Hoppa till sidans innehåll

Styrkelyftgymnasium


Går du nian och funderar över gymnasievalet? I Falun finns Sveriges enda styrkelyftsgymnasium.

Kristinegymnasiet och Lugnetgymnasiet i Falun erbjuder både Nationell idrottsutbildning (NIU) och Lokal idrottsutbildning (LIU) i styrkelyft. Oavsett om du väljer att söka NIU eller LIU äger träningen för styrkelyft rum i väl funktionella träningsanläggningar både på Kristinegymnasiet, Lugnetgymnasiet och i Måndagsklubbens topprustade lokal i Främby Hallar.

Utbildningen är ett samarbete med elevernas huvudsakliga tränare och kompletterar den vanliga träningen. Träningsupplägget är individanpassat och alla elever tränar på sin nivå. Utbildningen utvecklar eleverna att förstå sig själva både mentalt och fysiskt och därmed sina utvecklingsmöjligheter inom idrotten.

 

Ansökan och antagning

Du kommer in på NIU genom tävlingsmeriter, talang, betyg, och viljan att utvecklas till en elitidrottare. Du söker till NIU i Falun på: www.falun.se/niu.

Sista ansökningsdag är den 1 december 2018 för start hösten 2019. När du har sökt kommer du bli kallad till dagar i januari som bland annat innehåller fys- och rörlighetstester, grenspecifik träning och personliga samtal. Då får du också möjlighet att besöka Kristine- och Lugnetgymnasiet, gymnasieprogrammet du sökt och elevboendet. Du ska du fylla i ett formulär (som du får med kallelsen till dagarna i januari) samt ta med dina senaste betyg.

Allt om testerna och upplägget kan du läsa om på: www.falun.se/liu. På den gymnasieutbildning du väljer att kombinera NIU med kommer du in på dina betyg. (Har din kommun inte samarbetsavtal med Falu kommun tas du in i mån av plats).

NIU Styrkelyft

Ansökanformulär Styrkelyftgymnasium 500p

Informationsblad om idrottsutbildningen. 

Lokalen

 

Ansvarig tränare: Jaime Contreras

Telefon: 076 128 16 45

E-post: This is a mailto link

 

För ytterligare information,
maila This is a mailto link.

 

Uppdaterad: 15 OKT 2019 12:02 Skribent: Anett Langva
Epost: Adressen Gömd

 


 

 

Postadress:
Svenska Styrkelyftförbundet
Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Besöksadress:
Idrottens Hus, Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information