som ska justeras eller ska man dela på det och göra ytterligare ett SM? Det finns för och nackdelar med allt och några kloka huvuden får väl försöka komma fram till något bra. Ett stort tack till alla deltagare där många fina lyft visar på vita lampor som betygar att även domarna var nöjda. Få utbomningar och få missade lyft, vilket är trevligt för publiken att se. Två nordiska rekord sattes i helgen genom Cassandra Annergren i marklyft och Steven Örnerstedt i bänkpress. Ett stort tack till publik, domare, klovare och alla andra inte minst arrangören Örebro Kraftsportklubb, vi lär ses igen.

Uppdaterad: 18 FEB 2020 17:31 Skribent: Alexander Grenehed
E-post: This is a mailto link

 


 

 

Postadress:
Svenska Styrkelyftförbundet
Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Besöksadress:
Idrottens Hus, Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link